Nuffnang Advertisement

Wednesday, October 23, 2013

Makan...tapi mulut komplen

Sejak dah berikrar nak jadi mak2 ni kerja aku asyik makan jer...eh! salah kan mak2 pulak..hahaha. Ntah kenapa lately ni kepala aku asyik ingat makanan jer...pepagi buta sampai jer office aku dah pikir2 nak masak apa untuk malam...lepas tu sendiri masak sendiri puji ....lepas tu tambah 2 pinggan. Nak pulak kalau En Win puji masakan aku....lagi bersemangat aku nak masak keesokan hari nya. Pagi2 sebelum bukak email bukak resepi dulu...lepas tu sendiri teruja sambil baca sambil pejam2 mata untuk membayangkan ke nikmatan makan tu.
 
Aku dulu waktu remaja kurus giler...berat aku 43kg - 45 kg jer. Tak suka sbb pakai baju nampak tak cantik. Bila dah kawin pun tak berisi jugak....sampailah dah anak dua ni baru aku terasa dah gemuk sikit. Disebakan aku jarang berasa gemuk....cewah ayat orang dengar pasti muntah ni....bila berisi sikit aku rasa teruja pulak...sebab pakai baju sana sini padat....En Win suka aku berisi ....tapi kan ini semua salah Filla pasal dia letak IG gambar pemakanan diet dia....terus aku rasa macam gemuk sangat dah sekarang. Aku tak boleh tak makan nasi nanti otak aku lembab....kalau lembab macam mana aku nak tulis blog kan....hahaha. Serius aku kena makan nasi kalau tak makan muka aku tak bermaya. Pernah cuba diet tak makan nasi empat hari.....lepas tu idup aku jadi tak tenteram semua orang aku marah....hahahaha. Malam tadi whatapp ngan Filla dan Peej pasal diet2 ni...cite topic diet tapi aku tengah makan nugget dengan burger kul 11 malam....macam mana tu. Ini laki aku lah ni...suka jer makan memalam. Dia gemuk lantak lah...tapi I????? Ok2 nafsu makan aku mmg kuat jadi redha lah ya....aku suka makan tapi nak kurus....mmg tak ada lah jalan penyelesaian....lantak lak kan...hahaha
 
Ahad lepas called abah ajak makan luar....rasanya dah lama bebenor tak keluar makan dengan family aku....hujung minggu ada jer hal aku. mak aku ni sensitive sikit kalau aku tak call dua hari nanti...ayat merajuk dia aku dah faham benor "tak yah lah call mak...kau kan busy"....holloh3 sorry3 mak ku sayang..... anakmu terleka sekejap dengan duniawi.
 
 
 
 
 Colisuem CafĂ©....memang tempat paberet kami sekeluarga. Chicken Chop Hainan paling terbaik kat sini.
 
 
 
Aku tak boleh tgk budak2 rambut panjang....sakit jer jiwa aku. Aku suka kalau budak2 rambut paras bahu jer...senang nak sikat. Ini kalau syampoo bahagian atas kepala jer....yang bawah basah2 gitu. Lepas mandi kerja aku kena cium rambut diorang kalau still busuk tolong mandi sekali lagi ya. Datang giler aku....habis bawak ketiak....leher...kaki aku sental. Melalak lah korang....kalau mak aku dulu siapa guna berus sabut ya....meloncat2 aku dalam bilik air. Lepas tu kalau buang daki dia guna batu air terjun tu....perggghhhh merah2 kulit aku.
 
 
 
En Win dah gemuk...tu yang dia nak babitkan aku sekali. Bila aku tanya kenapa tak nak diet....relax jer dia jawab malas arrrr.....tak kisah2 biar lah I gemuk. Ok I pun tak kisah u gemuk....hahaha
 
 
 
Eeeeee....pipi Kak Ton dah tembam..... tapi kan aku rasa camera ni kot....luaran cute jer muka aku...hahahaha
 
 
 
Aku share ngan adik makan mee hoon soup
 
 
 
Prawn Salad....Kak Ton punya
 
 
 
Yaya...Chicken Chop
 
 
 
Ucu dan anak kak ngah aku.
 
 
 
My family....
 
 
 
 Pa...perut tu....tarik nafas tu sikit
 
 
 
Sejak dua menjak ni barang kat rumah aku cepat benor habis....kalau dulu aku gi supermarker sebulan sekali....sekarang dah jadi dua kali sebulan. Agaknya sebab anak2 dah membesar kot... aku dengan En Win  pun dah kuat melantak. Korang bayangkan seminggu aku kena beli ayam dua ekor, daging sekilo, ketam, daging, ikan, telur....tak sampai 4 hari dah licin fridge aku....eh! dah melampau sangat ni pemakanan keluar En Win...hahaha. Dah over sangat dah ni....hahaha. Lepas makan kat coliseum kitaorang singgah jap Supermarket....sekali tgh En Win ambik sebakul bahan mentah...."nak buat apa banyak2 ni pa".... "nak buat BBQ sabtu ni tapi tak ajak orang....kita jer makan"....dia beli sebakul ya utk kita2 jer makan katanya #pitamtapibelasahmakanjugak
 
 Ok tadi dah makan kat Coliseum kan.....kitaorang sambung lagi makan dessert kat Secret Recipe pulak....dah giler lah laki aku ni....
 
 
 
 
 
 
Tapi aku mengalah sebab dia beli kan Durian Cheese Cake.
 
Takpe hujung tahun tgk perubahan wajah aku....gemuk pun gemuk lah!!
 
 
 

8 comments:

nurul harnani said...

alahai. nanie baca pun da terliur tgk ni. xpe janji suami syg. gemok pun comel ape. hehe

kissz said...

kak elly.. gemuk is sexayyyy *somi saya katala!*

btw, adik tu umpama en.win pakei tudung =p

kalo bukak entry kak elly sal makan ke.. masak ke.. travel ke.. i very loike!

Anonymous said...

Salam, samalah akak dulu pun mak akak sental kaki ngan berus sabut. Kami adik beradik lepas mandi mak kami akan tunggu depan bilik air buat post mortem kat badan kita org. Daki kat pelipat lengan tengkuk semua dia sental nk tgk ada keluar daki ke tak. Sakit ooo.

Jojet said...

yups! mak kita pon pkai berus sabut tonyoh bdn kita, tp skrg bila nk pkai berus sabut tonyoh kt kaki sendiri, menjerit la ko! mmg anja2 sgt dahhh..pasal mkn tu, kita ada masalah yg sama kak, peha nih, perut nih, itu yg membesar dulu =(

mrs kayrul said...

kak elly tak gemuk la...kurus jer...still meletops

meGURL said...

Rasanya colesume nie tak halal.. dulu selalau makan steak kat sinie.. sbb mmgsuper duper sedap..skali diberitahu yang penyediaan steak kat sinie menggunakan arak.. terus dah x pergi tempat nie... lagipun tak de tanda halal..

Anonymous said...

elly, tak der gemok pun...just nice! last time i ingat you buat boobs job!But after baca your entry about 'masalah wanita' tu baru i tau...ori rupanyer! Dulu masa i anak dara cmtu jugak....rasa tertekan dgn 'bendeallah' tu...la ni dah kecik la pulak..kena pakai paded bra! Its ok, pemberian Allah!

Iza Fiza said...

Hahaha. Sama la kak. Sy pon berat naik bertalu-talu neh. Di mulut cakap nak diet, tapi di perut sampai jam 11mlm still masuk makanan. Terbaik la. Haha.