Nuffnang Advertisement

Wednesday, September 25, 2013

Merajuk...

 
Semalam nak borak panjang cite pasal merajuk tapi sbb bengang giler semua gambar, contact no dan important note hilang ala kadar jer entry aku...eh bukan selama ni ala kadar jer ker....hahahaha. Suka jer perasan blog hebat....hahaha #silajangantampar aku mmg suka verangan.

Aku rasa since dah ada anak dua ni mmg tak pernah merajuk kot. Kalau gaduh dengan En Win pun aku diam kan dulu tak sampai setengah jam kitaorang back to normal balik berborak macam biasa. Aku mmg kena bercomunicate dengan En Win sebab kitaorang berniaga bersama so hendak tak nak kena jugak berborak. Lagi pun En Win bukan jenis yang suka cari pasal...dia mmg dari dulu tak suka gaduh2 ni or merajuk benda2 remeh temeh ni tau  nak gembira jer. Kenkadang ada juga nak test mogok tak becakap tapi sampai 1/2 jam aku dah tergelak terbahak2....ada jer lawak bodoh nanti En Win buat. Menari zapin lah....lompat kijanglah....nari dangdutlah....mana aku boleh tahan harus aku gelak sampai terduduk2.
 
Bencikan dah tak majuk2 ni....kalau dulu bercinta lambat angkat phone  majuk....datang lambat sikit majuk...tak ucap I lap u majuk. Lepas tu bila kena pujuk buat2 x nak maafakan....tepon tak angkat...biarkan dering2 sampai 10 kali. Tau2 bunga sampai jer depan pintu...suka3. Tapi sekarang jangan harap lah bila nak start merajuk rasa macam poyolah pulak. Since aku dah lama tak buat perangai macam tu tetiba ahad lepas aku termerajuk....ini kes sebab penat laki tak tolong...emo kesedihan mengunung tinggi. Buat muka muncung tapi laki buat dek sebab tak faham (maklumlah dah lama tak buat perangai). Tanpa menghiraukan aku yang tengah bergelora ni dia keluar ngan anak2 gi bekpes sbb aku tak nak ikut. Sakit jiwa ok dia boleh tak perasan. Maka si perempuan ngada2 ni menghantar sms sambil taip sambil meleleh air mata dan air hidung...beriya2 aku luahkan perasaan...hahaha. Nangis sampai mata bengkak...giler emo waktu tu....hahaha
 
Bila En Win balik laju2 larik nyorok bawah selimut sbb malu kepoyoan sendiri. Holloh3 cute nyer perangai aku....hahahah. Terus En Win datang cari aku bawah selimut..."Sorry sayang I tak buat lagi....I janji lepas ni I tolong u...I lap u So much"....Wah...gitu ayat laki den!! terus cair hati aku. Seronok gak ya dah lama tak majuk2 ni...macam WOW! hahaha. Kesian kan aku....kena pujuk macam tu pun hati dah meloncat " Ialah I penat tau...balik kelam kabut masak...mengemop, membasuh...u bukan nak tanya I penat ke tak...hug me ke waktu balik...ini buat dek jer tengok tv"....hahahaha muntah darah tak dengar ayat aku macam kekurangan kasih sayang bebenor. Orang tua dewasa macam ni kenkadang yer dak. Cuba kalau tengah masak tetiba laki aku dari belakang datang peluk pun kena soal gaks nanti kan " u ni dah kenapa"...hahahaha
 
Tapi aku rasa normal kot perasaan macam kenkadang bila kita letih....kita akan cepat emo...mula semua tak kena. Boleh jer ambik jalan penyelesaian makan luar or basuh esok2....tapi ni tidak badan tak larat tapi nak jugak buat lepas tu merempan sorang2....giler2. Eh! tu perangai aku aku kan...hahaha

17 comments:

Irfa said...

nanges dlm hati baca en3 ni
huhu

sharon m.q. said...

hehehhe comel tau gaya merajok tu...

linda said...

