Nuffnang Advertisement

Thursday, October 17, 2013

Cuti Avillion....

I'm back.....hahaha. Lama rasanya tak update blog. Tuan belog merehatkan minda. Bercuti bersama anak2 dan suami. Percutian yang tak dirancang. Company aku tutup 2 hari....Selasa dan Rabu so alang2 apply sekali hari Isnin. Boring pulak kalau duduk rumah jer....gatal tangan check hotel2 kat PD.
 
Aku seperti biasa intai Grand Lexis...bilik yang ada swimming pool tu...senang sikit hidup aku boleh membuta biarkan budak2 berkubang kat pool tu. Tapi harga hotel tu nak naik korang...melampau mahalnya. Ingat lagi first time aku book RM600 lepas tu naik RM700++ sekali bila aku click minggu lepas harga bilik dah naik RM900++. Giler mahal...cancel duduk sana. Intai pulak Desa Lagoon....fully booked lah pulak.
 
Last choice Avillion...ok harga bilik berpatutan dan masih ada kosong. Tanpa tanya En Win aku terus book...berani dia halang percutian keluarga...hahaha. Settled semua urusan baru informed En Win...nasib baik dia ok. Kesian gaks kat budak2...hari tu waktu aku bersantai dengan En Win kat Melaka diorang tgk jer gambar aku kat IG. Tak sampai hati rasanya...itu yang terpaksa plan satu percutian kecil minggu ni.
 
 
 
Anak2 ceria...mak bapak pun ceria sekali. Kitaorang stay 2 malam kat Avillion. Check in hari Ahad...check out Selasa pagi. Budak2 memang happy sesangat...sepanjang perjalanan menyanyi tak henti2.
 
 
 
Jalan tak jem...sampai Avillion dalam kul 2 petang tapi bilik tak ready lagi. Takpe aku boleh melantak dulu kat coffee house. Coffee house betul2 berdepan dengan swimming pool....budak2 dah start teruja...tak boleh tahan nak swimming dan2 tu jugak. Terpaksa lah aku buka beg kat tengah2 coffee house tanpa segan dan silu...mencari baju swimming diorang. Lantak lah korang nak berenang sangat...pi tukar baju sendiri kat toilet...mama nak melantak. hahahah...kejam tak??
 
 
 
En Win pandang jer muka aku...bukan main kecoh kat coffee house ngan budak2. Padahal cari baju swimming jer tapi mulut aku bebel2 "Sabar2...mama tengah cari ni"..."Cepatlah ma"..."Mama kata sabarkan...kalau tak sabar jangan mandi". Budak2 berdua tu sambil berdiri tepi aku sambil  meloncat2....kalau boleh dia sama nak tolong carikan. Apa yang tak menyempatkan pun aku tak faham. Lantak korang lah...
 
 
 
Settled....budak2 dah terjun swimming pool boleh lah aku makan dengan aman. Ajak diorang makan pun tak nak....kenyang katanya.
 
 
 
Suka lah tu..
 
 
 
Tu yang teruja sangat sampai tak nak makan
 
 
 
Pemandangan dari lobby...avillion ni mmg superb cantik. Ada private beach lagi...sebelum aku tahu pasal Grand Lexis inilah tempat aku bercuti ngan En Win. Malam2 sambil tidur boleh dengar bunyi ombak...stress kat kepala semua hilang.
 
 
 
Korang tahu tak...aku sampai hotel kul 2 ptg diorang lantak berendam sampai pukul 5.00 ptg. Bila aku jerit suruh naik jer...diorang buat2 macam tak dengar...pandang muka aku pun tak nak...takut bebenor aku aku hint suruh naik.
 
 
 
Mandi lah nak...
 
 
 
 Amboi macam2 gaya korang buat ya...
 
 
 
Sambil tengok budak2 mandi aku sempat lah melantak pizza kat coffee house. En Win bila dah kenyang mata kuyu jer aku tengok...relax jer bagi pesanan kat aku "Ma i nak tidur jap u jaga budak2".Amboi2....sedapnya arahan. Tapi aku kan baik hati "Ok Pa...u gi lah rehat..I tgk kan budak2". Dekat 3 jam ya aku tersadai kat tepi swimming pool. Ada lah dekat 80 kali jeling kat budak2....diorang boleh buat tak tahu jer.
 
 
 
Maka terhasil lah gambar2 ini...hahaha.
 
 
 
Bagi yang tak pernah gi Avillion ni aku bg korang tatap sikit gambar bilik....sangat2 cantik ya. Berbaloi dengan harga yang kita bayar.
 
