Nuffnang Advertisement

Monday, December 16, 2013

Anny's Wedding

10 hari sebelum Anny punya wedding...Filla whatapp mintak tolong aku ngan Peej berserta suami memasing menjadi pengangkat dulang. Filla bukan mintak tolong ya tapi lebih kepada memaksa...hahaha. Jangan harap korang boleh cakap tidak...dia relax jer bagi macam satu arahan. "Korang kena pakai baju warna hitam lepas tu kena pakai selendang". Nasib  baik aku ngan peej tak ada hal...mula2 jer malu kucing tapi lepas tu beriya tunjuk gambar baju hitam memasing. Laki aku ngan Peej siap beli baju melayu baru tau. Asal pakai selendang jer snap kat whatapp nak suruh kawan2 cakap cun...hahaha baru ada konpiden. Filla kan korang eksyen pakai mata biru...lepas tu tak kasi aku tiru...venchi. Tapi aku dari dulu tak boleh pakai mata colour2 ni bila sarung jer kat biji mata otomatik mata aku juling...hahaha. Aku macam tak boleh focus arah mata aku...nasib baik kau Filla kalau tak hijau mata aku malam tu.
 
Aku tak ada lah kenal rapat sangat dengan Anny...tapi ada gaks dua tiga kali jumpa kat Majlis dan keluar makan2. Anny pendiam dia suka perhatikan gelagat kitaorang...tapi sekali sekali bersuara lawak gaks Anny ni. Suka tengok kulit dia cantik mulus jer...Congrats darling!!! Semoga bahagia dan kekal sehingga ke akhir hayat.
 
 
 
 
Laki Den...
 
Laki aku ada baju melayu warna hitam tapi 3 tahun yang lalu aku buat baju tu...bila pakai sendat mendat...seluar tak boleh  butang...hahahaha. Waktu Filla cakap konpiden jer aku...lupa sekejap laki aku sekarang dah comel. Nasib baik aku suruh dia try baju tu....pagi Ahad tu jugak pergi Jalan TAR cari baju melayu kat BAK.
 
 
 
Ayu lah tu...hahahaha.
 
Korang tak yah nak senyum2 sangat. Faham sangat aku perangai korang ni...asal aku nampak pelik jer senyum2 depan computer.
 
 
 
Ben
 
Laki Peej ni kelakar giler...tergelak aku  kat lobby tu.
 
Ben: Eh..macam ni aku tak practice lagi...nak kena buat tarian ker?
 
Serius korang muka dia risau giler...hahahaha. Aku ngan Peej pandang jer muka Ben...kitaorang macam tak terkata. Lepas tu Ben blh bantai menari Johor yang kepala goyang2 tu...hahaha.
 
Ada satu mamat ni dia pun pakai baju melayu warna hitam...lepas tu Ben dengan peramahnya gi tegur mamat ni.
 
Ben: Awak pun kena angkat dulang ya
 
Mamat: Tak lah...
 
Ben: Tapi kenapa awak pakai baju melayu hitam
 
Mamat: Saya disuruh..
 
Ben: Kena angat dulanglah tu...macam kitaorang
 
Hahahaha...mamat tu tak boleh terima jawapan Ben. Bila semua pengangkat dulang kena berkumpul...tgk2 mamat tu ada sekali terus Ben tegur dia lagi..."Kan saya dah kata awak kena angkat dulang"...hahahaha...giler punya Ben tersipu2 mamat tu.
 
