Nuffnang Advertisement

Friday, February 21, 2014

Biodata


Salam Jumaat...hari ni Kak Ton dah kembali  ceria...marilah kita tepuk tangan beramai2...kuat lagi...sebelah sana pulak...kuat lagi...hahahaha

Tetiba aku teringat zaman kecik2 dulu tapi tak ada kecik mana pun dalam darjah 3 ke 4 gitu. Korang pernah tak terjebak tulis biodata lepas tu bagi kawan2. Sampai sekarang bila terpikir balik motif bagi kawan biodata utk apa yek...bukan nak mintak kerja pun. Sebenarnya bila  aku dapat biodata yang kawan2 aku bagi aku tak simpan pun aku buang jer bila balik...hahaha. Aku kan tak suka beg banyak kertas sepah2. Tak ada kerja betul kan...meh lah aku tulis balik biodata aku yang masih segar diingatan...kahkahakah

Nama: Elly Yusnita

Nama Samaran: Elly, Ateh dan Comel (amboi nak orang panggil comel jer)

Umur: 10 tahun

Tarikh Lahir: 23 Feb..awak jangan lupa bagi hadiah tau (berharap orang ingat tarikh ni)

Hobi : Swimming dan bermain badminton (padahal tak pandai langsung main...hidup dari kecik dah gempak jer kan)

Cita2:  Lawyer (kahkahakah...lawyer buruk boleh lah)

Makanan kegemaran: Masakan Ibu (jawapan standard budak2)

Minuman kegemaran: Yang sejuk

Artis Pujaan: Fauziah Latif

Pelakon pujaan: Shah Rezza (banyak2 artis kenapa aku suka Shah Rezza pun aku tak faham...marah2 Sayang)

Cerita yang paling suka: Azura

Kawan baik: Semua di Kelas 4 biru dan 4 Merah


Hahahahah...gelabah kan biodata aku tapi waktu  ni bangga giler nak pulak part cita2...kalau tulis lawyer tu macam budak bijak lah padahal tak bijak lansung. Lepas tu bila hantar kat kawan kertas2 tu bagi design sikit guna ubat nyamuk yang ada api tu..ntah tak ingat aku nama benda alah tu. Dulu waktu sekolah aku banyak giler kakak angkat... kalau ramai kakak angkat kira korang cute lah di sekolah...haktuii. Aku tak tahu fungsi sebenar kakak angkat tu setakat senyum jer lah...belanja tak pernah pun. Kakak aku kat rumah pun aku malas layan...lagi mau kakak angkat lagi. 

Satu lagi kegemaran budak2 perempuan dulu suka sangat tulis lirik...aku siap ada buku lirik ya.... jenuh nak menghafal dan menulis. Bila keluar jer lagu kesukaan kat radio cepat2 record guna kaset...lepas tu kelatak keletuk Stop dan Play sebab nak tulis lirik punya pasal. Paling tension tengah2 record lagu ada pulak suara DJ bercakap...ishh menyibuk betul. Tak ada hal bercakap lah aku record gaks suara DJ tu sekali. Tu yang kena baling hanger dengan mak aku memekak jer menyanyi. Bila dah hafal gi record suara sendiri...lepas tu 80 kali dengar suara sendiri dan tersenyum bangga...asal bapak aku lalu jer aku kuatkan volume bagi bapak dengar dan tercari2 siapa kah gerangan suara yang merdu itu...hahahahahaha.

Kalau ada kawan sekolah rendah yang baca blog aku ni diorang mesti tahu aku ni giler pangkat sikit...suka jadi ketua kumpulan tarian lah, berlakon lah , ketua nasyid lah...suara tak merdu langsung tapi tetap berdegil nak jadi ketua gaks...yang heran tu budak2 tu sokong jer aku...pasal apa korang sokong aku yek!!! hahahaha. Asal ada persembahan hujung tahun jer mesti muka aku naik pentas...popular menari jer pandai tak langsung. Disebabkan aku ni berani sangat..cikgu selalu pilih aku masuk pertandingan bercerita... aku pun tak  tahu mana datang keberanian aku waktu tu...menang wei tempat pertama. Kalau cite pasal Jin relax jer keluar suara Jin dari mulut aku...kalau cite pasal ketakutan mengigil badan aku menjiwai watak..sila berdiri dan tepuk tangan untuk Kak Ton.....hahahahaha. Serius aku mmg berani tahap gaban dulu. Aktif giler..Bola jaring, Bola tampar, pertandingan bercerita, perbahasan, nasyid semua aku jadi wakil sekolah tapi bila masuk sekolah menengah semua bakat aku hilang macam tu jer...I is sedih sebab dah tak glamer..hahaha

Kalau nak fikir kisah dulu mmg banyak benda aku buat...tapi sekarang Kak ton malas nak pikir nanti lah kalau rajin Kak Ton fikir lagi...hahaha



15 comments:

Anis Shafeera said...

Haha , lawak la sis..btol2...zaman2 sye pon still ade lgi biodata ni,siap tampal2 gambar...hihi...

Effanina Mokhtar said...

tetiba teringat zmn sek rendah dlu,, siap tulis dlm biodata, kegemaran & corak guna pen warna warni..
pastu buat corak gmbr cop garfield.. so cute..
budak2 skrg msti dah x buat mcm ni.. we chat & add friend kat FB je..

MIYAMIENATASHA said...

hahaha..memang lawak,tapi yang part pasang kaset n rakam tu pun aku pernah buat...menjegil-jegil mata mak aku...sbb dia takut aku rosakkan kaset tu =)

MIYAMIENATASHA said...

hahaha..part kaset tu memang ya,aku pun pernah buat,jegil-jegil mata mak aku,takut kaset tu rosak...

Irfa said...

part biodata tu mmg xleh blah
sbb aku pun sama
buku lirik tu pakai buku kulit keras(lupa org pggil apa buku tu) ada 2 tau, kaler merah n hijau
igt lagi..hahhaa

ain syafieqa said...

Biodata tu memang legend la..zaman sekarang ada lagi ke budak2 buat mcm tu?hehe..part hafal dan kumpul lirik pun ain pernah.haha..

ikafantasi said...

vongok la kak ton ni

peej said...

lawak entry kau.
tapi bukan dulu je. sampai sekarang kau memang macam tu pun.

kau bagi kertas2 yea? aku dulu ada buku biodata tu. pun aku tak tau apa fungsi dia.
pastu if kawan ada buku biodata siap ada lock mangga la apa macam jealous.

Filla said...

ini baru citer kat blog.. kalau dengar ko citer dengan lakonan hebat ko lagi.. memang tekencing aku ketawa.. hahahahahahhaah

zaza said...

hahaha..lawak la kak elly. ngekek2 depan pc dok baca.

cikji said...

hahahaha sabo jelah.
Tiap kali baca entry k'elly kompem ekekeke sensorang.

Ibu Siti said...

hahaa..terbahak2 sorang2 kat opis nie..sama je perangai semua..bab bengang DJ bercakap tu memang terbaik!!

Kathy Rospin said...

hahahaha kak elly cepatlah pikir jangan malas2 please

MISS DIVA said...

kak ton buat la entry pic dari masa kecik sampai ke time skolah pastu kawin. nak tgk. hehehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak elly, hahha ni lawak tapi dulu suka mmg famous kot biodata main past2 dekat org. hahahaha lawak sangat bila dikenang ;p