Nuffnang Advertisement

Monday, September 30, 2013

Melaka...percutian kejutan

Sebelum nak cite nak gelak dulu....hahahahahahahahaha. Ok dah puas hati...ok dah  boleh start bercerita.  Korang tau tak sepanjang aku kawin ngan En Win inilah pertama kali dia book kan hotel dan buat percutian terkejut untuk aku....I is terharu ok. Bukan aku tak bagi dia book hotel kalau kitaorang nak pergi bercuti tapi kepercayaan tu agak kurang dengan pilihan En Win...hahaha.
 
Ok cite dia macam ni....macam mana percutian ni boleh terjadi. Korang ingat tak last week aku merajuk dengan En Win sampai nyorok2 bawah selimut....menangis sampai mata aku bengkak tu....ingat kan. Rupanya En Win rasa bersalah teramat sangat dengan aku...sms yang aku bagi tu betul2 menusuk dikalbu dia...(dia tak tahu aku kalau menulis campur kelentong mmg terror).
 
So dia pun called lah kawan baik dia Alang....tanya pendapat. Maka pakatan pun telah dibuat...Alang pun nak surprise kan bini dia....nak book bilik cantik nak spend time together2. Laki aku cakap beriya diorang cari hotel kat Melaka sbb takut hotel yang pilih tak cantik dan tak dapat memenuhi citarasa kitaorang. Dua hari dua sahabat baik meeting cari hotel yang cantik...Holloh3 cute kan.
 
Dah settled semua En Win pun start lah dengan penipuanya.
 
En Win: Ma Sabtu ni U ikut pergi Melaka ya ada kerja.
 
Aku: Ok2....kita boleh bawak anak2 sekali...kesian diorang lama tak duduk hotel
 
 En Win dah cuak waktu ni....
 
En Win: Tak yah u kena tolong I buat kerja kalau  bawak budak2 susah....kita  kena cari barang sana sini nanti
 
Aku macam heran gaks selalunya En Win tak akan tinggal kan anak2....susah macam pun dia mesti bawak anak2
 
Aku: Ok lah....
 
En Win: Bilik semua I dah book
 
Aku: Katne??
 
En Win: Surprise....
 
Lagi lah aku pelik...tapi takpe kali ni aku bagi peluang.
 
 
 
Pagi Sabtu tu setelah selesai hantar budak2 rumah inlaw..... kitaorang pun berangakat lah ke Melaka pada pukul 11 pagi...sampai Melaka ada lah kitaorang berpusing2 dekat 1 jam sekitar Jonker Street ni sbb cari hotel tak jumpa.
 
Aku: Pa apa nama hotel meh...I Google
 
En Win: Tak boleh....nanti u tahu...tak surprise
 
 
 
 
Tadaaaa.....akhirnya. Hotel Puri...hahahaha
 
Sampai jer hotel aku nampak Alang ngan wife dia ada kat lobby....memasinng buat macam terkejut...macam Eh! kau pun ada kat sini....hahahaha.
 
Rupanya wife Alang pun kena kelentong kata nak balik kampong rupanya bawak gi percutian comel2.
 
 
No bad jugak hotel ni....boutique hotel dekat Jonker Street.
 
En Win: Ini lah surprise untuk u....I nak spend time dengan u...lepak2...makan2...nari2 sama2...ya sayang
 
Aaaauuuuu romantic tak laki I....Hahahahaha
 
 
 
Standard Room
 
 
Bathroom
 
 
Permandangan diluar
 
 
 
Ada muzium dan banyak barang2 antic kat sini
 
 
 
Luas sangat
 
 
 
Coffee House
 
 
 
Area bekpes ada dalam dan luar
 
 
 
Thum up untuk En Win....sebab berjaya memilih hotel.
 
 
 
Lap u lah.....aaaaauuuuwww
 
 
 
Dua sahabat yang meeting dua hari berturut2 untuk tanjatkan bini masing2
 
After check in terus keluar jalan2 kat Jonker Street.
 
 
 
Tuan belog
 
 
Bini2 yang di suprisekan
 
 
 
Location Hotel Puri cuma belakang Jonkers Street jer
 
 
 
Cuci Mata
 
 
Terompah
 
 
 
Kuih Tat...benda ni wajib beli sedap giler
 
 
 
En Win
 
 
 
See....sekali sekali bila suami buat surprise macam ni mmg rasa sangat2 dihargai. Kita kaum wanita bukan nak selalu  dihargai macam ni...tapi sekali sekala tu perlu ada untuk mengukuhkan ikatan perkawinan. Tak yah jauh2.....round2 sekitar KL pun isteri dah bahagia kan. Thanks darling....
 
