Nuffnang Advertisement

Tuesday, January 7, 2014

New Year Eve


Kita stop dulu cite Bali...aku nak cite pulak pasal New Year Eve kami. Kalau siapa follow blog aku dari dulu...mmg dah tahu rutin kami setiap hujung tahun...tengok firework kat KLCC. Memang dah book awal2 Mandarin Oriental...boleh lepak ngan anak2 sambil tgk firework dalam bilik. Penutup percutian penghujung tahun (macam tak sedap jer ayat tu....lantak lah kan janji akak faham..hahaha)

Ikutkan hati mmg nak celebrate New Year kat Bali terus...tapi bila ingatkan balik ini lah aktiviti kitaorang setiap tahun jadi aku cepatkan sikit bertolak ke Bali dan pulang sebelum New Year. Selalu nya keluarga inlaw akan join sekali tapi tahun ni tak dapat sbb FIL aku tak berapa sihat.

Ntah apa datang angin aku tahun ni...macam sedih giler nak tinggalkan tahun 2013. Bayang kan tengah bunga api meletup2...airmata aku bercucuran. Giler sangat perempuan ni...nak pulak bila anak dan suami hug each other. Lagi rasa kesedihannya...tapi sekejap ker lah lepas tu aku terjerit2 call orang sana sini.

 Kalau dulu pada tahun 2012 aku menghadapi banyak cabaran dan dugaan...rasa tak tertanggung beban dan masalah yang dipukul tapi Alhamdullilah tahun 2013 aku dan En Win bangkit semula. Banyak betul kenangan manis sepanjang 2013 ni...semua berjalan dengan lancar walaupun ada juga masalah besar yang datang tapi alhamdullilah kita orang dapat selesaikan...eh! belum selesai kes saman2 masih dalam perbincangan. InsyaAllah 2014 ini akan selesai...kalah atau menang biar Allah tentukan...aku ngan En Win redha dengan keputusan nanti. Aku tak boleh share dengan korang pasal kes saman2 ni takut salah disisi undang2...korang doa kan aku ya.

Masuk tahun baru bermakna perbelanjaan pun dah baru...bukan makin menurun tapi makin meningkat ya...terasa sangat kenaikan harga barang ni ya. Bukan barang sahaja tapi semua benda...kelas extra anak2 berganda2 naiknya. Puas lah aku nak jimat sana sini...by end of the day mmg kena bayar gaks semua benda ni... monthly expenses...mana nak larikan...hendak tak dak kena lah bayar.





Ini mmg tuan besar...dia tahu duduk jer semua benda aku kena uruskan.  Check in ker...check out ker mmg muka aku jer lah uruskan. Eksyen sangat jantan ni. Toilet kat bilik air rumah aku tu dah dekat seminggu tak boleh pump..aku diam kan jer..tahan dia buang air besar kat bilik anak2...kalau aku tak settlekan masalah ni 10 tahun lagi kot baru boleh guna pump bilik air tu. Eh! terluah perasaan pulak...haha

Takpe aku tak nak meroyan tahun ni kita lihat jer...agaknya aku malas nak buat aku biarkan je lah. Bukan rugi apa2 pun...membebel buat penat mulut aku jer. UStazah hari tu cakap jangan gaduh hal2 yang kecil kalau kita boleh lakukan teruskan sahaja tanpa perlu bersuara atau meleter "Baik Ustazah".

Itu belum hal sekolah anak2 lagi...Eh! kenapa aku meleter balik ni...STOP!!



Holloh3...dah besar anak mama ni. Cuba korang tgk Yaya dah matang bebenor rupanya. Padahal kat rumah meloncat2 lagi atas katil. Bergaya no. 1...tahun ni pun aku nak bergaya lah...duduk rumah pun ingat nak pakai lipstick dengan mascara. Ini semua pasal Che Ta lah pengaruh aku...suka tgk Che Ta jelita jer sepanjang masa...aku kalau duduk rumah dah macam perempuan busuk. Itu belum lagi kalau gosok baju...masam semacam jer bau aku.



Our room...berhimpit 4 orang satu katil. Kedekut nak ambik extra bed...baik aku makan duit tu dari bayar extra bed...hahaha. Last2 aku tidur kat sofa...memasing lasak nak mampus...sakit badan2 aku.



 View from our room...mmg request park view...kata nak tgk Firework kan...so kena request awal2.



