Nuffnang Advertisement

Friday, June 28, 2013

Keek Karaoke...

Hari ni akak busy....so layan lah suara merdu bak buluh perindu keluarga akak...Eh! merdu ker? orang yang selalu gi karaoke ni mmg perasan suara merdu...nak pulak waktu pintu terbuka anak nak pergi kencing lagi ku lunak2 kan suara aku...dengung, serak2 basah semua aku keluarkan...mana lah tahu tiba2 composer lalu...kan dah dengar suara aku...muahahaha!!
 
Suka lah tu dapat dengar nyanyian merdu aku...haktuiii! korang kalau kutuk siap aku tak boleh terima kutukan...muahahah. Senyum jer lah jgn nak ngada komen ya! kalau suka baru boleh komen.."say rasa suara akak sedap kalah Siti Nurhaliza...itu aku terima...itu korang boleh komen bebanyak..
 
Oklah akak nak chow dulu...layannnnn



Jun 26, 2013 | The Climb! by ellyirfan on Keek.com

Kiddos!!
 
 

Jun 26, 2013 | Saat Terakhir! by ellyirfan on Keek.com
  


 
Sebenarnya tak siapa nak layan aku kat karaoke...diorang kata suara aku tak sedap macam langsung. Bila aku nyanyi semua borak...kecik hati  tapi aku nak jugak korang dengar suara aku...dengan aksi yang lebih berani.....layaannnn....muahahah matilah menanh telinga
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thursday, June 27, 2013

Dulu dan sekarang kami tetap berkawan...

Sukalah tu dapat tengok gambar aku dulu2...gelak syaiton lah tu...hahaha. Muka aku besar cawan jer waktu ni. Berat aku 39kg jer tau. Pakai baju semua longgar. Sekarang jangan tanya berapa berat aku sebab ia boleh melukakan hati dan perasaan aku...hahaha
 
Korang tahu tak punya lah nak gemuk waktu ni sebab aku tak boleh tahan dengan kekurusan aku...angin bertiup pun rasa nak melayang jer kaki ni...aku ngan Hani sudah jumpa satu cina ni dia jual ubat gemuk...kalau tak silap aku dekat Ampang Point. Makan ubat tu tiap-tiap hari dalam masa dua minggu badan korang boleh naik....hahahaha. Ubat tu bukan murah ya RM400.00 hinggit. Zaman aku RM400.00 ni boleh beli gelang emas. Punya lah nak cantik badan tu sanggup kerja part time sbb nak kumpul duit. Adakah aku berjaya menjadi gemuk!!!
 
Jawapannya Ya...cuma pipi aku ngan Hani je tembam tapi badan tetap kurus. Bila pipi dah tembam hidung menjadi kecik dan macam tomato aku tengok...Hodoh ok!! Patutlah waktu diorang tunjuk sample gambar tak tunjuk badan semua tunjuk muka jer...tertipu rupanya. Aku ngan Hani bila makan ubat gemuk tu melantak macam orang giler semua balance makanan kawan2 kitaorang rembat...tahap lapar mengalahkan Syaitan....muahahaha. Akhirnya decide berhenti makan ubat tu sebab takut tgk muka sendiri.
 
 
 
Yang baju pink tu lah Hani...dulu sibok nak gemok....sekarang sibok nak kurus. Holloh3 baiknya muka aku...macam budak bijak bistari sungguh!! Muka macam ni pun En Win boleh terpikat..."I tak pandang rupa...I pandang hati u...Haktuiii!!!
 
Kami berlima bersahabat baik...susah senang bersama...paling kiri Pujy, Hani, Ija, aku an Kak Nurul
 
 
 
Camera dulu2 tak canggih betul...kalau tak lawa tak boleh nak oter2 kasi lawa. Kalau camera sekarang berjerawat pun boleh buat licin.  Itu yang tipah tertipu...gambar lawa bila jumpa lari pecut korang ya...hahaha. Aku dulu dah lah kurus lepas tu suara macam petir dah macam mak enon aku rasa. Tapi kan riak tu tetap ada tetap perasan bila gi Kuliah macam cite Beverly Hill...muahahaha.
 
