Nuffnang Advertisement

Tuesday, December 10, 2013

Isteri macam ni lah tanggungjawab nyer

Lagi sekali tak dapat nak pikir tajuk yang bersesuaian....hahahaha.
 
Aku ni kan sejak berkawin dengan En Win aku dapat rasakan aku dah jadi super women....kalau dulu sebelum kawin masih gadis remaja aku ala2 manja...sikit2 takut nak buat keputusan, sikit2 kena refer kat mak atau abah, tak berani nak bercakap...kalau kena marah walaupun itu bukan salah aku tapi aku tetap tak berani nak bela diri. Sampaikan nak drive pun tak berani. Sekarang kalau berani marah lah aku!! tgk korang menangis ker tak lepas aku balas balik..hahahaha. Tak2 sekarang pun penakut jugak..belakang jer berani.
 
Aku berlajar memandu selepas berkawin jer...itupun setelah dapat anak pertama. Of course bila korang dapat lisence...mula2 nak start drive kalau boleh mesti nak hubby duduk sebelah kan. Laki aku kan giler sempoi sampai aku pun menyampah...dia bagi jer aku kunci kereta suruh drive sendiri gi kerja...dah lah pepagi jem giler...bawak manual pulak tu berapa kali kereta aku mati tengah jalan. Menyumpah2 aku dalam kereta. Tapi kalau dia tak buat macam tu sampai bila2 aku tak berani.
 
En Win akan biarkan aku buat keputusan...betul atau salah ditetap akan sokong aku...sekarang dia balik pening kepala sebab aku berani2 buat keputusan tanpa bertanya...hahahahaha. Korang tau waktu beli rumah kat Ukay Perdana...aku just bawak En Win survey kawasan dan dalam rumah tu...benda2 lain jumpa agent, urusan bank dan lawyer semua aku akan uruskan. Kenapa aku bersikap begitu??? sebabnya En Win terlalu busy....kalau aku nak tunggu bila masa dia lapang memang kerja aku tak akan berjalan.
 
Now tanggungjawab rumah, office, anak dan office En Win semua aku kena ambik tahu. Jangan korang salah anggap pulak En Win tak  bertanggungjawab...haters ni giler sikit dia punya selidik sampai spander laki aku warna apa pun diorang tahu...hahaha. En Win seorang yang kuat bekerja dan seorang yang kuat mengadu...hahaha. Dia kalau bekerja benda lain dia tak pikir....dia akan tumpukan hal kerja jer....kalau dia sibuk tumpukan hal kerja...hal yang lain macam mana pulak kan....jadi kat sini aku kena mainkan peranan. Aku yang aturkan semuanya....kalau orang yang tak tahu dan tak kenal aku... mesti ingat aku Queen Control sampaikan holiday pun aku yang decide. Kalau korang berpikiran macam tu korang salah dan berdosa...hahahaha.
 
Dulu aku merunggutlah sebab semua benda aku kena buat....semua benda aku kena handle....tapi sekarang aku dah tak heran...sebab mmg aku kena buat dan itu tanggungjawab aku. Dari uruskan kewangan, urusankan anak2, urusan kerja dan urusan sebagai isteri semua aku kena lakukan sendiri. Contoh paling dekat nak bukak sekolah ni kan....aku dah settled kan baju sekolah, buku sekolah, dah dapatkan guru tuisyen...kalau aku tak buat sendiri...siapa nak buat..nak harap En Win mmg tak berbaju lah anak aku....tapi yang senang nya kau cakap jer berapa nanti dia hulur jer tanpa banyak soal...hahahaha. Tapi sesibuk macam mana pun En Win hal keluarga dia tetap akan utamakan...busy macam mana pun dia akan dahulukan keluarga.
 
Siapa yang bini  manja2 ni...sikit2 nak refer ngan suami...sikit2 nak tunggu suami...mmg tak sesuai berkawin dengan  suami perangai sempoi macam laki aku...hahahaha. Minggu lepas teman kan En Win survey2 lorry...kalau ada rezeki lebih ingat nak tambah lorry lagi untuk company. Kalau fikir secara logic kenapa aku pulak kena ikut...ini kan hal lelaki....tapi nak jugak aku ikut...nak jugak bincang2 pasal lorry dengan aku...aku angguk jer lah fahamnyer idak...hahahaha.
 
 
 
 
Boring ok tengok lorry ni...tapi aku support jer lah....En Win ni kalau tak bagi kata2 semangat kang rasa aku tak sokong kerjaya dia...patutnya aku yang berperangai macam tu...ini dah terbalik pulak kan!!
 
 
 
Berkobar2 dia cite kat aku pasal enjin lorry....aku angguk jer lah.
 
 
 
InsyaAllah ingat nak tambah lagi 2 lorry...depend on our budget tahunan. Staff MG Movers sila bekerja dengan gigih lagi ya.
 
 
 
En Win ni walaupun boss tapi dia tak ada hal turun padang...kalau driver lorry tak datang dia akan replace tempat driver lorry tu...mana tak letih...memalam kalau dia tidur berdengkur kesian aku tengok....hahahah (eh! tergelak pulak). Jadi tak salah kan aku menjadi Super Women.....Super Wone untuk keluarga. 
 
Rasanya2 cite aku dengan tajuk  bersesuaian tak??? hahahaha
 
 
Kalau free2 tu meh lah vist  MG MOVERS WEBSITE
 
 

10 comments:

Anis Shafeera said...

Caya lah sis...memang dah jadi iron mommy.woman dah ni..hehehehe...tapi yg penting,,sis tetap sempoi n vouge selalu.. :)

strawberi said...

tak kisah kak elly..org nk ckp kita queen control pun...sy pun camtu..yg penting laki kita ok je...hahaha..kalo kita tak wat sume tu...mmg taklaaa

Mass said...

superwomen!!Kejayaan sorang suami ada isteri dibelakangnya..kan..kan...

yasmine said...

Suka elly...cantik dan berhati waja...woohooo

Anonymous said...

kak, perangai suami akak sket lebih kurang je mcm suami saya. semua hal kita nak uruskan dari hal dia dgn anak2, rumah dll. dia fokus pada kerja je tp dia lebih lembut dlm handle hal anak2.

drnotts said...

facebook kawan anak auntie. tolong baca post 8 disember. doakan you all sekeluarga ok.

https://www.facebook.com/jamieliew?fref=ts

Azziah Nawawi said...

sama la ngan saya kak. smua keputusan buat sendri sbb husband jenis xsuka pening kepala dgn benda remeh. memula tension jugak, tapi bl dah paham dia, lagi senang. dia pun xda nak bangkang ke apa sbb tak masuk campur bl kita buat keputusan utk family. ada part yg blh bincang, kita bincang. mana yg blh buat sendri, go on.

Anonymous said...

xpe kak..lelaki mmg single-tasking..die akan fokus satu2 benda je xleh lebih.tapi perempuan multi-tasking..bagi je ape keje dlm satu mende sume jadi..
n sebab tu Allah jodohkan akak dengan en win..saling melengkapi :)
p/s- sebenanye kes i pon lebih kurang u.hehehe.

cha said...

Kak elly nk deal sewa lori ngan huby akk.

cha said...

As salam kak elly.kl nk sewa lori huby akk.camne nk contact