Nuffnang Advertisement

Thursday, November 28, 2013

Tokyo - Day 3 Disneysea

 
Penat semalam tak hilang lagi sebab seharian di Disneyland hari ni sambung lagi ke Disneysea. Inilah bezanya  ikut pakej dan jalan sendiri...masa tak terhad kita bebas lakukan aktiviti sendiri.
 
Kali ni gambar memang melambak sikit sebab aku nak share dengan korang betapa cantiknya DisneySea Tokyo.....A+ aku bagi Disneysea lebih cantik dari mana2 Disneyland...ini pendapat aku ya.
 
Tak tau nak gambarkan macam mana...Satu tempat tapi banyak Negara...ada Vanice, ada New York, ada Turkey dan macam2 lagi. Kejap kang korang kat dunia cartoon kang jalan lagi kat dunia mermaid...jalan lagi kat Indiana Jones pulak....jalan depan sikit zaman batu pulak. Aku macam wow....giler cantik....giler hebat ni!!! Lepas tu kan pekerja pakai baju semua mengikut tema...kalau kat Istanbul semua pakai baju ala2 arab.
 
 
 
Kiddos pakai rimau hari ni!!
 
 
 
Welcome to DisneySea Tokyo....jom aku bawa korang mengembara di Disneysea Tokyo (eh! berapa kali nak ulang lah)
 
 
 
My nyawa
 
 
 
Seperti biasa orang memang ramai giler tapi don't worry kita ada VIP pass...hari ni Kak Ton tak lupa.
 
 
 
Tadaaaa....jgn main2 ada gunung berapi ya....siap meletup keluar asap. Telopong mulut aku kejap. Yang tengah duduk ramai2 tu tengah tunggu show...aku malas nak join perut lapar baik melantak dulu
 
 
 
Makan loti lorrrrr
 
 
 
Tetiba pulak roti ni rasa lazat macam rasa ayam...hahaha
 
 
 
Tuan Belog
 
 
 
Kagum....kagum
 
 
 
Ok perut dah kenyang...mari kita mulakan perjalanan dan konpem seharian lagi disini.
 
 
 
Eh! Pinocchio
 
 
 
Orang tua ni tak tahu aku nama dia....tapi cam kenal jer....
 
 
 
Wolf jahat pun ada...hahahaha
 
 
 
Adik tak habis2 peluk wolf ni macam sayang bebenor nak tinggal kan...
 
 
 
"Ma nak tangkap gambar sorang2"
 
 
 
Kira dah cool habis lah ni...hahaha
 
 
 
Nak cari yang terbaik untuk dijadikan potret...harus  muka kena cool
 
 
 
Ala2 Venice...penuh dengan bangunan2 lama
 
 
 
Ini pun cantik....
 
 
 
Permandangan ala2 cite dulu2....lombong terbiar yang ditinggalkan...lepas tu ada permainan dalam lombong tu ...korang kena menyelam dengan menggunakan kapal selam yang disediakan...ala2 titanic pun ada kat dalam tu boleh nampak tengkorak...harta Karun....ikan...sotong. Mmg giler cantik ya....
 
 
 
Goofy
 
 
 
Ala apa nama cartoon ni yek.....selalu curi kacang tu....apa yek??
 
 
 
Tour dengan boat
 
 
 
Orang Jepun....gebu2 jer kulit diorang
 
 
 
Indiana Jones....kat sini ada Roller Coaster
 
 
 
Ini pun aku paksa En Win naik
 
 
 
Sinbad's Show
 
 
 
Cantik....cantik (sebenarnya dah tak tahu nak tulis apa cantik pun ok kan)
 
 
 
Macam gempak jer...
 
 
 
Me and Hubby...dua2 kaki melecet tapi muka kena cool ya
 
 
 
Belog aku...kena lah gambak banyak sikit....kang korang konpius pulak....ingat blog En Win...hahaha
 
 
 
Ameera Danii
 
 
 
Sorry ya sila ketempat lain....
 
 
 
Istanbul aku datang.
 
 
 
Lega jumpa nasi....kita melantak dulu
 
 
 
Amboi! kembung2 pipi En Win
 
 
 
Danea Irfan
 
 
 
Candid photo
 
 
 
Jap nak puji anak sendiri....anak aku ni dari dulu kalau berjalan aku mmg tak punya masalah...diorang boleh berdikari sendiri...jalan lah jauh mana sekali pun tak pernah merungut. Duduk dalam flight lama2 pun diam jer tak ada nak melalak2. Diorang akan jalan berdua jer....leka dengan dunia diorang sendiri. Bagi makan pun tak memilih....tak pening kepala aku. Waktu gi trip Italy hari tu sampai banyak couple yang ikut trip tu datang kat aku dengan En Win puji anak kitaorang. Cuma susah sikit kalau nak kejutkan bangun tidur...letih agaknya. Lepastu aku kena sediakan pakaian diorang...itu jer lah yang lain semua tak ada hal... 
 
