Nuffnang Advertisement

Wednesday, September 18, 2013

Tsugoi kids dalam Majalah Wanita Keluaran September....

Alhamdullilah...Tsugoi telah melangkah satu tapak kehadapan lagi untuk mempromosikan keluaran baju kanak2 kami yang pertama. Mula2 waktu discuss ngan Filla nak keluarkan baju kurung kanak2 ni kitaorang tak berapa yakin ialah selama ni baju yang kitaorang jual dan keluarkan adalah baju untuk orang2 dewasa sahaja.
 
Tapi kalau tak cuba kita tak tahu tahap mana kebolehan kita....so kitaorang beranikan diri cuba.... kalau berjaya alhamdullilah kalau sebaliknya kita redha sebab kita telah buat yang terbaik. Dah selesai photoshoot sebulan sebelum puasa... waktu kitaorang nak publish kat blog takut giler...berdebar2...hahaha
 
Filla: Ok tak baju kita ni....kalau orang tak beli camne??
 
Elly: Wei! Aku pun takut....sekali tengok tak ada orang order pun
 
Korang ingat tak risau ker....modal dah keluar tapi tengok tak laku....hahaha. Lepas tu nak sedapkan hati ....
 
Filla: Aku rasa gerenti orang berebut punya lah....mesti jem email aku
 
Aku: Betul2 harus aku pening kepala nak pos nanti...hahahaha
 
Itu jer lah kerja kitaorang sediri mengelabah sendiri eksyen....hahaha. So far Alhamdullilah kita orang dapat support dari reader dan ada seorang hamba Allah telah borong baju Tsugoi untuk diberikan kepada fakir miskin dan anak2 yatim...syukur Alhamdullilah.
 
Lepas Raya...Filla dapat panggilan dari Majalah Wanita untuk promote baju Tsugoi untuk keluaran Raya Haji pulak. Apa lagi tak ada fikir lama2 terus setuju. Giler excited aku ngan Filla sampai sesat2 lah nak ke Bangi. Guna Waze pun tak boleh harap....letak address tgk2 dia tunjuk aku jalan ker rumah banglo lama. Berpusing-pusing aku ngan Filla kat Bangi tu...nasib baik sampai on time..
 
 
 
Studio
 
 
Sepanjang photoshoot mulut aku ngan Filla tersenggih jer.....hahahah. Gembira nko....rasa bangga menusuk dijiwa.
 
 
 
Untuk menghasil sesuatu produk korang kena betul2 focus. Sebelum bertolak ke China aku ngan Filla kena discuss kain apa yang selasa....warna apa yang sesuai untuk kanak2....berapa meter kain diperlukan...berapa banyak manik digunakan....kategori umur kanak2. Dah dapat kata sepakat baru aku bertolak ke China untuk mencari kain dan manik.
 
 
 
Bila kain dah sampai....hantar pulak kat tukang jahit....kena makesure tukang jahit tu follow dateline yang diberi. Lepas baju siap hantar untuk lekatkan manik pulak pun kena makesure ikut dateline yang diberi. Dah settled semua....baju dah siap....manik dah tampal now turn aku ngan Filla buat packaging....letak dalam plastic dan asingkan mengikut colour dan umur. Sebelum packaging aku ngan Filla akan ambik beberapa helai untuk diberikan kepada model2 kecik Tsugoi...Photoshoot time!!
 
 
 
Jadi kalau korang nak menghasilkan sesuatu produk jenama sendiri makesure korang ada teamwork yang kuat dan saling faham memahami. Aku ngan Filla mmg kaki gaduh by end of the day...kitaorang akan tersenyum dengan hasil produk kami...cewah!!
 
 
 
Suka3
 
 
 Photoshoot dengan majalah wanita ni tak lama...dalam sejam jer
 
 
 
Experience yang baru untuk kami!! 
 
 
So korang jangan lupa beli ya Majalah wanita keluaran September....boleh cuci2 mata ya
 
 
 
Cover page
 
 
Tadaaaaaa
 
More info please visit Fan Page Tsugoi
 

6 comments:

sara82 said...

wahh boleh try ni utk anak dara saya ni...

A.I said...

wahhhhhhh..terbaek! kowang mmg heybat. semoga dimurahkan lagi rezeki uolls ^____^

mama tisya said...

majalah wanita sept tu dr blog saya ye...sbb sy pn bli ada gmbr sy & bff dlm tu...tk sempat belek2 lg..nanti nk tgk koleksi tsugoi kids dlm tu

Elly said...

mama tisya: yupe from ur blog...lupa nak tangkap gambar cover semalam

Filla said...

terharu :)

maziana abu bakar said...

As salam,

hebat & gud job,blk keje nanti sy mesti pegi beli majalah tu..suka tgk wanita masa kini hebat-hebat..saya pun minat nak meniaga nih..tapi tak tahu nak mula dari mana..InshaAllah hujung bulan okt ni saya akan ke ghuangzhao jugak..boleh survey2 dulu...