 
 
Waktu ni lecturer kitaorang punya wedding. Umur aku 19 tahun ok...cepat giler waktu berlalu. Korang mampu gi wedding pakai beg rotan...bangga ok orang lain tak bawak handbeg tapi aku ada handbeg. Sama pulak colour handbeg ngan baju...muahahaha.
 
 Rambut paling tak boleh blah...kembang tepi...cewah kira dah habis cun lah waktu ni!! Pernah sibuk nak colour rambut tapi tak mampu buat kat kedai so beli kat farmasi .. pilih colour rambut tak agak2 ambik colour merah. Arahan suruh pakai 1 jam tapi aku kan tak suka ikut arahan...konon lagi lama pakai lagi cantik lah konon merahnya....bantai pakai 2 jam. Hambek bila cuci jadi colour pink terus rambut aku....muahahah. Giler takut wei waktu ni...takut nak keluar bilik....berbalut 24 jam kepala dengan towel....suruh kakak aku gi farmasi beli warna hitam balik...hujung2 rambut aku jadi keras macam batu.
 
 
 
Ini lah lecturer kitaorang...Puan Harlina. Waktu ni dia baru 24 tahun. Student muda....lecturer muda so dah jadi macam kengkawan. Boleh bergurau senda...rindu giler zaman ni!!
 
Tapi sekarang semua dah ada kehidupan masing2....semua dah berkawin dan beranak pinak. Susah sangat nak berjumpa...setahun sekali pun belum tentu. Padahal semua duduk KL jer kecuali Hani yang menetap di Texas sbb berkawin dengan omputih...over kau kan pilih mat salih jer!!
 
Last week Hani balik KL...maka berkumpul lah kami semua di Concorde Hotel. Tapi sayang Pujy tak dapat join waktu ni...sibuk menjahit katanya.
 
 
 
Kak Nurul
 
 
Hani
 
 
Ija
 
*sila refer gambar sebelum dan selepas ya*. Dah besar korang ya!!
 
 
 
Us!
 
 
Seronok giler dapat berkumpul balik...macam2 cite keluar. Tak tahu bila dapat jumpa lagi macam ni..kena tunggu Hani balik baru kami dapat berkumpul semula.
 
 
 
Bila tengok gambar ni rasa rindu sangat kat korang semua!!
 
 

Tuesday, June 25, 2013

11th Annivesary Bloosoming Sunset Cruise Dinner

Sebelum aku cite lebih lanjut ada sedikit amaran ya....Jgn muntah darah bila tgk gambar kami....jgn rasa nak bunuh diri bila tgk keek kami...hahaha. Aku mmg over ok kalau celebrate tarikh2 penting. Aku memang sangat2 hargai tarikh2 penting dan aku akan make sure benda ni akan jadi ingatan buat kami berdua untuk selama-lamanya. That way kalau birthday anak2 biar tak jemput ramai orang tapi ingatan dan cara sambutan biar mereka kenang sampai tua nanti. 

Seingat aku benda yang paling romantik En Win pernah buat waktu birthday aku... dia pernah hantar bunga sebanyak 7 kali...kedai bunga yang berlainan. Macam aaaauuuwww rasa sangat dihargai dan disayangi. Suprise yang kedua yang aku rasa masih segar dalam ingatan aku waktu sambut our annivesary yang ke 3...En Win bawak aku dinner kat Italian Restaurant di Sheraton Imperial...tempat superb cantik dan romantik...selesai makan waktu tunggu dessert...tengok2 waiter bawak cake dan ada sebuah kotak kecil berisi rantai kat atas pinggan dessert tu.  Actually tak semestinya kena beri barang2 yang mahal yang penting bagi aku ingat tarikh penting kami dan buat antara satu sama lain rasa dihargai. Kita tak akan buat benda ni tiap2 hari atau pun sebulan sekali. Apa salahnya bila tarikh penting macam ni kita cuba buat kelainan untuk menghargai antara satu sama lain.

