Nuffnang Advertisement

Monday, November 11, 2013

Over sangat dah ni...kata laki den!!

 
Laki aku dah bising2 kata aku over excited...awal sangat buat packing. Memang lah dia boleh bebel sebab yang buat packing nya aku bukan dia. Sunday kan free....aku paksa gaks dia keluar kan baju senang aku lipat2 masuk dalam beg....tak ada kelam kabut nanti. Faham bebenor perangai laki aku kang aku tengah pack2 ada jer barang yang tak ada lepas tu dia memeningkan kepala aku sebab malam tu jugak dia ajak pergi Tesco nanti...kali ni no more kelam kabut pack apa yang ada dulu....barang yang tak cukup boleh beli esok2.
 
Aku pack untuk semua orang...semua benda aku kena ambik tahu...panties lah...bra lah...charger phone...camera....toiletries kang kalau ada barang yang tertinggal bukan main mulut korang bising. "Ni mama lah ni semua benda tak bawak"....ewah2 sedap mulut korang ya.
 
Almost 90% dah siap pack...pergi musim sejuk ni pun pening kepala gaks...jacket semua kena bawak itu pun dah dekat satu beg. Anak2 aku pun bukan main topi lah, glove lah, selendang lah bukan main korang ya. Budak2 aku tak kisah lagi...ni laki aku semua benda aku nak kasi tau berapa helai spender, baju tidur kena bawak...baju apa nak pakai dia bukan peduli..... bila aku bising2 senang jer dia jawab "Nanti beli jer kat sana"...ewah2 banyak sangat duit tu kan!! Tu  belum lagi part tukar duit...lembab sangat nak uruskan biar aku yang buat...see bini jugak kan.  Bila aku bising2...selamba badak jer jawab "I banyak kerja Ma....u free u buat lah" Ya bini u ni free lah sangat kan.
 
 
 
Amboi bukan main anje ngandu kat Radie...ada aku kisah janji kerja aku siap. Janji barang dah pack...melambak baju kat rumah lagi mau buat cite kesian.
 
 
 
 
Hambek kau barang makanan pun aku dah pack. Pengajaran waktu gi Italy hari tu...memalam kelaparan tak ada benda nak makan. Ni aku dah siapkan makan lah korang sampai muntah. Harap2 lepas lah waktu kat Immigration nanti.  Kerja ni semua bini jugak kan kena buat....kalau harap kan En Win mmg melantak sushi jer lah nanti. Ruang kosong tu nak letak sambal ikan bilis dan serunding....mak masakan. Beras pun aku bawak sekali....maklum lah tekak melayu...hahahaha
 
Dah settled packed semua baru senang hati aku...tinggal sikit2 je lagi. Lantak lah nak kutuk excited ker apa janji hidup aku senang. ..dapatlah aku buat kerja rumah dengan tenang.
 
 
 
 
Dapatlah aku colour rambut...ni barulah over...hahahaha
 
 
 
Colour, potong dengan treatment sekali. 4 jam duduk kat kedai naik kematu bontot aku. Takpe demi kejelitaan Kak Ton sanggup...haktuiii
 
 
 
Tadaaa....cantik tak Kak Ton!! Giler tak cantik 4 jam ya....hahaha. Giler perempuan ni puji diri sendiri tak agak2....konpiden katanyer.
 
Sampai umah En Win ajak keluar cari barang....betul tak aku cakap ada jer benda tak cukup kan!!!
 
 
 
Kpop sangat ni bang ooi!!
 
 
 
Siapa yang over??? aku ker En Win....ke dua2...hahahaha
 
 
 
 
Eh tetiba teserempak dengan "Gyomi"
 
 
 
****************************************************************

 
 
Korang..kalau korang warded..bill hospital korang nak bayar pakai apa? Pakai credit card or medical card?  Kalau korang nak medical card. .call mamat ni..Jalaluddin bin Md Zin. .dia dari MAA takaful. .dia blh tolong korang setelkan korang punya bill hospital..bagi kaum wanita..ada byk penyakit wanita yg boleh di cover..korang bersalin pun MAA takaful bagi elaun bersalin..rm500..ada 13 penyakit wanita MAA takaful cover..memang terbaik servis mamat ni..korang call dia skarang kalau ko nak membebel pasal takaful dgn dia..010 2709043
Mesti korang puas hati..kalau korang nak tgk product dia..korang pergi kat sini www.maatakaful.com.my.  dah tu je..
 

8 comments:

liza♥aufa said...

wah kak elly mau holiday~

missalongwani said...

oooo...cm tu eh packing makanan....tq2..info yg sgt berguna kak elly.. (thumbs up 10x)

intandayani said...

Cehh post kat ista gambar bebudak tu tadi igtkan k.Elly da sampai Jopun..

Anonymous said...

Hardi khamis kul berapa flight kak Ely Boleh lah jumpe kat airport amek gambar ngan kak Ely Yg macam chomel jer ehehehe coz my flight kul 10pagi on Thursday

senibunga said...

Mamat Takaful tu memang terbaik servis dia. Dah pernah deal dgn dia..suara macho you..suara jantan..
Dengar dia cakap..memang kompom join punyalah.
Lagi satu..dia tak paksa orang beli pun..dia hanya bercerita jer..atas kita lah fikir kan mana yg terbaik.
Macam saya kan kak elly..dulu saya takaful company lain..dengar produk dan celoteh macho mamat ni...laju jer tukar ke MAA Takaful..hahaha..haaktuuiii..
By the way...dia kawan kak elly ke..? Kak elly ambil takaful dgn dia ya..?
Terbaeeekkkk...

Elly said...

Anony : Flight I petang

watie said...

cantik rambut k elly... :)

Anonymous said...

Tokyo skrg tgh sejuk gile, berangin pulak tu. Bawak la muffler n glove sbb mmg diperlukn.