Nuffnang Advertisement

Monday, December 23, 2013

Sunway Lagoon

 
Sabtu lepas bawak anak2 gi Sunway Lagoon...bagi upah kat diorang sebelum aku ngan En Win gi Honeymoon minggu ni...aaaauuuwww eksyen kan....hahahaha. Esok hari terakhir aku akan up entry...kita akan berjumpa lagi pada tahun hadapan. Aku ngan En Win nak berehat...rutin tahunan aku setiap tahun laki bini nak bercinta2 setelah penat membanting tulang.
 
Bila anak dah besar ni tetiba rasa lain pulak bila nak tinggalkan diorang....diorang dah besar senang sangat bila bawak berjalan....tapi nak buat macam mana masa berdua2an kadang2 perlu ada. Nak lepak sampai 2 hingga 3 pagi pun tak ada hal....boleh lah jalan peluk2 pinggang...pimpim2 tangan...lentuk2 kepala kat bahu...hahaha. Kang bawak anak2...mesti kena halang. Baru kiss sikit budak2 tu dah terjerit2...hahaha.
 
Hari Sabtu sebelum gi Sunway Lagoon singgah jap kat Raju Petaling Jaya (Belakang sekolah La Salle PJ), Nak komplen sikit pasal restaurant Raju ni. Kalau dulu sebut pasal nasi daun pisang mesti terbayang Restaurant Raju ni...the best...mmg tempat lepak kitaorang muda2 dulu.
 
 
 
Tapi sekarang....service teruk giler. Duduk adalah dekat 15 minit terjerit panggil waiter...diaorang buat macam tak nampak jer.  Bila ambik order muka pelayan macam taik masam nak mampus. Aku ngan En Win dah angin satu badan.
 
 
 
Aku order nasi daun pisang...ayam dan sotong goreng. 1/2 jam tunggu macam ni jer rupa nasik aku...ayam dengan sotong tak sampai2. Bila tanya...boleh marah2 cakap suruh sabar...sabar kebenda...sah2 orang tak ramai apa yang lambat sangat.
 
 
 
Roti canai..hantar macam tu jer...kuah pun tak bagi. Korang jangan datang sini tau...tak bagus langsung Raju ni sekarang. Kalau ingat balik rasa nak tampar2 jer pelayan tu.
 
Selesai makan kat Raju yang service tak bagus tu...baru kita orang bertolak ke Sunway Lagoon.
 
 
 
 
Ni satu lagi nak complain....apa yang mahal giler Sunway Lagoon sekarang ni. RM90 adult...Children RM65.00 cuba kau bayangkan kalau  korang ada 3 anak campur mak bapak lagi dah dekat RM400.00 cuma nak masuk Sunway lagoon jer. Dulu ada gaks sampai malam korang boleh berendam...ni pukul 5 ptg semua kena balik dah. Mainan Indoor pun bukan banyak sangat pun...pendapat aku harga ni mmg tak berbaloi. Baik orang duduk hotel berendam kat pool hotel...siap boleh tidur lagi kat tilam empuk. Nasib baik aku dah janji ngan budak2 kalau tak baik aku gi PD jer hari tu.
 
 
 
Aku rasa orang tak ada pilihan...ini jer pun tempat yang best kat KL ni.
 
 
 
Masih sama seperti dulu...tak ada pun mainan yang baru.
 
 
 
Budak2 mana tahu apa2 pun...Nampak air jer gembira. Eh! bukan budak2 jer bapak budak pun over gembira.
 
 
 
Kuda pusing2 ni tak mendapat sambutan...hahaha
 
 
 
Tak takut pun
 
 
 
Hari tu aku tak mandi...badan tak berapa sihat lagi...kerja aku menjaga beg, sediakan makanan, menjaga towel dan menangkap gambar. En Win yang melayan budak2...aku lepak2 sambil baca novel...aaaauuwww omputih sangat.
 
 
 
Tak sampai 1/2 jam sampai kat Sunway Lagoon tetiba hujan turun lebat giler...frust giler anak2 aku sebab tak dapat main roller coaster....rugi bebenor rasanya.
 