Alhamdullilah dah 11 tahun usia perkawinan kami. Selalunya setiap tahun En Win akan arrange sesuatu untuk celebrate annivesary kami. Tapi tahun ni aku rasa nak buat kelainan sikit...nak bagi sikit kejutan untuk En Win.

Aku: Pa tahun ni u tak payah fikir mana nak bawak I....biar tahun ni I yang arrange.

So 3 minggu sebelum tarikh annivesary aku dah start survey tempat menarik dan romantik. Mula ingat nak gi Hamman continue with  body massage...lepas tu baru gi romantik dinner follow by stay one nite kat mana2 hotel. Tapi macam benda tu dah biasa kami buat.

Cadangan kedua ingat nak naik cruise kat penang selama 3 hari 2 malam lepas tu nak arrange suprise dinner untuk En Win. Tapi bila ingat kan anak2 kesian pulak nak tinggalkan lama2...lagi pun kitaorang baru balik Bangkok.
 
Fikir punya fikir aku sudah jumpa satu website ni (nanti aku share ngan korang ya)...Romantik dinner kat atas boat hanya kami berdua sahaja selama 1 1/2 jam. Korang boleh naik boat ni kat jetty Palace of Golden Horses atau dekat The Mines. Pakej yang di sediakan sangat2 menarik dan aku rasa ini satu kelainan. So terus book....pilih menu....arrange apa yang patut. Aku kasi tahu En Win nak naik cruise tapi dia ingat cruise yang makan beramai2.



Waktu ni tengah tunggu boat...En Win tak  dapat nak agak lagi macam mana bentuk boat tu. 

Sebelum aku pergi dinner siang tu aku sempat gi Majlis Aqiqah anak Filla. Aku punya lah jaga rahsia ni kat anak2 takut diorang nak ikut tapi kan

Filla: Ok bye....Yaya ngan Adik nanti cite kat aunty tau.. best tak naik cruise.

Mata anak aku dah bulat2 pandang aku...muka aku dah cuak pandang Filla

Filla: Eh! korang tak ikut yer...tak2 mama nak pergi tempat lain

Pandai kau cover kan...tak pasal2 aku kena bagi upah kat diorang!! Haiyaaaaa



Inilah boatnya ya...so boat ni akan bawa korang berlayar...eh! berlayar ker lantak lah janji jalan kan....di sekitar tasik. Sambil tu dia kan pasang lagu2 romantik. Aku ajak En Win slow dance...ngada malu kat waiter pulak. Kau ingat aku berani ker Bang oooiii...aku eksyen jer...aku tak ada lah sepoyo macam tu menari bagai..hahaha

Ini pun aku rasa poyo sekejap...makan bertentang mata. Lepas tu ada lagu2 romantik...makanan ada orang hidang....asal air habis jer dia tambah...aaauuww rasa macam orang kaya sekejap. Tapi kan aku boleh nampak muka En Win suprise giler...macam tak terkata...Ok mission aku berjaya!! I like...



Tu dia... welcome abord


Thank you Ma....I suka sangat...suprise sangat

See the leg lah siapa yang arrange....elly in wonderland ok!! hahaha. Tak tidur malam ok...risau takut u muntah atas boat...En Win ni mabok laut sikit...tapi fikir balik laut dengan tasik mana sama kan...hahaha



Untuk bangsa asing.... wine disediakan...aku minum orange juice je lah...kalau minum benda yang memabukkan habis En Win aku rogol pulak atas boat nanti....mihmihmih 



Diorang dah siapkan Teddy Bear ngan Flower untuk kami bawak balik



Kami hanya berempat sahaja diatas kapal...sekejap2 kang dia tanya...Encik nak tangkap gambar. Aku hari tu mmg malas nak bawak camera. Aku tahu kalau aku bawak camera En Win mmg aku tak layan sbb aku sibuk nak tangkap gambar...nanti dinner jadi tak seronok. So haritu guna camera phone je lah



Memang sangat2 romantik diiringi lagu2 yang super romantik....korang yang tak romantik  pun boleh jadi romantik. Percayalah....



