Nuffnang Advertisement

Friday, January 24, 2014

MG Movers Annual Dinner

Tulis nak gempak jer Annual Dinner...mesti korang bayangkan sambutan kat hotel lepas tu ada cabutan bertuah grand prize dapat bercuti di Bali....kahkahkahakah.

Semalam first time MG Mover jemput semua staff makan2 sempena tahun baru. Actually aku ngan En Win dah lama terfikir nak buat makan2 ni tapi tak berkesempatan ada jer hal selalu. Semalam baru dapat berkumpul dengan staff MG Movers. Bangga wei! selalunya boss yang belanja aku makan sekarang turn aku pulak belanja makan staff dari company sendiri...nampak nau eksyen nya...hahahaha. InsyaAllah kalau staff workhard dan ada keuntungan kitaorang berjanji akan beri bonus tahunan kalau ada lebih lagi rezeki kita boleh buat family day. Baik korang kerja keras....kalau tak nando ya.



Puas aku dengan En Win pikir nak bawak makan mana...takut tak kena dengan citarasa masing2. Pikir punya pikir teringat makanan arab...ok semua berkumpul di Hadramawt pukul 8.30 malam



Dinner malam ni tak ada nak ngada2 cite pasal bisnes atau nak cite pasal kesalahan staff...malam ni kita enjoy borak2 pasal life masing2. Waktu ni korang boleh bully En Win order bebanyak biar dia bayar...hahahaha aku suka.



Boss jer boleh bawak anak...staff tak boleh nanti budget lari. Yaya balik jer dari dinner terus sound En Win

Yaya: Pa...Papa tahu kan Yaya nak jadi fesyen designer

En Win: Tahu...kenapa Yaya cakap macam tu

Yaya: Tak lah...Yaya takut papa suruh Yaya jadi driver lorry

Kurang asam punya anak...dia boleh terfikir sampai kesitu pulak...habis siapa aku nak harapkan nanti of course suami korang yang kena jadi driver lorry nanti...hahaha.



Kitaorang ada dua jer staff perempuan yang lain semua lelaki...tu yang asyik kena bully jer 2 orang ni.



Time to makan2.....Kak Ton tetap mengamalkan diet walaupun hari ni "Annual Dinner". Kak Ton sampai demam tau sebab asyik gi Gym tak berhenti2. Semua badan sakit2.  En Win dah risau giler "Ma tak yah lah susah2 nak kurus...i tak kisah lah u gemuk macam Adibah Noor pun" Iyolah tu nanti aku gemuk kau larikan.



Share ramai2...appetizer katanya



Mandi Chicken



Kitaorang order dan letak kat tengah2...share ramai2...semua makanan boleh rasa. Bagus staff aku ni perbelanjaan berhemah....



Nasi Beraini kambing



En Win ni bila di office dia boleh menjadi seorang boss yang paling sporting dan sekelip mata boleh bertukar menjadi harimau jadian. Dia kalau sound staff mmg pedas punya...jangan nak bagi alasan yang bodoh2 dengan En Win mmg staff akan kena kaw2 nanti. En Win handle bahagian sales.... bahagian sales mmg masak lah tiap2 hari kena soal jawab dengan laki aku  ni. Bila En Win call aku dan mengadu perangai staff yang memeningkan kepala aku kena jadi pendengar yang baik kalau tak dengan aku sekali dia maki...lepas tu aku akan nasihatkan baik2....risau gaks mulut lazer laki aku ni. Tapi one thing good En Win ni kalau dia marah hari ni...hari ni jelah jarang dia nak ungkit sampai esok. Cuma staff jer lah kadang2 terasa hati. Korang kena banyak belajar pasal boss korang ni. Dia baik hati tau....kitaorang tak ada hal...sales bagus...dengan korang sekali dapat hasilnya.



Pipi Kak Ton masih bulat...venchi!!