 
 
Ada lah dekat satu jam tunggu hujan berhenti...waktu tu dah dekat pukul 2 petang. Korang nak ngumpat sikit pasal India kat belakang tu...hahahaha. Maklumlah kan tengah bercinta...tengah hujan pulak tu...mula2 duduk peluk jer lepas tu gurau geletek2 cucuk pinggang makwe dia...tengok2 aku pusing sekali lagi awek tu dah duduk atas riba sampai kiss2...amboi over kau ya. Anak aku pula yang tersengih2...hahaha.
 
 
 
 
Hujan  still renyai2 lagi...En Win decide redah jer...tukar baju budak2 ni...kesian aku tengok tak tahu duduk diam...8 kali asyik jenguk langit jer. Mama paham benor perasaan korang sebab mama dulu pun macam tu jugak.
 
 
 
Cuma ada perubahan part gelongsor...diorang ada perbanyakan sikit
 
 
 
Ini lah benda yang paling latest kat Sunway lagoon ni yang orang sibuk katakana "Vuvuzela" anak aku suka lah...kalau aku jangan harap nak naik...benda2 yang boleh bagi tekanan kat pundi kencing mmg tak lah aku naik. Nasib baik hari tu aku demam..kalau tak mmg kena paksa lah dengan En Win.
 
 
 
 
 
 
 
En Win mmg rajin melayan anak2...ini mmg aku puji lah...dia boleh jer berendam dengan budak2 tu berjam2... gembira jer bergurau senda. Aku tersenggih2 jer kat tempat duduk tu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cuba korang tengok muka En Win...gembira jer kan...hahaha
 
 
 
 
 
 
 
Mandilah korang puas2....
 
 
 
 
 
 
 
Lepas berendam dekat 2 jam baru tau rasa lapar...ini kerja aku lah beratur beli semua...dah siap kang panggil jer naik makan.
 
 
 
Sambung main lagi...adalah dekat 5 kali diorang naik vivuzela ni.
 
 
 
Berani korang ya...
 
 
 
Next gelongor carpet ni pulak...naik 8 kali ya. Malas aku nak layan...mula2 ada gaks lambai2 tangan. masuk 3 kali aku buat dek jer lah.
 
 
 
Siapa yang over...anak ker bapak korang rasa....hahahah
 
 
 
 
 
 
 
Ok itu jer nak cite pasal sunway lagoon. Esok kalau rajin aku tulis lagi ya...kalau tak rajin ini last entry aku sampai tahun depan...bye2 korang.
 
 
 

7 comments:

NenetPenne (NP) said...

i dah lama tak pegi sini, adalah dekat 19 tahun..yelah masa tu 24 tahun, sekarang dah 40an... eh yer ker? tapi lebih kurang tu laa rasanya...

Irfa said...

penah gak tingin nak gi sunway lagi ni,, tp fikir mhl kot. baik aku gi gold coast morib je..boleh tido ngan theme park sekali dgn kos banyak tu
anak2 dpt air..mana2 pun ok je

strawberi said...

mahalkan..sabo je lah...dahla makanan luar tkleh wat masuk langsung..tapi nak gembirakan anak2 punya psl..mak bapak redha je..hahah..pstt..pegi hanimun kt ne kak

Nor Azlin Abd Rashid said...

mahal betul ye kak elly. melampau nak untungnyer..lepas ni gi lost world of tambun je la kak..he2..balik leh trus ke bukit merah laketown

A.I said...

mak oiii! mahal bebenor dah sunway lagoon skang ni ye. mmg tak lah aku bawak anak2 aku. makpaknye sangkak. templer park je udah. hahaha..kalau aku anak branak nk kene beli 3 dewasa, 3 kanak2. meninggal aku! :P

-♥♥-ThE NaiM CollEctiON-♥♥- said...

Ala..tak dpt jumpa elly...kiter pg hari ahad... :(

-♥♥-ThE NaiM CollEctiON-♥♥- said...

Ala...x dpt jumpa elly..kiter pg hari ahad... :(