Nuffnang Advertisement

Monday, September 9, 2013

Leisure...

Amboi....tajuk bukan main omputih. Last week aku busy giler....itu yang blog sunyi sepi sekejap. FIL aku dah keluar hospital jadi MIL busy sikit.... aku kena handle budak2 untuk ke Sekolah.
 
Aku punya dream kan nak kerja sampai umur 40 tahun jer lepas tu nak duduk rumah jadi isteri dan ibu mithali. Nak hantar sendiri anak2 gi sekolah dan tuisyen....nak masak untuk diorang makan tengahari. Kalau kerja pun datang waktu petang jer jengok2 opis macam tu...cewah!. "Pa kerja work hard sikit ya...bini u ni dah malas bebenor rasanya kerja makan gaji ni" Aku rasa bukan aku jer punya impian macam ni...ramai kot wanita kat luar sana prefer jaga anak2 sendiri dirumah. Tapi ialah kan kalau makan gaji at least duit bulanan tu ada, insurance cover, senang nak buat pinjaman loan. Hmmm.... jadi jawapannya kena lah kerja.....lain lah kalau anak orang kaya....yer dak!!
 
Since hari raya hari tu....sibuk ngan open house, FIL pulak masuk hospital lagi lah bertambah busy. Rasa macam lama bebenor tak keluar ngan anak2....lepak minum2 petang. Bila semua benda dah settled....hujung minggu haritu.... 2 hari berturut2 keluar spend time ngan anak2. Best giler....rasanya!!
 
Tempat yang dituju Pavillion....kat sana banyak tempat minum2 santai dan banyak live band gaks yang open so boleh borak2 sambil dengar muzik.
 
 
 
Macam ni lah perangai anak2 perempuan tak boleh nampak cermin langsung mesti stop....Eh! Yaya dah semakin tinggi....kasut dah sama saiz...tak lama lagi baju pun boleh share.
 
 
 
Adik dan tak minat Barbie....lebih kepada Accessories wanita. Dah ada kotak make up dan beg accessories sendiri...aku hanya mampu telan airliur tengok perubahan anak2. Dah pandai bergaya....kalau keluar kena bawak handbag....kasut kena sesuai dengan baju. Mandi pun dah berjam2 dalam bilik air. Aku dah tak terjerit hanya mampu pandang dari sudut  bilik melihat kelakuan anak2.
 
 
 
 
More to music dan novel. Pendiam....sesekali bila bergaduh tau2 adik dah menangis meraung....rupanya baru kena lempang dengan Yaya. Selalunya adik yang salah sebab menganggu Yaya membaca atau pun merampas barang dari tangan Yaya. Sekali lagi aku hanya mampu memandang sahaja. Masalah tu biar lah diorang selesai kan sendiri....kerana tugas aku sebagai maid tak selesai sehingga pukul 12 malam nanti.
 
 
 
Ini aku tak boleh tahan....kalau berjalan asyik nak berkepit jer dengan En Win. Belum lagi peluk2 pinggang...aku kat belakang hati terbakar. Time makan bukan main manja bersuap2....sekali lagi pandangan dari jauh sambil kesat air mata....hahahaha.
 
 
 
En Win suka melayan kerenah anak2....especially kalau anak2 nak makan sesuatu....tengah malam sanggup bangun pergi kedai mamak beli roti canai untuk anak2.
 
 
 
Sekejap jer aku boleh bertahan....pelan2 tolak anak suruh diorang berjalan adik beradik....aku pun nak anja2 jugak....hahahaha.
 
 
 
Lepak Starhill makan kat Restaurant Jake's. So far aku rasa inilah the best Steak yang pernah aku makan.
 
 
 
Tempat ala2 cowboy
 
 
Cewah!!
 
 
 
Yaya n En Win.
 
 
 
Me and Ameera
 
 
 
Starter
 
 
 
Kids Menu....Yaya
 
 
 
Kids Menu...Adik
 
 
 
En Win dengan aku share. Nampak jer steak tu kecik tapi padat ya...tertelan airliur aku balik bila tgk gambar ni.
 
 
 
Dah kenyang....bila jalan2... tgk2 ada Band tgk nyanyi sambung kopi2 pulak.
 
 
 
Aku adalah pengemar kopi...lepas makan mesti kena order kopi baru aku rasa meal tu lengkap.
 
 
 
Rasa enjoy sesangat malam tu...gurau2...borak....tanya perkembangan anak2....cite sekolah...cite kawan2 sekolah....cite aktiviti sekolah. Apa yang diorang suka....apa yang diorang tak suka.
 
 
 
Inilah nyawa saya
 
Ahad selepas selesai tugas dirumah....sampung kopi2 lagi
 
 
 
Ini lah tuan belog
 
 
 
Haagen Dasz.....Lot 10
 
 
 
Kegilaan anak2....aku kurang benda2 macam ni. Aku prefer cokodok pisang dengan lempeng kelapa. Very the Kampung ya....makanan omputih ni aku kurang sikit.
 
 
 
Style kena ada...hahahaha
 
 
 
Ingat Sepet jer boleh suap2 cake....akak pun boleh....hahahah
 
 
Nanti sambung lagi ya....kerja opis melambak ni!!
 

9 comments:

Capt Lalok said...

suka tgk family ko elly.aku doakan semoga ko bahagia selalu yer..


kis n hug for yaya n adik..en win..hahaahaa....(kidding)kang pitam lak ko elly..

wardah said...

Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

Anonymous said...

bahagia tengok family kak elly.. yaya sangat cantik n sweet

nurul harnani said...

memang best. santai je entry ni. yg paling x menahan rasa nk jilat je skrin ni sedap makan semua sedap2.

salam ukhuwah dr nanie^_^

Shima Ahmad said...

hi elly...
*segan nk ckp sebenarnya* tapi i baru je khatam baca blog u. what can i say is ur blog mmg best. rasa mcm blh relate sgt dgn u sbb kehidupan kita time remaja mmg sama iaitu suka gi tea dance ahaksss..cumanya bila dah kawin kena stop la sbb my hubby bkn kaki joget hehe
keep on writing elly! x sabar nk baca kisah seterusnya

Shima Ahmad said...

hi elly..
*segan nk ckp sebenarnya*
i baru je abis khatam ur blog. what can i say ya..ur blog mmg best. rasa mcm blh relate dgn u sbb i masa muda2 dulu pun suka teedance. tapi lps kawin kena la stop sbb hubby x suka joget ahaksss..
keep on writing ya! tak sabar nk tau kisah selanjutnya

atikah said...

tk thn tgok sis elly pakai spek,ala2 retis gitu...auwww......

Jan@Afzan said...

cantiknye Yaya.. dah dewasa dah!
tang berkepit dengan en.win tuh, memang anak pompuan mcm tuh kot, kak..hehe. Seronok outing dengan family!

oh lupa, saya memg reader blog akak, kak filla, ceera, peej.. cuma kadang2 tak komen.. bila artikel menarik saya laju2 komen...hehe

teruskan blogging ek kak..


Irfa said...

comeynya yaya
sebijik muka ko zaman muda kot