Nuffnang Advertisement

Monday, October 21, 2013

Ameera's Birthday lagi....

Kesian korang dapat mak yang pemalas nak buat birthday party utk anak2. Setakat makan ngan family aku ok jer...tapi nak panggil orang datang rumah buat birthday party aku mmg pemalas. Ya aku malas nak berkemas...aku malas nak tolak sofa ketepi...aku malas nak tiup belon....aku malas nak buat party pack. Dulu2 mak aku pun tak pernah buat birthday party untuk aku jadi korang jangan harap ya...hahahaha.
 
Yaya aku pernah celebrate sekali jer kat A&W itupun waktu umur dia setahun...lepastu mmg tak ada langsung. Adik mmg tak ada pernah. Sampai lah tahun ni tetiba dia memberontak nak buat birthday party....asal aku cakap tak boleh jer.....dia merajuk sambil masuk bilik tutup pintu kuat2. Actually dia dah hint dari bulan 6 lagi nak buat birthday party....siap dah beli baju kat Phuket "Baju ni Adik nak pakai waktu birthday nanti"....aku angguk kan jer lah....ingatkan dia main2.
 
Ini mesti kes pengaruh kawan2...so dia pun nak eksyen jugaklah tu. Ini lah budak2 zaman sekarang beriya nak party bagai. Orang dulu2 goreng meehoon, potong tembikai letak cake sebijik atas meja itupun dah meriah....tak ada party2 pack ni kan. Zaman sekarang birthday siap ada theme Cinderella lah, Bollywood lah, Ben 10 lah....giler meriah pulak tu. Sorry mak kau ni tak berapa nak mampu buat over2 macam tu ya...hahaha.
 
Disebabkan dia mendesak aku dengan En Win....tiap2 hari itu jer yang diulangkan...tak sampai hatilah pulak... tak pernah dia beriya nak celebrate birthday...kang tak buat takut pulak benda2 yang tak elok terjadi. Maka sipemalas laki bini pun ikutkan lah jugak kemahuan anak. En Win mmg tak akan handle lah mmg semua keputusan ditangan aku. Mula2 decide nak buat kat rumah jer...tapi kan.....hahahaha....aku malas nak berkemas. So gi survey Mc Donald, A&W and Pizza Hut semua fully booked. Akhirnya kitaorang ambik keputusan buat kat Kidz Sport and Gym kat Great Eastern Mall. Aku tak jemput ramai sebab price kat situ agak mahal...just jemput kawan sekolah dia jer. Siapa yang tak dijemput jgn kecik hati yek.....akak buat kecil2an jer. .
 
 
 
Amboi over anak mama siap kenting rambut....takpe demi anak2 mama sanggup buat apa saja.
 
 
 
Holloh2 ini lah birthday girl yang tiap2 hari merajuk kalau aku cakap tak boleh.
 
 
 
Kakak pun sibuk nak kenting rambut.
 
 
 
Ameera Danii....suka lah tu hajat tercapai. Bila fikir balik kejam betul aku ni....buat birthday anak pun pemalas. Tapi tahun ni jer ya tahun depan tak yah lah kot....hahahaha. Buatnya permintaan dia tiap2 tahun pengsan aku.
 
 
 
Konpem...next year Yaya nak jugak buat birthday party....mana boleh sorang buat sorang tak buat. Ish3
 
 
 
Kidz Sport and Gym....Great Estern Mall
 
 
 
Bagusnya buat party kat sini korang tak yah susah nak piker pasal makanan ker...pasal party pack ker....semua diorang akan arrange kan. Aku cuma perlu bawak cake jer. Games, food untuk kids and parents, party pack semua diuruskan oleh mereka. Registration pun korang tak yah sibuk nak duduk kat situ...semua diorang akan buat.
 
 
 
Seminggu sebelum party...Kidz Sport and Gym akan sediakan invitation card untuk korang berikan dekat tetamu. 3 hari sebelum birthday party nanti dia akan konpem kan sekali lagi menu yang di order. Aku ni kedekut sikit....aku just ambik package yang paling murah...nak memahal tak mampu rasanya. Pakej yang aku ambik hari tu....30 minit utk main kat dalam tu....30 minit games....dan 30 minit makan2....lepas selesai semua kids blh continue main kat situ.
 
Kalau korang banyak duit blh lah include kan Clown ker....magic show ker.....tambah belon sekeliling tempat ker....banyak kan lagi pilihan makanan lagi ker ...semua tu diorang boleh aturkan.
 
 
 
Adik and the geng.
 
 
 
Hambek.... gown kembang2 korang memanjat yer
 
 
 
Alhamdullilah...bapak En Win beransur pulih....dapat lah dia join party ni sekali
 
 
 
Seronok korang ya...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aku sediakan food untuk parents jugak....ringan2 jer...sambil diorang tunggu anak...sambil2 tu blh lah makan. Tapi ramai parent yang tak join...lepas hantar anak2 kat situ....parents semua continue shopping.
 
 
 
Games
 
 
Puas hati giler dgn games yang diorang sediakan. Kids really enjoy...ketawa terbahak2 aku tengok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Settled main games....makan time pulak
 
 
 
Thank you Auntie Shira sebab belanja cake rainbow hari tu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Us
 
 
Yaya and the Geng
 
 
Happy Birthday sayang mama
 
 
 
 
 
Persatuan Ibu2....dapat berkenalan sambil bertukar2 pendapat dengan parents yang datang hari tu.
 
 

6 comments:

mama leen said...

seronok la dia.. amboi siap ada baju..

Farah Izza Shafik said...

happy birthday to the beautiful bday girl!!

Anonymous said...

Happy birthday Ameera so pretty girl..last time kiteorg pun buat bday kat kidzsport bangsar village everything ready it's so nice kan..- sara

predascal said...

Kak Elly, yg baju belang geng Yaya tu anak buah I, Rania..terkejut aritu dia btau dia dgn Yaya close fren pdhal selama ni makcik dia duk gelak2 jd silent reader kt blog mak si Yaya..what a small world...hehe

liza♥aufa said...

akak, leh share tak bape rm?

teringin jugak nak wat beday anak kat sini~

zimo the clown said...

clown service here

www.mrzimo2014.bligspot.com