Nuffnang Advertisement

Monday, December 2, 2013

Day 5 - Tokyo Odaiba

 
Tak habis2 cite Tokyo ni...ingatan aku dah lemah dah ni...separuh cite hampir lupa. Tapi kalau aku tipu pun jalan cerita bukan korang tahu kan...hahahahahaha.Tak akan aku nak tipu korang...buat penambahan sikit2 ada lah bagi jalan cerita menarik...hahahaha.
 
Hari ke 5 sepatutnya kita orang pergi ke Mountain Fuji....aku dah arrange semuanya kat KL dah bayar pun untuk satu hari trip....DAH BAYAR YA....tapi kannnnnnnnn......tetiba En Win dengan budak2 tak nak pergi...boleh macam tu....alasan letih....malas nak mendaki gunung. Aku memang tak nafi kan keletihan kitaorang kat sini...bayangkan seharian duduk dekat Disneyland dari pagi sampai kemalam...dari hari pertama tak henti2 berjalan...turun naik train...budak2 semua keletihan termasuk aku sebenarnya. Tapi aku rasa kalau ikut package lagi bertambah letih  sebab kena tukar2 hotel dan kena bangun awal pagi sebab nak mengejar masa...serik rasanya waktu ikut package ke Beijing dan Italy  haritu...semuanya rushing...nak bersantai2 tak dapat langsung. Tapi one things bagusnya ikut package ni semua tempat koranng akan dapat pergi..
 
Aku sorang jer nak pergi Mountain Fuji yang lain tak nak pergi...mmg diorang lah menang. Itu lah sebelum pergi aku dah bebel2 suruh tengok itinerary...semua malas...bila aku explain mulut laju jer cakap ok...bila tiba masanya tension...malas. Lantak nko lah Bang...bukan duit aku pun bayar package tu. Nak dapat refund balik memang tak ada lah....nyampah tau Mountain Fuji tu cantik giler tau....pemandangan cantik....eeeee terbakar tul hati aku. Nasib baik aku kesian kan budak2...kalau aku berdua jer dengan En Win mmg aku heret jer jantan tu.
 
Nasib baik aku bijak (amboi puji diri sendiri)...mmg awal2 aku dah sediakan Plan B....so hari ke 5 kitaorang menuju ke ODAIBA kalau ada masa nak terus ke Yokohama.
 
 
 
Pagi tu kitaorang bangun agak lewat sikit...pukul 11 baru keluar dari hotel.
 
Maihama Station - Shin kiba
- JR Keiyo Line
- Train towards Tokyo (6 mins, 2 stops)
 
Yen 150
 
************************
 
Shinkiba - Tokyo Teleport Station
- Rinkai Line
- Train toward Kawagoe - Yen260 (6 min, 3 stop)
- Keluar dari gate Tokyo Teleport Station, ke kanan akan terus ke Diver City
- Kalau ke kiri akan Nampak Venus Fort....Kalau naik escalator lat sebelah kiri exit tu akan mengahala ke Deck dan Aqua City....dekat Deck ada LEGOLAND dan Trick Art Meseum dan kedat Aqua city boleh tgk View Odaiba Park, Rainbow Bridge and mini statue of liberty
 
 
 
Odaiba...pemandangan mmg superb cantik...udara bersih...angin kat sini agak kuat sikit...memang sejuk giler lah. Dalam shopping mall ni ada Mini LEGOLAND...Madame Tassauds Tokyo. Ok mari kita layan anak2 bergumbira.
 
 
 
 
Madame Tassaude....kita orang tak masuk pun sebab hari tu kat Phuket dah pergi. Aku rasa patung kat dalam tu semua sama kot....so jangan membazir. Sebelum kitaorang bersuka ria singgah Mc Donald dulu untuk alas perut. Satu lagi aku perasan kat Tokyo ni kalau korang makan kat mana2 fast food atau restaurant....sila kemas meja korang sendiri ya...konsep makan dan tinggal mmg tak ada kat sini. Makan dan kemas baru betul....lepas makan asingkan kotak, penutup botol dan bekas minuman...buang mengikut tong sampah yang disediakan. Displin sekejap aku tgk budak2 ni...tau korang takut nak buat sepah.
 
 
 
 
Aku tak ada lah frust sangat tak dapat gi Fuji Mountain...cuma sayang duit tu hilang macam tu jer. Tapi kalau pergi pun semua merungut...semua keletihan  baik tak yah...meh lah kita bergumbira di Odaiba jer lah...budak2 sibuk sangat nak main kat LEGOLAND. Tak puas2 main aku tengok budak2 ni. Main jer kerja korang ya. Tak apalah gi bercuti ni pun mmg untuk bagi diorang enjoy puas2...jadi layan jer lah
 
 
 
Ini lah orang yang perosak itinerary aku.
 