Comel la k.elly ni..skali sekala merajuk xpe haha.

linda said...

Comel la k.elly ni..skali sekala merajuk normal la tu haha..

Anonymous said...

kihkih...suami sy sll ckp...klau x larat stop dulu kje..nnt bru smbg. ni semua nk buat..pastu penat,merajuk...sentap...

Miss Moon said...

elly

aku ingat aku sorang je wat cam tew ....yeyyy ada geng

aku pun jarang sangat majuk sebab cam tak kuasa dah nak majuk or mmg dr dulu aku bukan jenis sket sket nak majuk

tapi masa aku penat ....mmg aku meletup terus tapi bukan meletup marah baling2 pinggan ke apa ...aku akan naik atas nangis sepuas2 nya ...cam bodow pun ada rasanya tapi lega kan lepas nangis .

Anak naik tgk aku nanges terus report kat daddy ....daddy daddy ...mummy nanges

terus dtg peluk ...asal neh .,.

aku sama cam nko terus luah perasaaan ...saya penattttt sangat ...awak tak mo tolong bla bla bla panjang giler ...sampai sutan naik takut aku nanges teresak2 cam kena dera nko ...kalau jiran dengar mmg ingat aku mangsa keganasan umah tangga

pastuh cam magic kan cam kena bomoh ke kena sumpahan bila laki pujuk2 gosok2 pinggang picit bahu terus reda ...hilang semer marah ....hebat betol la

org lain mau 2 3 hari sentap ...aku la tew jugaks sejuk n terus rasa di sayangiiiiiiiiiii very the pompuan kan kita neh

tew la ...aku kalau ada apa apa aku bukan reti nak bgtau terus ...aku simpan kumpullll banyak banyak

ha tunggu la bila gunung nak meletop . ha masa tew la melimpah ruah luahan perasaan aku hahahahha

tew la kerana sayang ku turut kannnnnnn

auwwwwwwww

maaf terpanjang plaks ....cam aku wat 1 entry kat column comment nehhhhhh

nini said...

yup sis...kdg rasa gk cm tu...cm x disayangi je...haha

Anonymous said...

hahahahahahaha....kelakor lah kak elly ni... merajuk kak jangan tak merajuk...

Anonymous said...

hahahahahahaha....kelakor lah kak elly ni... merajuk kak jangan tak merajuk...

lucd007 said...

wow very sweet hubby la en.win..untungnya elly..nak gak hubby camtu..huhuhu..elly gimme some tips hahah:) i doa u berbahagia selalu..:)

Sugar Sugar said...

kak elly ni klaka taw =)

missalongwani said...

hahahhaha,,mmg ler....kalu letih mmg peel ngalahkan bebudak..kerja pon buat sambil hentak2..konun nak kasik si asben dgr...xlyn jugak..abis2 masuk bilik..nanges2..tido...pastu bangun..ok..setel smua.janji jgn kaco mase tido..hewhewhew

Cik Itie said...

amboi merajuk yer? Siti dulu pun suka merajuk tapi sekarang macam malas nak merajuk2 nih sebab rugiiii :)

Anonymous said...

Salam Elly, at least En. Win tu dtg gak memujuk. Rajin melayan anak2. Bab2 nolong ni orang lelaki memang payah ler nak mintak tolong. Susah nak carik suami yang menolong datang dari kehendak diri sendiri. Semua nak kena cakap. Ada lelaki tu lagi malas ya amat2 tau. Cawan lepas depa minum sebijik pun x nak basuh. Acaner tu.

azza said...

haip... emo sgt ni ntah2 u pregnant kot. hahaha

azza said...

hai... knp emo sgt ni? ntah2 pregnant kot... hahaha sensitif..

εïзmummyHazaεïз said...

Hahahah kite ade jugak majuk tapi dia bolayan le.. hehhehe