Nuffnang Advertisement

Wednesday, October 9, 2013

MG Movers.... Our new business...please support us...bolehkan!!

 
 
Nak share dengan korang business yang En Win tengah buat sekarang ni iaitu Movers..Sesiapa yang belum tahu apa business En Win...meh lah aku explain kat korang. En Win sekarang dah masuk bidang pengangkutan....iaitu Movers. Sesiapa nak pindah Office, nak pindah rumah, nak cari kotak, nak cari warehouse bolehlah hubungi MG Movers. Kami menyediakan perkhidmatan professional packaging. Perkhidmatan kami bukan sekitar Lembah Klang sahaja tetapi di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Contoh dari Kedah korang nak berpindah ke Johor....jangan bimbang hubungi jer kami...InsyaAllah semua itu akan dapat diuruskan.
 
Zaman dulu kalau nak pindah tak payah nak balut2...sumbat semua dalam satu lori...pasu, basikal, kain baju, dapur gas, Fridge, TV main sumbat dan letak jer dalam lorry tak payah nak isi dalam kotak . Selesai pindah tengok2 banyak barang dah bercalar balar....kadang ada yang patah pun ada.
 
Berbeza dengan zaman sekarang....furniture, set bili tidur, barangan dapur semua mahal2, sayang bila waktu pindah tak jaga elok2...jadi kat sini lah MG Movers memainkan peranan membantu menyediakan perkhidmatan Professional packaging. Semua barang akan disimpan didalam kotak secara sistematik. Sofa, katil, barangan elektrik akan dibalut agar tiada kesan calar atau rosak sewaktu pemindahan dijalankan. Kami juga akan membantu anda mengatur dan meletakan barang2 ditempat atau diruang yang anda arahkan. Budak2 packers yang kami sediakan semuanya mempunyai pengalaman lebih dari 5 tahun.
 
Bukan sahaja permindahan rumah kami juga menyediakan perkhidmatan untuk pemindahan office dan kilang2.  Alhamdullilah MG Mover melangkah setapak lagi....sekarang kitaorang dah ada warehouse sendiri. So sesiapa cari warehouse untuk disewa boleh hubungi En Win...details aku bagi kat bawah entry nanti ya.
 
Kalau korang nak cari kotak kosong pun boleh beli kat MG Movers ya...
 
 
Contoh2 kotak MG Movers
 
 
SMALL SIZE
410 X 386 X 390 (mm)
 
 
 
MEDUIM SIZE
457 X 457 X 457 (MM)
 
 
 
LARGE SIZE
467 X 467 X 782 (mm)
 
 

 
FLAT SIZE
935 X 460 X 264 (mm)
 
Nak share ngan korang gambar2 pemindahan
 
 
Our lorry
 
 
Boxes
 
 
Macam ni lah packaging yang akan lakukan untuk sofa dan dining table.
 
 
 
Kerusi2 makan akan dimasukkan kedalam kotak.
 
 
 
tengah balut tilam
 
 
 
Barang2 yang lain
 
 
 
 
Kemas kan...
 
 
 Customer ni  tengah tunggu rumah baru dia siap...so barang2 tadi akan disimpan di warehouse kami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Our warehouse.
 
Jangan bimbang dijamin selamat dan barang2 yang diletakan di warehouse ni semua under insurance ya.
 
 Gambar barang yang dihantar untuk exhibition di Melaka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gambar penghantaran barang ke kilang
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kalau nak lihat aktiviti MG Movers setiap hari sila clik 
 
FB
 
 
untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi Sales team kami di talian :-
 
En Win - 012-355 9085
 
Intan - 016 343 4057
 
Daeng - 012-642 4581
 
Email
 
 
So kalau ada dengar sedara mara yang nak pindah....or office korang nak pindah ker jangan lupa hubungi MG Movers ya. Just mentioned korang ni reader Elly in Wonderland....InsyaAllah diskaun akan diberikan.
 
Thanks Korang.....
 
 

25 comments:

Fazillah Abdul Ghani said...

wah best best..in sha allah ujung thn nie nk move dr kinrara - ipoh..ape2 nnti sy contact en.win..tq


fazillahabdulghani.blogspot.com

linda said...