 
 
Tangkap gambar kat luar je lah Dik....haritu dah pergikan.
 
 
 
LEGOLAND kat sini kecik jer...sebijik macam Kids Gym dekat One Utama cuma kat sini besar sikit dari Kids Gym... satu floor ada kot. Games pun tak banyak sangat.
 
 
 
Cantik...diorang buat Bandar Tokyo mengunakan Lego
 
 
 
Ingat tak Temple yang aku pergi hari pertama hari tu....macam ni lah rupanya kalau dari atas
 
 
 
Suka lah tu....
 
 
 
Eh! ini pun over jugak....hahaha
 
 
 
Ok...kids gi lah main...mama lepak2 jer lah kat kerusi ni
 
 
 
 
 
Ada cinema 4D...best gaks...kalau diorang tunjuk gambar pisang dengan bau2 pisang sekali keluar. Kalau waktu tgh hujan dengan korang2 sekali basah. Belum lagi kalau dalam cite tu tengah campak barang...macam nak terkena muka aku...siap kepala aku tunduk2 nak elak kan barang yang diorang campak tu...hahaha.  Interesting.... tapi yang tak interesting nya cite tu dalam bahasa jepun..haha
 
 
 
Holloh3 cute sangat ni...
 
 
 
 
yaya
 
 
 
Punya lah besar Lego ni sampai dah sama saiz ngan baby tu
 
 
 
Tiup lah dik...
 
 
 
 
Lepak kat LEGOLAND tu ada dekat 2 jam....lantak lah korang panjat sana sini...dah puas hati baru ajak balik. Kat luar LEGOLAND ada pulak rumah hantu...Yaya kan berani ajak bapak dia masuk tapi kan...hahahaha...orang kaunter boleh jawab...Sir very2 scary...better don't go. Boleh ya macam tu...orang nak masuk tapi tak bagi...ni mesti malas nak jadi hantu kan...hahaha
 
 
 
Next kitaorang gi Trick Art Museum...kat sini mmg fun giler...tergelak2 nak buat gaya yang paling best.
 
 
 
Budak kecik ni no...1...terjerit2 panggil nama aku suruh tangkap gambar dia.
 
 
 
Konon2 macam duduk kat kerusi ni lah...padahal aku duduk macam cite bujang lapok tu..terhoyong hayang aku ngan Yaya
 
Ok jom cuci mata....tengok aksi kitaorang
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bontot terpaksa di cover dengan tulisan...hahaha. Kalau dapat buat betul2 best ni...hahaha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pandai gaks korang buat aksi ya
 
 
 
 
 
Hahahaha...gambar ni cute
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cepat lari Yaya...nanti kena pijak....
 
 
 
Ok dah puas gelak terbahak2...jom tengok permandangan kat Odaiba Park pulak.
 
 
 
Rainbow Bridge
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cantik kan...bersih sangat Bandar ni
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Waktu I angin mmg tgh kuat giler...mengigil2 tahan sejuk...budak2 pulak sibuk nak main kat park...macam omputih katanya.
 
 
 
 
 
Sempat singgah kat Factory Outlet...mahal gaks lagipun waktu ni semua tengah jual barangan musim sejuk...Selamat duit
 
 
 
Ada museum kereta jugak kat Odaiba ni...ada kereta antic dengan keret amoden.
 
 
 
 
Lepak kat Odaiba sampai kul 4 ptg....tak sempat gi Yokohama. Dekat Yokohama tak silap aku ada Taman Tema, ada Museum Noddles, korang boleh pi Red Brick Warehouse dan ada banyak mall jugak. Diorang cakap permandangan kat Yokohama pun cantik.
 
Sampai jer hotel semua terbongkang tidur...sedar2 dah kul 8pm malam semua kelaparan....kitaorang dahtak lalu nak makan roti malam tu...En Win cakap jom cari kedai makan best sikit kat Hotel...semua bantai makan Fish and Chips malam tu...hambek RM250.00 utk 3 pinggan Fish and Chips....Syabas Jepun!! Hahaha...
 
Esok last entry ya....aku nak muntah dah ni...Kahkahakaha
 
 

3 comments:

Anonymous said...

Best lerrrr uols

Super Nia Hana said...

elly..
juz need your opinion since im going with my 2babies next week to japan

sana mesra stroler tak?wahh apekah jenis soalan ini,ahahaah
sebab anak anak i 2-2 kena berdukung and berjalan kan hahaha

Super Nia Hana said...

elly..
juz need your opinion since im going with my 2babies next week to japan

sana mesra stroler tak?wahh apekah jenis soalan ini,ahahaah
sebab anak anak i 2-2 kena berdukung and berjalan kan hahaha