Tak sampai setengah jam duduk kat bilik...budak2 bising ajak turun swimming pool. Dah lah panas terik...tapi ikut kan je lah. Aku pun kat Bali panas2 bolah jer berjalan...tak kan lepak ngan anak2 tengah panas tak boleh kan (nak sedapkan hati)



Dapatlah mandi dalam setengah jam lepas tu kena naik...sebab diorang nak prepare table kat area swimming pool utk New Year Eve Dinner.



Waktu ni kitaorang belum kena halau lagi



Walaupun selalu buat aku marah...selalu kacau aku sampai aku tension...tapi aku ok jer...dah masak sangat perangai En Win ni. Dia bukan kisah pun kalau aku bebel2....dia mana ada perasaan punya orang.



Amboi eksyan kau ya dik



Tadaa....dah siap. Tapi mahal giler dinner kat sini per person RM500++. Tak mampu aku...duit tu boleh gi pasar dua kali....hahaha


 
By 7.30 aku dah suruh budah2 ni siap...nak menyambut tahun baru kena lah cantik2 kan walaupun hanya didalam bilik.



Make up kan diorang bagi cantik2 sikit muka tu



Suka lah tu...dapat make up



Next adik pulak...



Baru lah ada semangat nak sambut bila semua dah pakai cantik2...baru lah ceria kan



Tadaaaa...rambut jer tak sempat nak gulung2



Welcome 2014

Kat lobby ni semua orang pakai baju bling2...semua cantik2...siap curl2 kan rambut. Suasan happy jer kat lobby ni...siap ada band lagi round2 bagi suasana ceria sikit kat lobby ni.

 Waktu aku turun lif tersempak dengan satu couple ni...orang melayu tapi dah berumur. Baya2 mak aku...sempat borak2. Diorang celebrate berdua jer kat Mandarin hotel ni anak2 semua celebrate kat oversea (sah2 orang kaya kan). Tapi best jer aku tgk tua2 pun still jalan pimpin tangan...romantic jer couple ni aku tgk. Waktu bekpes pun berdua2an jer. Terus pandang muka En Win.."Pa dah tua pun kita kena romantic macam ni tau". 



Buah hati Mama dan Papa



Semua tempat makan penuh...panjang giler beratur...malam tu kitaorang dinner kat KLCC Japanese Restaurant. Actually aku dah buat reservation dinner kat Concorde Hotel RM160.00 per person...tetiba rasa macam mahal pulak...aku bukan makan banyak sangat pun...cancelled booking...mkn biasa2 jer



Yummy



Yaya bukan peminat makanan Jepun...muka ada sedikit terpeleot malam tu



Me and adik



Us



Lapar balik aku tgk gambar ni



Settled makan jalan2 kat KLCC...waktu ni baru pukul 9 malam.



Dua2 ni manja giler ngan En Win..dengan aku diorang buat tak tahu jer...ada tak ada sama jer. Tapi time kena hantar tuisyen...buat kerja sekolah...sediakan barang sekolah pandai korang cari mama ya. Lepas tu suka komplot ngan En Win..bully cakap aku gemuk...bila aku makan jer tiga beranak ni geleng2 kepala...lantak lah korang...apa aku pedulik...janji kenyang



Kasut aku Yaya dah muat pakai...tak lama lagi baju mesti boleh share2...pakai baju remaja lah aku jawabnya...hahaha



KLCC ramai giler...tapi heran penuh dengan pendatang asing...banyak betul mamat bangla kat sini



Area Dome



Lepak2 sambil dengar concert



Lepas minum ajak budak2 jalan kat luar



KLCC



Biasa lah En Win melayan budak2...tiap tahun beli benda kepala ni...habis jer New Year korang campak2 jer



Amboi...happy sesangat korang ya





nak jugak





Belum new year korang dah main spray2 ya





 Ok lagi setengah jam nak pukul 12.00 jom...naik bilik



Bye2 2013



Welcome 2014



Firework


3 comments:

Fiza Abdul Rahman said...

awal kak .. update blog.. hehehehe

anna hashim said...

wow..mmg best :) yaya mmg da nmpk anak dara sangat..pejam celik pejam celik dpt menantu la kak elly ngan en win :) heheheeee

Capt Lalok said...

LAWANYERRR anak2 ko elly....