Yayyy,

Perlukan khidmat macam ni later on... nnt kita contact ye :)

si gebu said...
This comment has been removed by the author.
si gebu said...

kami akan support Elly...
akk akan bgtau sapa2 yang akk dengar nk pindah opis ke nak pindah rumah ke...
cara packing memang terbaek...

Izzan Yong Rosdin said...

berminat nak tau pasal warehouse ...

strawberi said...

oo..boleh eh..pindah then masuk warehouse..tggu umah siap..baru pindah lagi..bagus...bagus...

Norma NML said...

Wish both of you good luck & always success ...

Norma NML said...

Wish both of you good luck & always success ...

farrah said...

Rasa semangat tengok K.Elly berbusiness begini. Best of luck kak!!!!!!!!

Anonymous said...

salam kak..semoga bisnes akak n husband terus maju..insyaallah nanti sy akan gunakan perkhidmatan MG mover since sy slalu kene tipu dengan lori biler ade event..sob..sob..n sy akan war2 kt fb n kekawan n sedara :)

Puan Ida said...

wah bagusnye
bende ni akt jepun je ade setau ida
skang dah ada kat malaysia mmg bes
bagus anak melayu melangkah setapak lagi
gud lux & succes slalu ye
potential besar dlam bisnes ni
salam perkenalan dari ida
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dash follow blog ni ye

Anonymous said...

Salam.
Kemasnya kerja. sayang tak tau lebih awal. Hari tu buat kerja-kerja pindah opis on early june, banyak brg yg rosak. tak berbaloi dgn payment.

Aien said...

Salam Elly,

Nanti minta En Win daftar syarikat kat HQ Tourism Malaysia kat Putrajaya. Kami byk hantar collaterals/brochures etc to our offices thru out Malaysia & Oversea offices.. Need more Bumiputera company like MG Movers to be in..

Elly said...

Aien : Boleh tak I dapatkan ur email banyak soalan nak Tanya..hehehe. By the way thanks for the info ya.

strawberi said...

ohh..br tringat..opis sy slalu bukak sebutharga utk penghantaran barang ke oversea...now ade sat..hantar brg ke milan..kalo nk cuba bli sebutharga..nt sy emelkan iklan tu kt emel kak elly...

Jojet said...

kak, good luck! syukur sgt..akak do the best eh!

Anonymous said...

Laaa...i ada amek no company ni.nk pindah end of year.belom call lagi.will do!

Irfa said...

bagus perkhidmatan pindah randah ni.paling x suka kena kemas/pack barang dan susun balik dirumah baru
okey,,.save number incase diperlukan

Aien said...

Salam elly,

Just spoke to En Win...sbb my fren nak pakai lori..

anyway, ni email I ye, noorain@tourism.gov.my. do ctc me ya!

bye Elly..

Aien said...

Salam Elly,

ni my email..noorain@tourism.gov.my

Just spoke to En Win sbb my fren nak pakai lori..

Anyway..do ctc me k!

ayu said...

Salam ..
ayu dah emel minta quotation ye..
ni emel ayu, ezurin_ayu81@yahoo.com

minta tolong check ye..TQIA

fazi said...

nk minta quotation klu pindah barang umah dari ipoh ke sungai buloh bpe kos..??

email kan ke fazilacharming@yahoo.com

terima kasih

ummu na'im said...

hi mg movers..nak minta quotation untuk move pandan indah KL - Baling kedah 22hb feb 2015.

email saya : ns.farha@gmail.com

Jz Perwira said...

ASSALAMUALAIKUM TUAN/PUAN YANG DIHORMATI, KAMI ADA MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN LORI DAN MAIN POWER UNTUK PACKING , ANGKAT, SUSUN BARANG. SEKITAR SEMENANJUNG MALAYSIA. JIKA MEMERLUKAN PERKHIDMATAN SOKONGAN DARI KAMI HUBUNGI 013-6082956 ZAKI.

fya said...

sis..fiya nak copy pic bole? last time guna perkhidmatan MG Movers sgt la puas ati..nk post kt blog tp xde pic hew hew..pinjam pic yea :-)