Nuffnang Advertisement

Tuesday, January 28, 2014

Busy


Hujung bulan tuan belog busy...banyak benda nak prepare banyak benda nak kena handle. So dua tiga hari ni tak dapat lah nak update walaupun melambak cite nak story kat korang. Walaupun gambar tuan belog kat IG begitu ceria jgn terpedaya aku sekarang ni tengah serabut handle banyak benda. Kepala tengah serabut ni!

Yaya dah start buat perangai malas tuisyen...En Win terlampau lembut hati...aku yang naik hantu kat rumah ni. Leher dah terkehel sbb Kickboxing dan  body toning punya pasal. Dah bertampal nak pusing kepala pun sakit. Dapur pulak tiba2 meletup kaca habis berderai...dah dekat seminggu tak dapat masak...tak suka kesian budak2 asyik makan luar. Nak gi beli dapur pun tak ada masa...aku ngan En Win busy macam lipas kudung. Serius busy dan tahap kepenatan yang kalau bagi bantal, kira belum sampai 3 dah berdengkur. Tayar kereta pulak botak nak kena ganti...dua tayar pulak tu mampus nak guna duit lagi. Aircond dah time untuk service. Puspakom lorry dah mati....minyak keta pulak dah macam air asyik habis jer....semua masalah datang sekali macam ni...tu yang kena tarik nafas handle dan bayar satu2. Dapat gaji...bila bayar sana sini tinggal cukup2 jer...giler betul zaman sekarang semua benda mahal. Tadi pergi pasar beli barang untuk seminggu takut tahun baru cina banyak kedai tutup...giler untuk seminggu belanja pasar RM200.00. Itu bukan salah sesiapa salah sendiri sebab makan nak ketam dengan udang jer...ok! itu tak boleh merungut.

Bulan 3 ni kes mahkamah pulak dah start...mintak2 boleh menang..ataupun dapat settle luar mahkamah..malas lah nak gaduh2 ni...kau baiki rumah aku...aku bayar lah duit korang  tak susah kan. Tak payah nak panjang cite.... settle cari baik...nyampah nak hadap hal2 mahkamah ni.  

Gaduh dengan En Win sudah pasti kali ni tak bertekak...SMS jer. Lepas tu bila balik masing2 muka selamba macam tak ada apa berlaku..padahal gaduh kat sms masing2 ayat power giler...hahaha. kadang2 bila dah lama kawin kan nak merajuk pun dah tak ada masa...lantak lah korang pujuk hati memasing. Gaduh benda yang sama kalau bukan hal anak2...hal company...benda yang tak akan pernah settle selama2nya sebab memasing nak menang. Lantak lah janji waktu tidur pegang tangan....kahkahakah. DUGAAN!!

Ok lah chow dulu...masalah dah selesai tuan belog update lagi ya....


5 comments:

NenetPenne (NP) said...

semput baca...
all the best

strawberi said...

wpun cam byk mslh..tp baca..sempoi je..hehe..semoga tabah menghadapi ujian hidup kak elly

darikacamatai ly said...

Salam kak elly,

Haiyiiooo same kes la..gaduh cita pung pang pung pang kat msg..tp bila tido,pegang tangan jugak..sejuk sekejap,pastu esok sambung lagi kt msg selagi x puas hati..kahkahkah..camno tu

darikacamatai ly said...

Salam kak elly,

Haiyiiooo same kes la..gaduh cita pung pang pung pang kat msg..tp bila tido,pegang tangan jugak..sejuk sekejap,pastu esok sambung lagi kt msg selagi x puas hati..kahkahkah..camno tu

Nur_cahayamataku said...

sabar ye kak.. sabar banyak2.. hehe