 
 
I'm so happpyyyyyy
 
 
 
Susana di Jonker Street
 
 
 
Beratur nak makan cendol
 
 
 
Asam Laksa
 
 
cendol
 
 
Lobak goreng
 
 
 
Rugi lah kalau dah sampai Jonker Street tak shopping kan!!
 
Alang: Best tak alat urut ni sayang...I beli ya.... malam kang I urut u...
 
Holloh3 tampar kang baru tau....kalau romantic....romantic lah sangat si Alang ni.
 
 
 
Disebabkan anak2 kat rumah...terpaksa lah cari mainan untuk budak2 upah waktu balik nanti
 
 
 
Alang n Kim
 
 
 
Me n hubby
 
 
Hotel Casa De Rio, Melaka
 
Actually waktu En Win tengah cari hotel puri tu....dalam kepala otak aku terbayang2 hotel ni.
 
Aku: Pa I tahu u book hotel mana...hotel besar tepi sungai tu kan
 
En Win: Giler...hotel tu mahal ya....jgn nak  ngada2
 
ok
 
 
Tak dapat duduk hotel ni lepak depan hotel pun jadi lah.
 
 
 
Berlakon jadi pengamen....serius korang siap nyanyi kuat2 lagi tepi sungai tu...hahaha
 
Perut dah kenang memasing balik bilik, rehat dan mandi....mlm kang nak berjimba
 
 
 
Hard Rock Café....Melaka
 
 
 
Band boleh tahan malam tu
 
 
 
 Tuan belog sekali lagi....
 
Lepak sampai pukul 3 pagi. Borak2....gelak2.....nari2....really fun malam tu. Lupa jap masalah dunia...me so happy
 
 
 
Bekpes time
 
 
 
Bekpes kat sini biasa2 jer...tak adalah macam hotel mewah...tapi berbaloi jer aku rasa
 
 
 
 
Continue jalan lagi....pasar pagi di Jonker Street. Ini mmg tempat paberet laki aku. adalah dekat 2 jam kitaorang berjalan kat sini....semua kedai dia berhenti....minat bebenor kat benda2 lama
 
 
 
kau bayangkan satu kedai diorang lepak dekat 15 - 20 minit. Bosan ya....
 
 
 
Sambar satu....tak silap aku ni alang punya. Set cawan kopitiam pun sambar gaks beli satu set.
 
 
 
Aku kurang minat barang antic....aku more tu moden
 
 
 
Cangkuk kelambu nak beli....korang nak buat apa....mana ada kelambu nak gantung. Tapi aku suka yang ini....
 
 
 
 
Tadaaa....hahaha.
 
Rembat jugak satu baju kurung sulam.
 
By the way....thank you so much darling.....lain kali I tulis lagi sms merajuk2....supaya dapat bercuti lagi ya...hahahaha
 
 

9 comments:

farhani said...

saya pon suka tidur hotel puri ni.. cantek sgt.. dulu klo outstation kat melaka sure pilih hotel ni.. dah lah dekat tgh2 bandar.. bagus2.. pandai en win pilih..

Capt Lalok said...

NGEngada kan ko elly...

ok lah tu..manatau lepas ni..elly mabuk-mabuk pulak..sebab merajuk hari tu..hahahaaah


semaga elly hepi yer...

Schazaza Zober said...

kak... so sweet laa en win... untunglaaa.. pasni majuk selalu ok. nangis2 selimut tak ikot g breakfast...

p/s: alang dh kurus la...

Anonymous said...

kak elly sweet..lpas ni tgk2 lekat plak sorg penangan g bercuti di melaka..huhu

farah liluniquecloset said...

Mabeles la en win

Www.uniquecloset.com.my

farah liluniquecloset said...

Mabeles la en win

Www.uniquecloset.com.my

QUEEN of Heart said...

so sweet kan en.win ni..kalau cam tu leh la merajuk sokmo..hehehe

Anonymous said...

Warghh syoknye kak elly, saya pn sgt suke melaka, pegi beribu kali pn x puas ;-) ni duk ade 1 voucher lg kt casa del rio tu tp x tau bile nk pegi sbb semakin sarat..me n hubby pn sgt suke check in hotel kt area jonker street tu sbb in town n jln kaki je nk pi mane2 ;-) semoga lepas ni kak elly menjangkit virus kebuyungan plak hasil percutian dimelaka, so sweet olo..lo..lo...

Anonymous said...

untungnyaa life happy mcmni.. ada dpt jgk time nk happy2, borak2, gelak2 berdua husbnd n wife. xde la asyik kepit ngn anak2 je kan2..