Our set dinner malam tu 



Me 


My Hubby...eh! lupa nak letak gambar soup kat atas


Waktu ni tgk matahari terbenam. Korang akan start naik from jetty pukul 7.00 malam dan selesai pada pukul 8.30 malam. Memang masa yang disediakan ngam2...macam cantik jer diorang atur.



Waktu ni matahari nak terbenam....



Selasai tu dapat coklat 


Card and Gambar kami diatas boat.
 

 
 
Banyak2 hotel aku rasa yang apaling unik sekali ialah Palace of Golden Horses...cantik sangat decoration yang diorang buat...tapi Nampak macam menakutkan pun ada jugak...hahaha
 

 
Gift for anniversary...kasut tanglung sehati sejiwa....
 
Ok kalau korang pun nak buat surprise or nak merasa makan atas boat please visit Dining Cruise kat situ macam2 package ada.
 
Jom tgk keek!! hahaha...matilah perasan romamtik






Jun 22, 2013 | Part 2 - dinner! by ellyirfan on Keek.com

Monday, June 24, 2013

Secret Bust Up....Pueraria Mirifica (SBU)

*please scroll down for new entry*
 
Sebelum aku up entry ni sila buka minda anda saya bukan lucah saya hanya ingin membantu anda kekal jelita….hahahah. Suami2 jika anda sayangkan isteri anda sila baca entry ini sampai habis ya. Entry ini untuk 18 tahun ke atas.
 

Masalah payudara kendur ini sering dialami oleh golongan wanita yang baru lepas bersalin. Aku juga mengalami perkara yang sama. Bila payudara dah tak pejal macam dulu…. mula rasa konpiden diri rendah…start pakai baju yang besar2…cari bra yang boleh menaikan payudara kelihatan tinggi tapi hazab jangan cakap lah sesak nafas dek non…nak pulak kalau bekerja 8 jam kat office.

 
 
 
 
 

Korang dalam kategori yang mana?? Lihat dan simpan jawapan anda di dalam hati….tak yah kasi tau aku…hahaha. Kalau jawapan anda sama dengan saya…kategori yang tak berapa pejal aku sarankan korang boleh cuba Secret Bust Up Pueraria Marifica.

 
Meh aku terangkan lebih lanjut fungsi dan kebaikan produk Secret Bust Up ni.

 
Fungsi Pueraria Marifica terhadap tubuh wanita

 
·         Membesarkan payudara yang kecil dan leper

 
·         Memejal dan menegangkan payudara kendur

 
·         Mengangkat dan membentuk semula struktur payudara yang jatuh disebabkan factor menyusukan anak dan factor lanjut usia

 
·         Membentuk semula lekuk terutama pada punggung supaya nampak terletak dan menarik

 
·         Menyeimbangkan saiz payudara wanita yang mempunyai payudara yang tidak sama besar dan senget sebelah

 
·         Mengetatkan vagina bagi wanita yang sudah lama berkahwin untuk mengembalikan keperawanan seperti anak dara

 
·         Melancarkan darah haid wanita yang tidak teratur
 
·         Awet muda, Pueraria Mirifica terkenal sebagai agen awet muda dan melambatkan tanda penuaan.
 
