Nuffnang Advertisement

Thursday, October 10, 2013

Marine Essence Body Wash dan Shampoo / Mineral Coffee

*sticky post*
*scroll down for new entry*
 
Kepada sesiapa yang cintakan alam semulajadi dan bahan2 semulajadi aku sarankan korang  boleh cuba Body Wash dan Shamppo dari Marine Essence. En Win mmg peminat tegar produk ni…dia cakap fresh jer bila pakai body wash ni. Bila travel siap pack dalam botol kecik2…over laki aku ni kan. Ada jugak sekali dua aku pakai shampoo ni… memang  wangi, terasa kesegaran  dan rambut menjadi lembut tanpa menggunakan conditioner. Aku tengah tunggu shampoo yang aku pakai  sekarang ni habis lepas tu nak bertukar terus kepada Marine Essence. Senang tak yah nak beli dua tiga shampoo dan body wash…pakai satu jenama jer.

 
 
Nak tak tahu tak apa Kebaikan Produk Marine Essence Body Wash & Shampoo.
  • Paraben Free
  • Soup Free
  • SLES Free
  • Anti Bacterial
  • Anti Oxidant


 
 
Korang mesti tak faham atau tak pernah dengar pun pasal Paraben dan SLES kan. Aku pun bukan nya tahu sangat….tapi kalau dah suka sesuatu produk tu kena lah ambik tahu jugak…nak main tibai jer pakai pun tak boleh gaks kan


 
 
PARABENS

Parabens adalah kimia yang digunakan sebagai pengawet. Ia digunakan untuk melawan bacteria dan kulat. Hampir semua Parabens digunakan sebagai bahan pengawet adalah buatan manusia dan bukan dari sumber semulajadi. Parabens boleh diserap melalui system kulit, darah dan penghadaman

Antara risiko dan kesan-kesan negative dari Parabens
 
  • Mempercepatkan proses penuaan kulit
  • Meninngkatkan risiko wanita membangunkan estrogen2 kanser payudara

 
 
SLES

 
SLES (Sodium Lauryl Eter Sulphate) merupakan foaming agent yang membuatkan sabun berbuih. Kebiasaanya dia terdapat di dalam shampoo, sabun dan lain2. Menurut kajian, SLES boleh menyebabkan irritasi kulit, ellergy kulit, dermatitis dan lain2. Namun kesan adalah berbeza bagi setiap orang.

 
Cuba anda lihat dan fikir betapa penting kita mengambil berat tentang sesuatu produk yang kita gunakan. Memang lah wangi…packaging cantik tapi kesan terhadap diri kita nanti??? Sekarang bila korang dah tahu makna PEREBENS dan SLES lagi rasa takut kan.

 
Kandungan utama Marine Essence Body Wash ialah;

 
GLYCERIN: 
Menarik kelembapan dari udara kepada kulit. Merupaka pelembab kulit yang terbaik

 
GARAM BULUH: 
Sumber kaya dengan antioksidan dan mineral untuk kulit. Anti bakteria, anti alergi dan anti keradangan

 
EKSTRAK LIQUORICE: 
Mengurangkan perubahan warna kulit dan tompok hitam. Mencerahkan pigmentasi kulit

 
ALOE VERA: 
Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit bermasalah

 
EKSTRAK TEH (Pue-Erh): 
Terkenal dangan sifat anti oksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit (Anti penuaan). Membaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk jangka masa yang lama

 
MINYAK TEA TREE: 
Anti fungus dan anti kulat

 
VITAMIN E: 
Anti penuaan, Anti Oksiden, menyembuhkan kulit rosak dan bermasalah dengan berkesan

 
Ia membantu menghilangkan masalah
 
 
 
mencerahkan ketiak dan celah-celah badan yang gelap 
(siku,leher,lutut,buku lali)

 
 
masalah ecszema baby
 
 
 
menghilangkan daki di leher

 
 
 merawat masalah jerawat di badan

 
 
merawat masalah tumit merekah

 
 
membantu mengurangkan dan menghilangkan 
masalah gatal-gatal pada badan

 
 
 membantu menghilangkan masalah parut jerawat
 
 
Banyak sangat fungsi dan kelebihan menggunakan sabun ni. Sabun sangat selamat di gunakan untuk satu family tanpa kesan sampingan yang memudaratkan.

Untuk penggunaan Marine Essence Shampoo pulak sangat bagus untuk korang yang ada masalah-masalah mcm ni
 
  • Rambut Gugur
  • Rambut Gatal
  • Rambut Kering
  • Rambut Berminyak


Memang tak rugi kalau korang nak try sbb boleh guna oleh seisi keluarga. Lagipun senang nak bawak travel sabun mcm ni..masuk je dlm beg toiletries zass zass siap! Semua org boleh gunaaaa….Bau dia pun memang harum semerbak!!! Waaannggiiiii je sepanjang masa… Nah kalau korang perlukan keterangan lanjut boleh je terus hubungi no di bawah ni.
 
Website:

 
0193505428
 

 
Harga
Harga Seketul: RM35
Sekotak(3 ketul):RM105
Harga Bodywash liquid:RM34
+RM6 for postage
COD available withing klang valley
 
sesiapa berminat untuk jadi dropship juga dialu-alukan
 
 


MINERAL COFFEE


 

Aku memang pengila coffee….lepas makan walaupun dah minum air sejuk atau air suam lepas setengah jam aku kena minum coffee…kalau tak minum hidup macam tak lengkap jer. Selama ni paberet coffee aku coffee biasa2 yang beli kat tesco “Kopi Kapal Api”….hahahaha
Tapi setelah diperkenalkan dengan Mineral Coffee ni terus jatuh hati dah tak pandang dah kapal2 api ni…hahaha.  Rasa dia giler lembut…hanya penggila coffe jer tahu membezakan. Selain dari tu Mineral Coffee mempunyai khasiat yang sangat bagus kerana ia mengandungi Garam Buluh.

 
 
 

Khasiat Garam Buluh :-
 

  • Mengawal PH badan – Meneutralkan toksin berasid tinggi dan cepat seperti asid uric, gula dalam darah dan kolestrol


  • Mencegah dan Merawat – Penyakit kronik seperti panyakit jantung, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, kanser dan lain2 masalah kesihatan


  • Membaiki masalah system penghadaman – Gastrik, Ulser perut, masalah usus, buasir, sembelit dan lain2.
  • Mempunyai  kesan detoksifikasi – Pembunuh kuman, berkesan untuk  masalah radang paru-paru, masalah buah pinggang dang sendi-sendi
  • Melegakan  masalah alahan – pigmentasi kulit dan lain-lain masalah kulit
  • Menghilangkan rasa mengantuk, letih dan tekanan kerja
  • Menbantu mengurangkan masalah berat badan

 
 

Cara minum Mineral Coffee:

Bancuh dengan 150ml air panas dan boleh 
diminum panas atau pun sejuk ikut tekak korang
 
p/s: Dinasihatkan jangan minum waktu nak tidur, kecuali kalau uolls bercadang memang nak stay up. Kalau tak memang terkebil-kebil la mata korang segar je. Hehehe
 
 
 

0193505428

Website
www.fadzlyynrosli.com
 

 
Yang berminat untuk menjadi agent DROPSHIP  korang boleh PM direct no di atas jugak

Harga
1 kotak= 20 sachet
RM27.50

2 comments:

Anonymous said...

entry baru mana???

Linda Radzi said...

saya pun pakai syampoo n body wash ni.. serius.. sgt2 bagus..