Nuffnang Advertisement

Thursday, November 7, 2013

La bodega...

Amboi....asal hujung bulan jer tuan belog bukan main eksyen makan bekpes omputih...ahaks!! Jiwa melayu aku kan utuh di dada..jadi makanan omputih ni sebulan sekali boleh lah aku up sikit tanda betapa eskyen nya aku bekpes sosej dan roti....hahaha
 
 Father in Law (FIL) aku kan tak berapa sihat...since sakit hari tu  mmg tak keluar rumah lah...kalau keluar pun cuma gi hospital jer. Aku dapatkan rasakan macam mana stress nya orang2 sakit ni...tak boleh nak buat apa terbaring jer kat katil....kalau duduk pun waktu makan atau tengok TV itu pun sekejap jer tak boleh lelama sangat.
 
Tapi sejak kitaorang panggil nurse datang rumah...buat exercise setiap pagi....jaga pemakanan...mkn ubat dengan betul nampak dah sihat sikit FIL aku. Kalau dulu mati2 kitaorang ingat dia makan ubat tapi rupanya bila MIL aku kemas rumah melambak pil bawah katil rupanya...hahaha
 
Ahad lepas En Win decide bawak FIL aku makan bekpes kat luar...ambil angin luar sikit....boleh cuci2 mata....itu pun tak nak pergi....kitaorang paksa gaks....kesian gaks kat MIL aku bila suami sakit dengan dia2 sekali tak dapat jalan.
 
 
 
 
Tempat pilihan di Bangsar Shopping Centre....La Bodega
 
 
 
Me and MIL
 
Kadang2 kesian ngan MIL aku....pepagi sebelum aku gi kerja sempatlah dia mengadu letih....aku faham jaga orang sakit ni bukan perkara yang mudah. Kesabaran kena tinggi.....kadang2 FIL inlaw aku ni ingatan dia agak kurang sikit....padahal tadi aku baru jer nampak MIL aku suapkan nasik....tapi bila anak perempuan dia balik FIL aku mengadu tak makan lagi...hahaha. Kitaorang dah faham bebenor....senyum jer lah dengan aduan yang dibuat.
 
 
 
FIL - muka sembab sikit sebab asyik baring jer tapi dah banyak sangat sihatnya
 
 
 
Kitaorang lepak berempat jer...anak2 semua tak nak ikut
 
 
 
Tuan Belog
 
Seluar controversy ni...hari tu aku up gambar ni kat FB...amboi ramai tak setuju aku beli seluar ni....ada yang kata seluar keluar dari penjara....seluar joker lah...hahaha. Korang memang kan pantang I pakai tak elok sikit lelaju jer kutuk.
 
Tapi aku ni degil sikit....lagi korang kata jangan lagi lah aku nak cabar diri pakai. Tak kisah lah orang suka ker tidak janji akak bahagia...hahaha
 
 
 
Laki den
 
 
 
Sengaja kasi up banyak sikit gambar seluar ni...hahaha.
 
 
 
Tuan Belog punya...amboi omputih sangat ni!!
 
 
 
FIL dengan En Win ambik bekpes yang sama.."BIG BEKPES"
 
 
 
Makan Pa ya...next week kita bekpes lagi
 
 
 
 
Sebelum dan Selepas. En Win esok kalau dah tua aku tak yah fikir macam mana rupa dia....tgk jer lah FIL aku gerenti muka sama kan..hahaha
 
 
 
 

9 comments:

annapeje said...

muka u dgn mil sama hehe

mami said...

Elly,

I loike your pants tu...nice sangat... taste kita lum tentu sama ngan taste org lain... kalau org lain pakai mungkin cam seluar penjara... tapi kalau kita pakai... confirm model jelita...hahahaha... mesti ada org kutuk aku nih...

Lynn Hamzah said...

wah akak...belum tua lagi dah dapat imagine muka en win macam mana ek...hehehehe...

Jumiyatul said...

kakk! tengok seluar akak teringat Miley Cyrus dengan Robin Thicke. Cer akak tengok video ni : http://www.youtube.com/watch?v=hZMM-ILQBSU

Peringatan:
18SX ya!

Anonymous said...

sy suka seluar akak...mmg dah lama carik tp x jumpa2..

Anonymous said...

sy suka seluar akak...mmg dah lama carik tp x jumpa2..

Anonymous said...

RASA KAN MCM SUAMI AKAK DA GEMUK KAN SIKIT,..

Anonymous said...

kak elly, nak tanyalah nurse yang jaga FIL kak elly tue ambil dari mana yer..

Anonymous said...

kak elly, nak tanyalah nurse yang FIL kak elly ambil tue dari mananya