Nuffnang Advertisement

Friday, November 1, 2013

Terima Kasih Korang.....

Bila aku up jer entry pasal nak pergi Tokyo hari tu tak sangka ramai reader yang membantu...macam wow....baiknya korang ni. Serius aku tak sangka.....korang sanggup bantu aku sampai siap buat aku route. Apa yang perlu aku buat....train apa nak naik....berapa harga train...suggest tempat2 yang menarik. Walaupun aku selalu di hentam haters tapi tak sangka ramai juga yang sayang kat aku ya...cewah. Kat sini aku nak ambik kesempatan ucapkan terima kasih banyak2 kat Farra, Qiara dan Maseynah. Diorang ni semua pernah duduk Tokyo dan ada yang masih menetap di Tokyo...InsyaAllah one day kalau korang nak mintak apa2 pertolongan dari aku....just buzz ok.
 
Dari kecik aku memang minat menulis....bukan saja minat menulis tapi aku minat berangan jugak. Aku suka tulis angan2 aku...atau diari kehidupan aku. Tapi waktu tu aku tak tahu langsung pasal kewujudan blog ni....aku kan buta IT mana lah aku tahu pasal blog2 ni...sampai satu hari aku tengah cari info kat internet tak silap aku 3 tahun yang lepas...tengah Google info kat first page ni aku ternampak satu blog ni Blog Kaseh Aleeya . Bila baca semua info yang diberikan aku eh...best nyer blh share macam2 kat sini....baca pulak link2 kat blog Filla lagi aku teruja....hahahaha.
 
Bermula dari hari tu aku start menulis kat blog...aku share segala angan2 dan aktiviti harian. Tapi kan kadang2 aku rasa....aku ni terlampau jujur kot itu yang buat haters aku semakin banyak. Ini lah reality kehidupan aku....aku tak menipu atau talam dua muka....apa yang korang baca kat blog itu lah cara aku sebenar. Giler2 dan sewel selalu....hahahaha.
 
Dengan wujud blog ni jugak aku dapat berjumpa ramai kawan yang satu kepala...yang dah jadi staff aku pun ada...hahaha. Menulis blog ni macam satu ketagihan...sehari kalau tak tulis rasa bersalah sangat...kecuali kalau aku betul2 busy or weekend. Semua benda aku nak update....semua benda aku nak tangkap gambar utk upload kat blog....sampai kadang2 bergaduh dengan En Win....tapi slowly sekarang En Win mula faham minat aku...kenkadang dia pulak over bising kenapa aku tak up entry hari ni...eh! nak bising2 lak....teruja lebih laki aku ni.
 
Korang tahu tak apa yang syok tulis blog ni....korang boleh luahkan apa saja...korang sedih....korang gembira....korang marah...korang nak riak semua korang blh hentam kromo jer tulis kat blog sendiri. Kadang2 aku pun pelik kat diri sendiri tetiba aku boleh jadi penasihat....jadi pelawak....jadi kaunseling....jadi orang gila pun ada gaks....hahahaha. Aku kan suka bercakap jadi blog dah jadi macam kawan rapat aku untuk luahan kan sesuatu....yang kesian kat korang lah baca benda2 bangang yang aku tulis.....aku ni mmg suka tulis ikut kata hati lepas tu menyesal berhari2.Tapi lantak lah kan itu diri aku sebenarnya tak yah nak selindung jadi baik....buat penat jer....lama2 orang tahu gak perangai aku kan. Jadi kalau korang nampak aku macam sewel jer hari ni...maknya aku mmg tengah sewel hari ni. Kalau korang nampak entry aku penuh kesedihan...mmg aku tengah sedih lah tu....so far tak pernah pulak aku buat2 sedih...hahaha.
 
InsyaAllah kalau aku panjang umur aku akan still menulis....kalau dah tak ada cerita aku usaha kan copy paste blog lama2 aku....hahahah....bukan korang perasan pun. Korang ingat senang ker nak buat ayat...mana tahu dah tua esok ayat2 aku guna banyak ayat sastera  korang kena redha jer lah ya....kata peminat....haktuiii. Tapi kan kalau dulu aku boleh kongsi apa sahaja tapi sekarang aku kena limitkan jugak penulisan sbb ada juga budak2 opis dan sedara mara yang dah mula baca blog aku....jadi umpatan tidak dapat dilakukan secara terang2...hahaha. Setakat hint2 aku berani lah....kang kena saman aku ya.....bukan korang.
 