 
 
Cantik sangat hall ni diorang decorate...Nampak sweet sangat
 
 
 
Pelamin simple and nice
 
 
 
Tu dia...pahlawan Negara. Waktu wedding Anny's...ada ustazah buat Tazkirah tentang tanggung jawab seorang isteri..."Ingat para Isteri...syurga kita terletak dibawah tapak kaki suami" amboi suka bebenor 3 pahlawan ni terus Radie tunjuk2 tapak kaki kat Filla...hahaha
 
 
 
Our table
 
 
Asal tangkap gambar tgk dulu...ok2 yang ni cun...hahaha
 
 
 
tgk cermin jangan cakap lah 80 kali
 
 
 
Me and Hubby
 
 
 
 Meja Santapan pengantin
 
 
 
Us
 
 
 
 Ben..Sila berdiri dibelakang...anda terlalu tinggi
 
 
 
Tadaaaa...sorry tak dapat nak snap dekat2 segan nak masuk. Korang tunggu blog Filla nanti ya mesti banyak gambar menarik
 
 
 
Baju Anny cantik sangat...suka lace kat baju tu....meletup
 
 
 
Me with pengantin
 
 
 
Dayang2
 
 
 
 Ben dan Peej
 
 
 
Pengantin lama dan Pengantin baru
 
 
 
 Dah selesai majlis baru dapat tangkap gambar gedik bertiga..itupun setelah paksa suami memasing tangkap kan...Eh! itu pun nak marah...sampai tangkap sambil buat muka...korang jangan nak marah2 ya...giler pergi wedding gambar bertiga  tak ada.
 
 
 
Korang mampu gedik depan suami. tapi kat sini aku jer nampak ayu kan...hahahaha. Lepas tu kan Ben kena marah  ngan Filla "Eh kenapa kau pegang camera aku....kau tahu tak itu camera aku bukan camera peej"....hahahaha
 
"satu tahu...saya kan pandai tangkap gambar..biar saya tangkap kan"
 
"Bagus2"
 
Camera peej dibiarkan atas meja relax jer tolong ambik gambar untuk Filla...hahaha. Betul tak aku cakap Ben ni kelakar.
 
 
 
 Sayang korang ketat2...next year kita holiday sama2 yer. Biar suami pulak jaga anak. Isteri nak berehat tenangkan jiwa.
 
 
 
Amboi...sempat gossip tu
 
 
 
Sweet jer kan dua BFF ni.
 
 
 
Hallo2...ini wedding orang ya...sudah2 peluk tu. Eh! aku lah tu.
 
 
 

9 comments:

peej said...

laki aku memang suka pelik2.
nasib korang pun saiko. kalau orang jenis serious mesti takleh terima laki aku tu.

gambar last tu pun aku tunggu laki kau senyum.
kalau tak dia buat pose2 seksi ok. patut aku snap je. mesti lawak.

Watie Shaharin said...

Elly,
Hahah Ben tu mmg suke buat kelakar ye.. hahah sumpah aku sengih sorg bila dia gi tegur mamat pakai baju melayu hitam tu.. hahahah sumpah kelakar.. tp dlm kena paksa... korg all out.. good.. bertuah filla ada kwn sebaik u olls..
Elly, maldives elly.. maldives.. hahahahah

strawberi said...

nape pak radie purple..hehe..ketua rombongan dulang ke

Irfa said...

slmt pengantin baru buat anny

Filla said...

sukaaaaaa! cantik kan majlis anny simple tapi macam penuh makna gitu.. sayang korang ketat2 sebab sudi tolong aku and anny.. siap beli baju, terharu gila aku tauuu... ben memang gila hahahhaha... nanti kita jumpa k? nak pass souvenir ;)

Farah Farhana said...

Salam, cantek sgts event ni... Dekat mana ye venue nya?

Farah Farhana said...

Salam... Cantek sgts event ni... Super like! Dkt mana yer venue nya...?

Hani said...

asal baca blog elly ke filla ke mesti nak terkencing sebab kelakar sangat hahahhaha tak dapek nak bayangkan gelak besar kat situ kan
filla tu macam serius tapi comel jugak hehe
peej tu lom khatam lagi blognya

Miss Volvo said...

dari tadi tengok muka akak.. macam biasa nampak.. baru perasan muka akak macam dr.halina. isteri angkasawan tu comel heeeeeeeeeeeeee :D