 
Secret Bush up ini juga bukan hanya untuk memejalkan payudara tetapi membantu memulihkan masalah-masalah yang lain :

 
·         Melambatkan munculnya tanda-tanda penuaan seperti kedut, rambut gugur, beruban, pigmentasi, kulit kusam dan lain-lain

 
·         Menpengaruhi antioksidan lain seperti vitamin C & vitamin E untuk bekerja dengan lebih optimal
 
·        Diberikan jolokan sebagai MASTER ANTIOKSIDAN kerana telah diakui oleh para perubatan antarabangsa bahawa belum ada antioksidan lain yang mampu menyamai kekuatanya
 
·        Meningkatkan kecerehan warna kulit (memutihkan) seluruh badan. Ini kerana kesan pemutihan terjadi dengan sangat baik dengan pengalaman glutathione

 

·         Melembutkan dan menghaluskan tekstur kulit (glowing)
 
·         Kulit menjadi kenyal dan anjal
 
·         Memelihara kesihatan rambut & kuku

 
 
 

6 Manfaat Kecantikan jika anda mengambil Secret Bust Up

 
 

Kalau anda masih kurang percaya tentang Produk Secret Bust up.....jom kita layan testimoni yang telah pun mencuba produk Secret Bust Up ini :- 



Testimoni 1


 
 
 
Testimoni 2
 
 
 
Testimoni 3
 
 
 
Testimoni 4
 
 
 

Pada 14 Jun 2013 Secret Bust Up juga telah mengiklan  produk mereka di majalah Mingguan Wanita dan semakin hari semakin ramai pengguna yang menggunakan produk ini..

 
 
 
 
 

So wanita2 diluar sana tak perlu risau lagi tentang masalah payudara kendur….cubalah produk Secret Bust Up ini. Cara2 nak minum Secret Bust Up ni sangat mudah…bancuh lah susu suam dalam 150ml (susu tepung tu contohnya – Anlene, Omega atau Dutch Lady) dan campurkan 1 sachet Secret Bust Up dan minum sebelum tidur. Kalau nak lebih efektif  ambil masa hari pertama period dan seterusnya.  Setiap ubat ada pantangnya yer…bukan semua korang boleh bedal je ya…tapi pantangnya tak lah kejam sangat cuma tak boleh ambik kafein..bukan x leh ambik kafein tapi cuma jarakkan masa dalam 3-4 jam sebab tak nak bagi kefein tu musnahkan fungsi yang ada dalam SBU.
 

Aku nak explain banyak2 pun bukan aku terror sangat sebab aku pun baru nak cuba produk ni. Kalau korang nak keterangan lebih lanjut boleh hubungi :
 
 

 
SMS / Wassap 013-3310016
Cik Puan Zara
STOKIS PUTRAJAYA

 
Korang juga boleh visit blog Cik Puan Zara untuk mengetahui lebih details produk ini

 
FB
Zara Beauty Shoppe
 
 
Harga Jun 2013

**RM120 (SM) / RM130 (SS)
Freegift disediakan
**Free Postage
(**sehingga hujung bulan ni shj**)


 
 

Harga Bulan Julai 2013

RM130 (SM) / RM140 (SS)
Postage RM6.00(SM/SS)
Freegift disediakan

 
Jika ingin menikmati harga lama, bolehlah buat belian segera, simpan stok byk2…muahaha… Freegift juga disediakan. Korang jgn terkejut sebab knp rega boleh naik, lagipun sebenarnya rega sepatutnya dh naik 2 bulan lepas, tp sebab nak bagi peluang customer mencoba Secret Bust Up nih…sebab tulah dilanjutkan sehingga JUN 2013….Lg sebab rega naik, berita gumbiranya ialah Pueraria Mirifica yg digunakan sebelum ini iaitu dr gred B telah diupgradekan ke Gred A!! So, kesannya lg ummphh lah jawabnye….Kenaikan harga bahan mentah sejak akhir2 ini juga adalah berkaitan..huhuhuhu…

 

PERHATIAN :
 
Bagi yang berminat nak tambah pendapatan duit poket korang supaya lagi berkepuk2, korang bolehlah jadi Pengedar/Ejen di Zara Beauty Shoppe,  senang jerr…korang ikut cara nih…..