Pembaca tegar blog aku ialah diri aku sendiri sebenarnya satu hari aku baca 8 kali kot... tengok entry lama2 yang aku tulis...lepas tu sendiri teruja....senyum sorang2 tanda gembira...hahaha bodoh giler. Anak2 aku or menantu aku esok kalau baca satu hari nanti mesti dia tak sangka mak dia or mak mertua dia sehebat ini....hahahahaha matilah tak agak2 puji diri sendiri....giler tak hebat penulisan aku kalau cikgu baca balik harus A+....boleh menangis cikgu aku tak sangka ada anak murid sehebat ini....giler tak hebat dari pendahuluan....pertengahan dan penutup semua info menepati piawaian.....hahahaha....ok sewel aku dah datang baik aku blah kang lagi merepek aku tulis.
 

14 comments:

mami said...

You're welcome elly...have a nice trip and memorable trip ya...biorlah org nak hate pun...hate2 baca gak entry hang kan? pelik tak? benci tapi cinta tu namanya...keep on blogging and sharing k...

Qiara Arissa

Jojet said...

hidup kak elly! mari lah jenguk blog sy jugak! hahahaha..sama je edisi meroyan kadang2! hahahahaha

Anonymous said...

aku suka...aku suka hahah
keep up caiyokk caiyokk elly u are the best...

Anonymous said...

I ingat you anak beranak nak gi london! So boleh la i perkenalkan diri dan you all boleh la sometimes joint i meraban kat sana sb i selalu kesana lone ranger! Lusa i bertolak. Anyway selamat bercuti for u and family. Da da!

Intan ~ Nur Azlina said...

tokyo awesome... jgn lupa gi Asakusa beli souvenir kat sana murah dipandangan mata saya :-). Pergi disneyland ke disneysea kak elly?

ikafantasi said...

hahaha lawak la kak elly ni..i suka je

Mimy Hamid said...

elly ..sama la ngan aku baca blog diri sendiri heheh..blog lama kelakar..huhu

Anonymous said...

ahkak elly, saya sebenarnya suka baca blog filla and peej.. pastu ada hari tue.. peej kata akak nie penulisan adalah pompuan saiko sikit.. saya sangat teruja..saya tatau sebelum nie ahkak ader blog.. terus masuk blog ahkak and saya jatuh cinta... hari-hari nak bukak.. seronok tengok ahkak celoteh.. bila baca saya tahu apa yang ahkak tulis tue sangat jujur dan tak poyo.. saya baru jek baca blog ahkak .. yang seronok nyer.. saya jatuh cinta bila baca dari tahun pertama ahkak berblog.. dari bulan ke bulan saya seronok je baca.. percutian ahkak ngan keluarga.. dengan perniagaan en.win ahkak.. ngan anak-anak dara yang cun.. dah macam novel bersiri nieh...yang paling best ahkak adalah sangat kelakar.. best laa.. hilang tensi saya kat tempat kerja....

Anonymous said...

Xpun sis blh like group malaysian backpackers club dkt fb. Situ tanye la ape2 pun psl travel mesti diaorg tlg.

sHieRa cAkAp said...

Aku suke blog kau elly. Khatam dah satu blog. Suke dgn gelagat kau. Laki bini same gile. Seronok tgk. Keep on writing babeh cause aku akan tetap jadi pembaca setia.

eyla said...

suka sangat ngan kak elly....

Anonymous said...

Kak elly teruskan menulis jujur ntah saya baru 2 bln ni baca blog ni n hari2 nak baca.dulu pergi blog lain .bila jumpa blog ni mmg different gilenya haha.dan satu je saya harap kak elly x payah la byk entry sponsored post mcm blog lain.mmg rezeki blogger tp bg saya ialah adalah sifat hipokrit ,x jujur dan tamak sbb saya tgk up entry sponsored post semata mata utk duit sbb bkn blogger tu pakai pun produk tu kadang2 sy tgk bloger gigih berlakon dan bergambar konon pakai atau guna atau makan minum produk sponsor tu. Sponsored post tu sikit2 sudah atau tulis yg bloger tersebut btl2 pakai je jgn plastik sgt. Jd bila jumpa blog gila gila ni terus suka .siap saya baca balik entry2 sblm sy kenal blog ni. Teruskan menulis

nur hidayah said...

saya silent reader akak dah lama dah.tapi tak pernah comment,baca je sebab style akak tulis tu bila saya baca macam saya tengah borak2 dgn akak.hilang stress saya baca.lagi2 pulak saya suka style akak take care dgn family akak.small but very loving family.saya banyak belajar macamana nak handle family dari blog akak.yelah zaman sekarang budak2 dah up kan,kita yg kena ikut style diorang.saya salute akak sebab akak Berjaya buat semua tu.nanti tulis lagi banyak2 ye.akak buat ramai orang happy :)

http://oursandthem.blogspot.com/

anna hashim said...

hahhahahaa salam kak elly
tgk tu, sebelum bg salam da gelak dulu..
btol tu kak elly, nak menulis, memerah otak nak buat ayat bukan senang ye korang...
hahahaaaaa..
teruskan menulis kak elly :)

sekali menulis,selamanya akan menulis :)