Walaupun En Win garang tapi aku rasa aku lebih garang kot....aku kena garang sebab aku menjaga kewangan Company...aku yang kena pandai pusing2 duit untuk membuat semua bayaran setiap hujung bulan. Tapi aku jarang marah staff  aku banyak bergaduh dengan En Win kalau minggu tu duit tak banyak masuk dalam account....aku dah start tension....kalau duit tak masuk maknanya sales tak kuat...mmg masak lah En Win aku bebel. Bukan senang kerja suami isteri ni ya....mmg bergaduh jer lah jawabnya sbb masing2 nak tunjuk betul.

Korang nampak tak yang sebelah aku pakai tudung tu...nama dia Intan. Dia staff pertama dan mula2 bekerja dengan Mg Mover. Dari seorang staff sekarang MG Mover semakin kukuh...alhamdulilah kami dah ada 10 staff buat masa ini.



Amboi korang bully boss suruh order kan.



Dua budak remaja dalam gambar ni...sangat2 penting untuk Company ya. Kalau ada sales banyak pun tapi tak ada 2 orang budak ni company tak boleh bergerak. Ini lah Packers MG Mover....bila ada Job jer selas akan inform dengan operation team....yang hujung sebelah kiri tu head of operation. Head operation akan informed budak2 berdua ni supaya bersiap sedia dengan team packers masing2. Head operation juga akan sediakan material seperti kotak, alatan untuk digunakan waktu permindahan...memastikan lorry dalam keadaan baik dan last sekali susun schedule untuk driver dan packers. Salah sorang buat silap atau tak angkat phone waktu boss call siap lah korang...hahaha



Staff MG Movers



Yang tunjuk tangan peace tu...korang jangan main2 ya MD tau.



Biasalah Company mana yang sentiasa ada untung...ada turun naik jugak.....so kena banyak2 bersabar. Kadang2 rasa nak give up pun ada...tapi kena lah support each other. kalau aku lemah En Win kena kuat macam tu lah sebaliknya.



Makan2...hari ni boss belanja



Ok yang tengah2 tu staff baru....MG Movers melangkah setapak lari kebahagian Transport. Jadi kilang2 yang nak cari Lorry korang boleh menghubungi MG Movers mulai sekarang.



Dinner malam tu we having so much fun...gelak2...kutuk2 yang kena perli jangan cakap lah. Dalam sesuatu pekerjaan korang tak boleh kedekut untuk buat sorang2...teamwork kena ada barulah Company senang nak bergerak.



Operation Team. Yang paling kanan tu Abang Zainal our Lorry Driver...paling sporting dang buat masa ni tak pernah mendatangkan masalah untuk Company. Good job Abang Zainal. Seorang bunga yang terselit kat tengah2 tu nama dia Sha...membantu banhagian operation...



Over korang ya



Sales Team. Dua orang yang berdiri tu jaga bahagian Movers Puan Intan dan En Daeng. Yang duduk tu En Khairil bahagian Transport dan baju hitam tu laki den...ketua sales



Us!! MG Movers Team

Hope korang boleh support kami....InsyaAllah MG Movers akan beri yang terbaik. Berharap sangat tahun 2014 memberi sinar baru dan MG Movers kami akan bertambah maju.

FB
 
untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi Sales team kami di talian :-

Office No : 03-6257 4995
 
En Win - 012-355 9085
 
Intan - 016 343 4057
 
Daeng - 012-642 4581
 
Email
 
 


6 comments:

nuui said...

hahhahahaha.. baik punya punya soalan dari yaya. :)

Tergelak gelak kakanne baca. :)

mamayone said...

hahahaha mesti yaya terbayang2 bila besar nanti en win akan serahkan bis ni kat dia tu yg yaya cam panik...all the best kak elly n asben...

mamayone said...

hahaha yaya dah panik lah tue, sbb nanti mesti en win akan pass bisnes ni kat dia, mcm dlm drama selalu anak2 kena keje ngan bisnes papa....all the best kak elly n asben..

mrs kayrul said...

maybe yaya asyik dengar citer macam2 pasal driver lorry kot tue yg beria2 tanya...hahaha

ena ajeet said...

isnin lepas jumpa lori MG movers kat changlun, semangat iols intai kot-kot kak elly yang jadi driver, hee =P

ena ajeet said...

isnin lepas jumpa lori MG movers kat changlun, semangat iols intai kot-kot kak elly yang jadi driver, hee =P