 
 
Giant
 
 
 
 
 
Dah puas berjalan di Istanbul aku datang...jom kerumah mermaid pulak
 
 
 
Terasa macam berada di alam air....apa cantik sangat ni!!
 
 
 
USA
 
 
 
Vanice
 
 
 
Cuma korang tengok keliling bandar ni....hebat kan!!
 
 
 
Serius sebijik Vanice...siapa ada Gendola ya...lepas tu ada orang main muzik kat gendola tu. Rindu wei...tempat ni cantik sangat
 
 
 
London
 
 
 
Tak tahu nak luahkan macam mana aku kagum sangat2 tempat ni...satu tempat tapi ada banyak Negara...hebat.
 
 
 
 
 
 
 
Club....ala2 kota London zaman 60an.....ada show kat dalam ni
 
 
 
Happy nampak
 
 
 
Haunted House...aku dengan adik hampir terkencing masuk tempat ni...ini semua laki aku punya pasal suruh masuk tempat puaka ni. Korang kena masuk dalam lif...tetiba lif ni laju naik keatas stop sekejap.... lepas turun macam nak terhempas tu....naik balik tetiba bila lif tu terbukak korang kat luar bangunan paling atas tu...tutup balik terus terhempas turun. Yaya boleh gelak2 tengok aku ngan adik menjerit...tak kelakar ya...pundi kencing aku hampir pecah menahan geli.
 
 
 
Jangan cepat besar sangat yer sayang....
 
 
 
Tengah lepak tunggu show lagi...penari2 kaberet nak beraksi
 
 
 
OMG....ada Toys Mania...adik mmg excited sangat2 waktu ni
 
 
 
Tempat ni cantik macam aman jer...tapi otak aku tak boleh nak fikir Negara pa ni yek?
 
 
 
Main lah korang mama dah letih
 
 
 
Sekejap dah malam...
 
 
 
Hadiah kan adik satu toys dari tadi asyik keliling jer kat tempat ni... tak berani mintak agaknya.
 
 
 
Kitaorang lepak kat sini sampai kul 11 malam gaks...itu pun rasa macam tak nak balik jer...macam nak repeat lagi jer...banyak tempat tak dapat singgah...lalu macam tu jer...lepas tu mulut tak habis2 cakap cantik....takpe at least dah sampai kan!!
 
Esok kita ke Tokyo City pulak yek!!
 
 
 

14 comments:

Anonymous said...

review yg sangat best!!bravo kak elly!!!terasa mcm kita berada di disneysea gak.

Anonymous said...

Cantik sgat ! teringin nak pergii .. InsyaAllah one day :)

Farah Izza Shafik said...

Elly, you buat I mcm mmg nak kene pi jeks tmpt nih.. adus.. I had been to many places including Disneyland Orlando tp tengok gambo2 you ni buat I nak pi Jepun!! :D

ikafantasi said...

loving family sgt uolls..

Anonymous said...


enjoy baca blog ni..cukup best !!

Filla said...

mak aii best nye elly.. ok gak pegi sini tak yah gi negara lain kan? hahahaha... tgk gambo ko pon aku rasa macam dah jejak kaki kat sana ;)

Fieda Redzuan said...

fuyohhh kak elly kena pegi jugak ni one day!

maaria manurin said...

Wah.bestnya.xdpt pg baca pun jdla.tq kak elly rajin taip utk kami baca.

annapeje said...

wowie best nyer tak dpt pg tgk gambar pon dah best hehe ...adik n kakak yg sangat good gurl ...bg tips camne nk garang dgn ank ahahha

Anonymous said...

akak, senang ke nak dapat makanan halal kat sana?mcm bestttt jekk

Anonymous said...

akak, senang ke nak dapat makanan halal kat sana?mcm bestttt jekk

Anonymous said...

menarik ni menarik! tapi ada tempat solat ke kak? seharian duk sana. and halal foods byk ke?

yatie said...

Bestnyaaa....oh binatang yang curik kacang nama dia chipmunk kan? Suka gambar berempat kat tangga tu. Ada style

Anonymous said...

wowww..best nya kak elly..insyaAllah satu hari nnt akan le sana...kak..klu time sembahyang ada port utk kita ke??