 
 Pengedar

Buat belian 10 kotak
RM790.00 (SM)
RM814.00 (SS)
(Harga ini sehingga bulan June 2013)

 
 Ejen

3 kotak = RM318.00 (SM)
3 kotak = RM328.00 (SS)
6 kotak = RM566.00 (SM)
6 kotak = RM590.00 (SS)
(Harga ini sehingga bulan June 2013)

 
Harga ini sehingga hujung bulan June shj. Bulan Julai nanti harga pengedar/ejen juga akan berubah. Nama anda akan dipamerkan di FB: ZARA Beauty Shoppe dan juga di blog http://segalanyacantik.blogspot.com  serta di majalah sehingga tahun depan.
 

Bagi yang berminat selamat mencuba dan bagi sesiapa yang ingin menjadi pengedar selamat menjana pendapatan lumayan…anda boleh!! Cewah…
 

 Marilah kaum wanita diluar sana kita pejal bersama-sama…aaaauuuwww!!

 

 

Friday, June 21, 2013

Happy Anniversary!!

Happy Anniversary Sayang!!
 
Alhamdullilah....11 tahun usia perkawinan kita. I tahu u akan baca blog ni dan ingin I nyatakan kan disini I dan anak2 sangat beruntung mendapat suami dan bapak yang sangat penyayang. I love u so much sayang!! Hope perkawinan kita akan berkekalan hingga keahir hayat.
 
Walaupun perkawinan kita pernah dilanda ombak yang besar tapi I sangat bersyukur kerana kita dapat atasi tanpa sebarang pergaduhan. Kejujuran dan kesabaran sangat penting dan itu ada didalam diri kita masing-masing.
 
Sayang...hanya I pinta jadilah suami dan bapak yang terbaik untuk kami. Kebahagian tidak dapat I gambarkan setelah menjadi isteri u yang sah...dan u lah insan yang benar2 membahagiakan diri I. Tiada lelaki lain selain U dihati I.
 
U lah suami, sahabat yang boleh I kongsi susah dan senang bersama...Insyaallah I akan jadi isteri yang terbaik untuk diri U.
 
 
Akhir kata....I LOVE U SO MUCH and HAPPT ANNIVESARY.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
muaaaaaaahhhhhh!!

Thursday, June 20, 2013

Bangkok...Day 4

Sempat juga aku habiskan entry Bangkok ni walaupun aku sekarang terlalu busy....mihmihmih. Demi korang aku sanggup bersengkang mata...jadi ingat lah aku dalan doa mu..Eh!
 
Hari keempat...no more lawatan tapak lagi....hari ni Shopping Day!!. Tempat yang paling pames kat Bangkok iaitu Chatuchak. Chatuchak hanya buka pada hari Sabtu dan Ahad sahaja. Bermula pukul 10.00 pagi sampai 6.00 petang. So make sure kalau korang pergi Bangkok kena pergi ke Chatuchak tempat shopping yang murah giler bagi aku. Prepare lah duit bebanyak ya. Sebanyak 15,000 kedai ya ada kat sini. Semua ada pakaian, kasut, handbeg, barang rumah, lukisan...macam2 lah.
 
Perjalanan mengambil masa 1/2 jam dari hotel dan charge teksi RM120.00 pergi dan balik.
 
 
 
Are you ready!!
 
 
Kiddos pun sudah ready!!
 
 
En Win pocket ada ready ker??? muahahah. I tak beli yang mahal...I  beli yang murah2 jer.
 
 
 
Sebelum bershopping kita makan dulu!! Kenyang perut...mata pun terang ya!!
 
 
 
Serang!!!
 
 
 
Anak aku dah start giler dulu...beg cuma RM7.90 jer ya. Beli lah untuk isi pencil ker, colour ker, beg make up ker...beli2...ambik2...hahaha
 
 
 
I tengok jer dulu...belum datang meroyan lagi
 
 
 
Dah start...baju tidur Disney cuma RM20 - RM25.00 sepasang. Baju tidur cotton yang biasa jual kat KL RM60.00 kat sini cuma RM20.00. OMG...aku dah tak boleh tahan sorang ambik 10 pasang senang boleh simpan sampai tahun depan. Boleh buang semua baju tidur yang dah singkat.
 
