Nuffnang Advertisement

Wednesday, November 13, 2013

Mimpi...


Aku ni jarang bermimpi sebab waktu tidur otak aku tak rehat secukupnya...otak aku masih berfikir benda2 yang remeh temeh. En Win selalu cakap aku perempuan giler pikir benda bodoh2...eh!  sedap mulut jer kan kalau tak pasal perempuan bodoh ni banyak kerja tak selesai ya. Dia kata aku giler...baru tutup sekolah aku dah fikir nak beli baju sekolah dengan buku sekolah balik cuti nanti...aku dah uruskan tuisyen dan extra class untuk budak2 ni waktu cuti. Bukan lah class belajar class yang fun2 tu....cooking class untuk masa lapang nanti. Aku tak suka kelam kabut...nak buka sekolah baru nak cari buku, barulah nak jahit lencana, baru lah nak cari tempat tuisyen...sorry benda tu mmg akan stress kan aku nanti. Bulan 9 haritu aku dah  book awal2 guru tuisyen dah aturkan hari apa...pukul berapa cikgu tu kena datang. Senang kerja bulan 12 nanti just remind kan jer balik. Kat situ aku dah boleh buat budget. See kalau tak perempuan giler ni uruskan siapa lagi kan...hahahah
 
Eh! nak cite pasal mimpi tetiba terluah perasaan pulak...hahaha. Orang kata kalau korang selalu mimpi maknanya otak korang waktu tidur tengah berehat secukupnya...aku tak tahu lah benar ker tidak aku cuma dengar orang cakaplah. Bila otak kita berehat dengan cukup itu yang dapat mimpi2 indah tu...hahaha. Agaknya semalam otak aku dapat berehat kot...itu yang macam2 mimpi keluar. Orang mimpi satu jer kan...aku mimpi sekali 3...semua keluar dalam satu masa...agaknya dah lama tersimpan dalam otak aku kot itu yang sekali 3 cerita keluar...dah aku pulak kena pandai2 reka cite sendiri...dialog pun aku kena fikir....korang pernah terjadi macam tu. Letih ok nak kena create kan story...hahaha. Lepas tu dalam mimpi tu muka laki aku mesti ada...menyibuk jer dalam mimpi pun nak kacau hidup aku....bila aku borak ngan jejaka hensem ada jer muka lagi aku keluar lalu lalang dalam mimpi tu...kau kenapa bang!!
 
Aku ni jenis cepat tidur...dapat jer bantal dalam 10 saat aku dah terlelap. Tapi aku tak ada lah seteruk En Win tengah borak2 ngan aku tiba2 berdengkur...eh! boleh ya macam tu. Tapi bila tengok En Win berdengkur kesian pulak aku tengok nampak sangat letihnya....kenkadang waktu dia tengah berdengkur sengaja aku panggil anak2 suruh tengok muka bapak dia...tengok betapa letih Papa cari duit...tapi tekaan aku meleset anak2 aku boleh bantai gelak sebab En Win bukan berdengkur tapi dia buat semburan air pancut kat tepi mulut tu....hahahaha. Eh! tak baik gelak kan laki sendiri.
 
En Win selalu cakap yang aku ni suka bercakap waktu tidur "Pa u dah buang sampah tak"..."Yaya dah gosok gigi ke belum" ntah macam2 lah aku merepek dia kata. Giler nak percaya...mati2 aku cakap dia create story...satu hari tu En Win stand by handphone kat tepi bila aku start cakap jer terus dia video kan....a'ah betu lah dalam tidur pun aku kuat membebel..hahaha.
 
Aku kalau balik kerja kena tidur dalam 15 minit lepas tu baru aku boleh masak....kalau balik aku terus buat kerja nanti kepala aku berdenyut2...makin tua ni makin banyak pulak penyakit pelik datang. Badan sekarang cepat letih....kalau aku tak ambik vitamin lagi lembik kot badan aku. Tulah terlampau banyak imput nak letak kat kepala ni...mana tak giler jadinya. Makin berusia ni makin besar tanggungjawab tu yang kuat membebel sbb kalau tak membebel semua kerja tak jalan...anak aku tu kalau cakap sekali bukan reti bergerak kena ulang 3 kali baru bontot tu nak bergerak mana lah aku tak sakit jiwa...ok lah tuan belog nak berehat selama 10 hari penpadai lah korang baca benda2 lain...kalau rindu kat aku bukak jer blog ni tatap jer muka aku dalam 10 minit...InsyaAllah tenang lah korang nanti.....hahahahahaha


"Selamat bercuti kat diri sendiri...jumpa lagi korang"



27 comments:

rohayaroy said...

selamat berholiday elly... enjoy ur trip ya.. :)

mami said...

elly

wish you and your family a happy holiday ya...do take care..

Qiara

Effanina Mokhtar said...

Enjoy bc blog sis.. nak tunggu sis update pasal holiday sis plk.. mesti best.. happy holiday sis

Effanina Mokhtar said...

Enjoy bc blog sis.. nak tunggu sis update pasal holiday sis plk.. mesti best.. happy holiday sis

eyla said...

ala kena tunggu 10 ari baru leh baca entry terbaru....

eyla said...

boring ye kena tunggu 10 ari.... hahahahhaa

Ibu Dhia Danial said...

happy holiday kak elly..

MG Movers staff said...

selamat bercuti kak Elly & our boss En Win..kitorg jaga opis leklok jgn isau2..hehehe..

ieja isa said...

kak elly..jgn lupa ole2..heheh

nurul asiken.apandi said...

KAK ELLY..happy holiday..

Norma NML said...

Happy holiday Elly...enjoy your great time with yr family..semoga selamat pergi dan kembali..:-)

Anis Shafeera said...

Happy Holiday sis..
:)

rini said...

happy cuti2! :)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

laaaaaaaaa... ingat nak story mimpi pasal apa....

Jojet said...

moga akak happyyyyy sgt kat sana, blk trus buka blog, citakat kami eh..

umikelly said...

Dear Elly

everyday i will read yor entry.. mmg best.. happy holiday ok.

Suwaibah YS said...

slamat berjalan2 n bercuti2 kak elly..
lama la nk nunggu update lagi 10 hri ..huhu

Shima Ahmad said...

hehe! guling2 saya baca entry kali ni. gila kelakar ok. x sabar nk tunggu u update vacation ke japan. have a safe trip ya! and have fun!

nie eim said...

hahahaha! betul lah laki aku pun suka benor merakam2 orang tidur dengan aksi2 tak patut tu.. happy holiday!

mrs kayrul said...

selamat berehat2 dan main salji kak elly...kita nie tiap2 hari tido mimpi...hehehe

huda said...

blogwalking.. nice blog :)

visiting me back
hudakassim.blogspot.com

ikafantasi said...

cptla kak elly balik..rindu nk bc entry akak ni

Anonymous said...

kak elly rindu nya kat akak... bila nak balik update blog... nanti balik update entry 3 kali sehari ye..

FB frens Fiza Abdul Rahman

Irfa said...

AYAT LAST X BOLEH BLAH
KO PATUT LETAK SATU PIC UTK TATAPAN PEMBACA SETIA MCM AKU NI

Anonymous said...

sunyinya blog ni..kalo xsilap last week kak elly dah balik from tokyo kan...xsabar nak baca next entry dr kak elly.

strawberi said...

lamanya...dh balik kan..haha..paksa apdet nih...

Anonymous said...

dah 50juta kali keluar masuk blog ni nak tggu entry baru...cepatlah kak elly....