 
 
Gambar wajib setiap kali masuk hotel..hahaha
 
 
 
 Gambar luar bilik
 
 
 
Tau sejuk kan....perut nak berbunyi baru tau nak naik kan
 
 
 
Perut dah kenyang...bukan main korang bersantai ya
 
 
 
"mama tiap-tiap bulan kita cuti kat sini nak tak"....boleh jer mama kau ni kan cop duit. Kerja pun kat bank Negara...senang ambik sehari selai kan 
 
 
 
Amboi rambut ikat tepi...hahaha
 
Aku dapat rehat setengah jam jer kot...budak2 dah melompat2 ajak gi pantai pulak....En Win dah puas membuta tadi...aku suruh dia gi ngan budak2 jer tak nak pulak. Ok2 lah....nak tidur pun tak senang lah korang ni.
 
 
 
 
Nak gi pantai terus I tukar dresssssss.......hahaha
 
 
 
Cantik nya. Aku memang suka pantai...aku boleh duduk berhari2 kat sini tanpa rasa bosan. Tapi En Win tak boleh dia akan jadi bengong....dia tak boleh terperap dalam bilik sambil tgk2 pantai. Sehari dia ok lagi masuk dua hari nanti dia jadi tak tentu arah....asyik ajak keluar jer. En Win prefer town yang bising.
 
 
 
Bila sampai  kat pantai...perasaan tenang akan timbul. Waktu ni segala masalah kat kepala aku buang jauh2. Ini lah percutian yang paling best...percutian keluarga yang dikelilingi suami dan anak2. Suka sangat moment macam ni. Tak nak bincang pasal masalah....cukuplah sekadar mendiamkan diri dan berjalan berpegangan tangan ditepi pantai....aaaauuuwww.
 
 
 
Me with kiddos.
 
 
 
En Win AKA Kawan bergaduh, kawan bermanja, kawan mengadu, kawan menangis dan KAU LAH SEGALANYA...hahahaha
 
 
 
En Win and Kiddos.
 
 
 
Tuan belog yang tetiba rasa sayup dan damai di tepi pantai...
 
 
 
Kiddos
 
 
 
Sambil lepak...sambil tengok anak2 bermain kat pantai. Alhamdullilah....syukur sangat2 beri kebahagian kepada kami.
 
 
 
 
 
 
 
 
Hanya gambar jer dapat luahkan kegembiran kami sekeluarga. Segala penat lelah rasa terbayar bila dapat berehat macam ni.
 
 
 
 Hahahahaha....dah lama En Win tak jadi kuda. Iti pun setelah aku paksa dia..."Ma apa berat sangat u ni...nak patah pinggang I...dulu  baru kawin ringan jer sekarang dah dekat 10 kali ganda"
 
Eh! ayat melampau sangat ni....
 
 
 
"Move Forward...don't stumble over something behind you"...... " If you want something you're never had...you've got to do something you've never done... go for it!!"
 
Amboi terus cakap omputih
 
 
 
 
 
Kitaorang tunggu sampai matahari terbenam...lepas tu  baru masuk bilik
 
 
Malam bantai makan ikan bakar...Yummy.
 
 
 
Gambar makan aku campur2 malas aku nak tangkap satu2...tapi kat sini kerja aku mmg asyik melantak jer...
 
 
 
Budak2 tak habis2 aktiviti mandi
 
 
 
Malam kedua tu...kak ngah aku nak join kitaorang bercuti kat PD. Lagilah seronok lepak ngan anak2 buah....boleh lepak makan ramai2
 
 
 
Dinner malam kedua
 
 
 
Lepas kenyang sambung lepak lounge dengar orang menyanyi
 
 
 
Suara sedap giler...
 
 
 
Me...sister and anak buah
 
 
 
Aku kena tarik nari kat depan...suka jer....sporting sikit depan anak2...hahaha
 
Esoknya dah checkout...Hari Selasa...Hari raya Haji....terus gi rumah mak...makan2...hehehe. Tak sempat nak borak panjang2....tuan belog banyak kerja. Ini pun updated laju2
 
 
 

7 comments:

Unknown said...

kak...bpe semlm ek????

Alejandra Amante said...

eh frame tu masih yg sama?? takde yg berubah..:)

Anonymous said...

Ayat 'amboi rambut ikat tepi' buat saya gelak meng-kekek-kekek. Lawak kak Elly ni.

-anne-

ZazaMyMoon said...

one happy family, adorable kids. Suka tengok family ko kak.. loving sangat =)

Iylia Farhana said...

Planning on your dream vacation?
Head on to our Facebook fan page to find attractive travel packages. Grab now!!

http://on.fb.me/GS5XcX

Anonymous said...

elly,
i pun ada kat PD masa tu.. i check in sabtu, check out selasa pagi jugak..

no need to reveal said...

haah la cam best sangat la...boleh tahu tak berapa semalam?