 
 
Cantik2...
 
 
 
Kasut cuma RM20.00 very good quality. En Win yang jarang shopping pun bila datang sini jadi tak keruan.
 
 
 
Ukelele cuma RM50.00 jer.
 
 
 
Ini yang paling best... selipar ni sebijik aku cuma kat Lot 10 tapi tak mampu beli sebab diorang jual RM295.00 tapi kat sini tapi cuma RM19.00. Ok satu keluarga borong kasut yang sama...nanti nak jalan depan kedai Lot 10 tu...muahahah.
 
 
 
Satu jer kat Chatuchak ni panas dia mencecah 39 celcius ok...panas nak mampus ok!! dari ada mood nak shopping sampai korang boleh jadi marah sbb terlalu ramai dan panas.
 
Pesanan Penaja: Baby tidak disarankan dating kesini...cuaca panas dan terlalu ramai orang. Sila bawa beg besar ya bila datang kesini sbb korang mmg akan shopping!
 
 
 
Terpaksa beli beg untuk sumbat barang shopping. Tak larat nak jinjing plastic beg!!
 
 
 
Jangan tertipu kami bukan backpackers...hahaha. Beg ni kat KL RM380.00 aku dapat kat sini RM90.00 jer. Wei! macam ni 10 kali keluar duit kat ATM machine pun tak cukup. Jadi berdoa lah sebelum masuk ke Chatuchak agar nafsu membeli tidak menjadi over ya. Tapi cun jugak ya kalau jadi backpacker...ala2 omputih...haktuiii
 
 
 
Berehat sebentar sbb terlalu panas... dah 3 jam kitaorang kat sini...tak jumpa jalan keluar sbb depan, belakang, kiri, kanan semua kedai.
 
 
 
Yaya!!
 
 
 
tuan belog!!
 
 
 
Adik!!
 
 
 
Sambung jalan lagi dan masih mencari jalan keluar!! hahaha
 
 
 
Sempat beli t-shirt rock untuk anak2
 
 
 
Dan banyak2 benda kat Chatuchak ni anak aku telah memilih gigi pelesu!! Lantak lah korang.
 
 
 
Sibling...Eh!
 
 
 
Penat ya...
 
Balik jer Chatuchak kitaorang bantai tidur dari pukul 3.00 petang sampai 8.00 malam sebab letih giler. Hambek nak jalan sangatkan...sampai tak larat semua orang.
 
 
 
Tempat wajib yang aku kena pergi... Hard Rock Café...nak cari t-shirt sbb aku mmg pengumpul T-Shirt Hard Rock Café bagi setiap Negara yang aku lawati
 
 
 
For kiddos!!
 
 
 
Sempat lagi tidur baju cotton untuk buat tidur...selesa giler.
 
Aku memang banyak habis bershopping kali ni...beli baju budak2 untuk duduk rumah...baju gi tuisyen...baju tidur...baju jenjalan. So yang lama2 yang elok lagi boleh aku sedekahkan kat orang. Kesian aku tengok bebudak duduk rumah pakai  seluar jean yang dah senteng...baju dah sendat mendat sampai nampak perut...so dah murah kat sini beli jer lah kan. Untuk diri aku pun banyak jugak aku beli t-shirt cotton yang selesa untuk pakai kat rumah. So apa tunggu lagi...meh lah ke Bangkok!!
 
 
 
Esok paginya...kitaorang dah bertolak balik. Bye2 Bangkok...cukup duit nanti aku pasti akan datang  lagi. Untuk mak ngan abah thank you so much kerana telah menceriakan percutian keluarga kami kali ini. Untuk Ucu ...thanks sebab jaga anak2 senang aku nak merendek memalam. Love uolllsss!!