Nuffnang Advertisement

Monday, September 23, 2013

Tension sampai nak tumbuk dinding...

Amboi bukan marah sampai nak tumbuk dinding...tumbuk tengok tak berdarah cari jemari baru tahu. Hidup kena eksyen kena propa barulah orang takut....muahahaha. Semalam seharian majuk ngan En Win...aaauuuww dah lama aku tak merajuk sekali merajuk macam best jer kena pujuk2 ni. Dia pujuk aku jeling....mogok tak bercakap...ajak keluar tak nak sanggup duduk dalam selimut...sekali betul2 kena tinggal kan dan menyesal...haha
 
Tapi En Win tak berani tinggal bini lama2 kang tak masak baru tau....akhirnya mengalah setelah dipujuk dengan makan diluar....kat The Ship...perempuan yang tak sedar diri ni pun mengalah. Giler tak mengalah steak tu....hahahah. Tak yah lah korang tanya pasal apa aku bergaduh kang menanah telinga korang dengar...sebab tak ada apa pun saja jer nak majuk....holloh3 comel nyer perangai aku!!
 
Dapat makan terus cool (dasar perempuan kuat melantak)....TETAPI kejadian sentap kembali setelah sesuatu perkara telah berlaku:
 
Situasi aku tengah tengah belek2 iphone
 
Yaya: Mama nak upgrade ios7
 
Aku: Belum
 
En Win: Meh I upgrade kan...
 
Belum sempat aku cakap ya....laju jer tangan En Win capai phone aku terus setting. Lepas tu phone aku terus tak hidup selama 15 minit. Picit button sana sini dia keluar perkataan Itune.... kena download lepas tu baru boleh upgrade. Aku punya hidung dah keluar asap waktu. En Win punya muka dah cuak aku tgk...hahahaha. Balik rumah kelam kabut En Win tolong aku download kan. Korang tahu tak apa jadi...contact no, important note dan yang paling penting Gambar Cun aku...hahaha semua hilang ya. Kalau korang marah ker tak marah...marah kan...marah kan!!
 
Tapi disebabkan aku dah seharian merajuk...penat lah pulak tak dapat bercakap....jadi aku redha jer lah...marah pun tak guna...nasi dah jadi bubur. jadi tak ada lah bahan nak up minggu ni sebab banyak gambar aku dah snap haritu hilang. Harap korang pun bertabah lah ya.
 
Itu jer nak cite!!
 
 
 

13 comments:

mama leen said...

adoi.. kalau i pun marah.. hihi

annapeje said...

ahaha sakit perot gelak baca n3 neh tatau nk simpati ke apa ahahha klaka

strawberi said...

la..patut dh jadi camtu...ckp je...ok..kalo bg enbeg seketul..i takkan mogok atau merajuk..

Irfa said...

hahaha.adui,sabar jelah

Anonymous said...

Ha ha ha Elly, acerli niat En. Win tu niat dia bagus nak nolong lepas dapat pujuk Elly masa tu. Tup tup terkantoi plak dengan insiden salah setting hp. Maafkan ajer la.

peej said...

kau kan ada macbook.
selalu la cucuk iphone kau ke macbook.
so dia akan sync n save segala data ke apa.
aku pernah hantar kedai reformat.
memang emosi tengok semua hilang mcm beli phone baru.
tapi aku cucuk masuk macbook terus semua dia restore balik. :D
kecuali app la kau kena download again.

Anonymous said...

kak elly comei...cenggane bole terdelete semua? sy upgrade ios7 ok je segala tok nenek sume ada :|

Xyra said...

Kak elly...sep sikit...sy pon ter update ios7 without backup semua dh hilang aaa....sedeyyyy...paling best gambar anak kecik2 takde dh...

mummy_icha said...

kalau hilang dalam storage maybe ada dalam photo stream, dah cek? photostream boleh simpan sampai 1000 gambar terkini yg kita snap dgn iphone :-) I pun bru update to ios7 sbb macbook suruh update :-)

Anonymous said...

xbuat backup kat itunes pc?
bole restore balik..

Anonymous said...

Salam kak elly..sy ada hantar email dkt akak psl ke china

Anonymous said...

salam elly, jgn la tension2... Esok2 ok la tu... Erm nak mnta tlg ni, tlg review produk victoria secret yang wangi. Sy nk beli online tapi tgk byk sgt. Rambang mata. Budget sket2 bleh r... Hehe. Tq. Tq.


Jenna

Anonymous said...

salam elly, jgn la tension2... Esok2 ok la tu... Erm nak mnta tlg ni, tlg review produk victoria secret yang wangi. Sy nk beli online tapi tgk byk sgt. Rambang mata. Budget sket2 bleh r... Hehe. Tq. Tq.


Jenna