Nuffnang Advertisement

Friday, February 14, 2014

Harian Metro 14/2/14 - Kak Ton masuk paper




Kak ton nak cepat ni...tapi nak tulis gaks...sikit jer ya

Pagi tadi bukak paper hidung dah kembang2...jantung debar2..hahahaha. Wartawan tu dah beritahu awal2 bila cerita aku akan keluar harus jantung aku debar2 kan. Lepas tu asyik remind En Win jangan lupa beli paper. Berbulu jer laki aku...biar arrrr. Malam tadi gaks aku call abah

Aku: Abah....esok orang keluar paper harian metro...abah beli tau lepas tu tampal kat rumah...nanti kalau orang datang rumah blh tahu Elly masuk paper...hahahahah

*amboi berlagak kak ton...patut lah tuhan tak sampaikan hajat aku jadi retis...mesti aku lupa daratan...hahaha*

Abah: Itu pun kalau abah ingat!!

Sengaja tau bapak aku ni...orang teruju dia blh kata kalau ingat

Kejadian pagi tadi:-

Aku: Abah..dah beli ker belum

Abah: Apa dia cite pasal blog2 ni bukan abah tau pun...abah ingat ditulis pasal kau cemerlang dalam kerja kerjaya ker...

Aku: Eh! Kira berjaya lah tu....berjaya dapat masuk paper

***************************

En Win: Ma i dah beli...kenapa nama I tak ada...kenapa gambar I kecik

Aku: Eh! siapa yang tulis blog ni

Biasalah siapa tak gembira bila cerita dapat dipaparkan kat suratkhabar...nipu lah kalau korang tak gembira...tapi aku eksyen kat family jer lah...idak lah aku terlonjak2 tepi jalan...hahahaha. Tapi pagi tadi eksyen gaks lah sbb tepek kat IG dgn FB dah share kegembiraan aku. Tak sangka dengan menulis blog blh sampai ketahap ni...nak pulak cite aku semua bodoh2 jer aku rasa...setakat beli sari pun nak share kan. Itu jer lah rutin aku tiap2 hari...aku menulis korang komen lepas tu aku gembira..hahahaha. Nak pulak reader semakin hari semakin bertambah.

Nasib baik wartawan ni tanya soalan sikit jer pasal angan2 aku..aku jawab lah dulu berangan nak jadi pembaca berita..tapi tak kesempaian. Tapi sebenarnya angan2 lebih teruk lagi dia tak tahu...nak jadi puteri lah...nak jadi Che Ta...Ariana Rose lah....hahahaha. Mesti kalau aku cite hal sebenarnya dia pengsan kat situ gaks. Bapak aku siap tanya...betul ker kau pelawak...hahaha. Eh! buat2 tak tahu lah tu...kalau aku datang rumah tunggu jer aku buat lawak sbb dia nak gelak...En Win pun kalau aku tak buat lawak mesti hidup dia tak ceria....hahahaha.

Wei! boss aku dari tak tahu terus tahu yang aku ada blog....pagi2 dah panggil aku tanya..."U ada tulis pasal I tak?" pitam.....hahahaha

By the way....aku nak thanks kat korang (reader) tanpa korang siapa lah diriku...hahaha. Aku suka menulis korang suka membaca....aku buat lawak korang gelak. Aku sedih korang pun sama2 menangis...aku susah hati...korang bagi nasihat...Aku beli sari korang terpengaruh...aku eksyen korang cebik depan computer...aku pandai masak korang telan ailio...hahahaha. 


Kak Ton sayang korang...wah! masuk surat khabor terus sayang...hahahaha.

29 comments:

Rina Ellisa said...

hehehe. lawak lah akak ni :)

BeLLa de ViE said...

Kita pun sayang kak ton jugaaa... haha!! :)

nuui said...

hebatlah kakelly. banga-banga-banga...... :)

Anis Shafeera said...

tahniah sis elly...hihi

Irfa said...

alamak, aku x beli paper, nak jugak tampal kat dinding umah,bagitau jenjiran yg elly adalah kawan blog aku.kalau tak caya gak, suh tgk bloglist ko, ada nama aku.. hahaha
#pstttttttt..apa rahsia boleh masuk paper nih?cer kongsi sikit

mama tisya said...

femes amos la kak ton ye...mana tau pasni msk tv plak ke

anna hashim said...

opkos la kak ton..iolls follow belog kakton sejak dari azali lagi..ahhahahaaaaa

apit dolly said...

salam pengenalan...popular la akak lpas ni..hihi...suka bace blog akak :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Hebat Kak Ton masuk paper. tahiah yea.

Kopiolimauice said...

selama ni silent reader je..buat petama kali nk komen hahhaha akak ni mmng klakor la!! tang abah jawab " igt citer pasal kejayaan ko ke.." tu mmng super lawak!! ;p

mama jariss said...

kadang2 cik ta..kadang2 kak ton.. kelakar kak elly ni...ape2 pun.blog kak elly memang best...:-)

pinky said...

Tahniah kak...=)

Kaseh Kencana said...

tahniah

~~AzaLea~~ said...

tahniah kak ton.. semakin fofular nampaknya..

Malinda said...

Tahniah elly !!! Pasni rajin2 up n3 yg best2 ye... :D

Malinda said...

Tahniah elly !!! Pasni rajin2 up n3 yg best2 ye... :D

aida damia said...

tahniah elly.. kak jadi readers elly masa baru 32org je.. hehehehhe seronok tgk life elly...ari ni baru terdetik nak komen..hihihiih..

Lyn Aziz-Rahman said...

Congrats dear. Keep it up!

Lyn Aziz-Rahman said...

Congrats sis. Keep it up!

mummy_icha said...

wah tahniah! tak sesia bc selalu ya... :-D

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

numpang bangge juge sbb akak antara pembaca blog Elly, tahniah Kak Ton!!!!

linda said...

Slm sis elly, saya ada rekues folo ig sis. My ig faiz_linda tu private. Tkt sis cuak nak approve nnt plk. Sy pun baru start weight loss journey. Tp jauhhhh lg perjalanan sy. Baru buang 5kg+. Nk buang lg 30kgs kalo bole :)

linda said...

Hi kak elly! Congrats! Baru request utk folo ig u. My ig is faiz_linda. Tkt kak elly kompius nk approve since ig sy private. But no worries sy lama dh baca blog akak :)

umikelly said...

mmg lawak la elly ni.. girly pon suka baca entry elly. setiap ahri mesti open pny la. stat dr sepet, elly, peej, ceera.. mmg best.. heheheheh update selalu OK.

mrs kayrul said...

sayang kak ton jugak..lepas nie kompem masuk majalah plak...

ibuhebat said...

congrats kak ton! eh.. silap! kak elly! :)

MISS DIVA said...

i pun syg kak ton. tp post yg psl basikal tu mampus2 i gelak. lawak betul kak ton nih. hehehee

Glitters sara said...

Suka tengok muka yaya!!macam seorg yang lemah lembut...cantik sgt!!

Sue Khairul said...

terbaik lar sis... suka sgt.. trs dating mood ceria I... walaupun I thg sedih...