Nuffnang Advertisement

Tuesday, September 17, 2013

Jenjalan cari kasut

 
 
Ini mmg dah takde topic nak up.....pasal kasut pun boleh jadi bahan gaks. Takpe lah senang aku nak check nanti tarikh aku beli kasut...hahaha. Selalunya kalau cuti panjang aku mesti akan arrange cuti  ngan anak ke PD ker....ke Melaka ker. Tapi kali ni kena berkorban sikit sbb bapak En Win tak berapa sihat. Pepagi sebelum gi office En Win akan singgah kerumah bapak dia....mandikan dulu...suapkan bekpes semua dah settled baru dia pergi kerja...tengahari dia balik singgah tengok bapak dia lagi....kang balik opis waktu petang dia singgah lagi. Jaga orang sakit ni kena banyak2 bersabar sebab waktu ni lah dorang terlalu sensitive...kalau dia nak orang tu jaga....orang tu jer lah kena ada depan mata. Aku esok dah tua macam mana lah pulak nasib aku....kalau dapat anak perangai macam suami aku....alhamdullilah kalau dapat yg tak peduli mak bapak. Mintak2 lah dijauhkan. Ini pun aku ngan En Win tengah risau nak jalan jauh bulan 11 nanti....doakan semoga semua berjalan dengan lancar. Kalau aku tak book lagi ticket harus aku cancel kan dulu percutian ni tapi ticket ni dah lama aku beli awal hujung tahun hari tu. InsyaAllah harap semua ok!.
 
So Sabtu lepas tak dapat lah cuti2 Malaysia kita jalan lah kat shopping mall jer...tujuan utama nak cari kasut untuk holiday bulan 11 nanti....hahaha over giler kasut nak baru jer. So takut budget lari kena lah beli awal2...bulan depan boleh beli barang lain pulak or buat tambahan baju2 sebelum bercuti. Perangai aku mmg dari dulu over asal nak bercuti mesti nak ada satu or dua baju baru...aku giler ker or korang pun macam tu jugak. Korang pun sama jugak kan.!! hahaha
 
Lepas dah settled kerja rumah...petang baru kitaorang keluar gi Pavillion.
 
 
 
Tuan belog punya gambar harus didahulukan. Aku dah macam tembam sikit kan...eh! tembam banyak rasanya. Aku bukan apa sian kat En Win tembam sorang2...sebagai isteri yang mithali kita kena sama2 tembam sokong satu sama lain...hahahaha
 
 
 
Bapak En Win petang tu teringin nak makan capati...so singgah kedai capati jap....bantai makan 2 keping sorang baru bungkus bawak balik. Dah settled semua baru kitaorang tuju ker shopping mall. Aku ni cepat rasa bersalah kang aku nampak En Win bungkus kat family dia nanti aku rasa macam aku tak hiraukan pulak kat mak bapak aku...laju2 call mak ajak dia datang rumah.
 
 
 
Yaya pun dah bulat lah...
 
 
 
Misi mencari kasut En Win dulu....orang lelaki tak ada tempat lain...ke sport shoe lah yang diorang tuju.
 
 
 
En Win ni kalau beli kasut cerewet gaks...kesian aku tengok promoter tu keluar masuk store room cari saiz kasut. Dah sedap pakai....tetiba dia nampak kasut lain pulak...terpaksa lah promoter tu masuk lagi store. Aku kan nak cepat jer laju2 cakap cantik.
 
 
 
Sementara menunggu inilah kerja aku....kata blogger!!
 
 
 
Dan lagi!!
 
Aku punya tak beli haritu sebab aku berkenan tapi En Win tak berkenan pulak....ngada tau suka jer buat aku tension. "Pa esok cari kasut I sampai dapat:...hahaha takut sangat laki tak beli....macam budak2 yang risau tak dapat kasut hari raya macam tu lah perasaan aku...bodoh giler
 
 
 
Ini anak kan bukan boleh mak bapak shopping mesti kitaorang kena cukai  nanti.
 
 
 
Seperti biasa...cari barangnya sikit jer tapi melantak jer lebih
 
 
 
Laki kalau order selagi tak penuh meja tak berhenti...aku dah jeling2. "pa diet pa....kang u order banyak2 siapa nak makan"...." I nak makan....biar lah"
 
 
 
Hahahaha....licin la pulak!!
 
 
 
Tambahan dessert lagi....ada laki bini besar macam tong ni kang!!
 
 
Esok sambung lagi keluar cari kasut aku pulak...giler tak tidur malam aku pikir pasal kasut.....hahaha
 
 
 
 
Aku minat kasut ni..... Dr Marten!! dah dua minggu aku kehulur kehilir cari kasut ni.... semua butik aku pergi  tak ada saiz. Siap tinggal kan no phone kalau ada stok baru sampai u kasi call sama saya ya...hahahaha. Actually kan aku minat kat kasut ni dari 15 tahun yang lepas...waktu tu zaman2 Feminin dan 4U2C. Tapi tak mampu beli sebab mahal bebenor....sebab nak pakai sangat kasut boot cari lah jugak kat Pertama Complex kasut yang seakan sama macam Dr Marten ni...RM69.90. Lepas tu bila pergi tea dance gadis2 yang vogue lagi kaya....pandang kasut aku sambil sengeh2...vavi betul.
 
Baru2 ni follow IG Scha dan Lisa nampak diorang pakai kasut ni...terus aku teruja. Terus hati melonjak2 nak beli walaupun dah remaja tua tapi hati tetap muda. Nak beli gaks...dulu2 tak dapat merasa sekarang tak kisah nak jugak beli...hahaha. Aku suka colour kasut gambar kat atas tu tapi En Win tak setuju dia kata colour tu dah biasa dah ramai orang pakai.... kalau nak beli cari yang luar biasa sikit. Giler nak bantah kang aku tak dapat kasut tu.
 
 
 
 
Hambek pink colour dia pilih untuk aku. Dia ni sengaja nak kena kan aku ker apa?? lepas tu dia tunjuk warna oren ngan kuning. Aku macam tak berkenan...tapi paksa diri pakai jugai...
 
sekali bila dah pakai
 
 
 
MELETOP....hahaha. Terus diri rasa rocker wanita...Ella dan Elly...Hahaha
 
Ok itu jer cite kasut aku nak share kat entry ni!!
 
 
 

18 comments:

mama leen said...

memang cun

Anonymous said...

kak elly, gmbr last memg nampak bam2 sikit. hehe. jgn mrh.

Cik Puan Peah said...

kak elly slua kasi masuk dalam kasut letak lua...lg meletop!

Capt Lalok said...

hampehhh elly!.penutup macam tu je..beria aku baca..sekali habis dah..


mmg cun kasut tu ..ko takleh jd rocker ella elly..ko rap feminin sudah lah..hahahah

nurul harnani said...

cun abes la akak. DRmartin tgh hangat la. kat times square pon ade gak satu kedai.

Elly said...

Anony: Bam2 ya...oklah dah terbukti isteri mithali tu ..haha

Cik Puan Peah: Kalau pakai kasut kat luar dengan seluar tight cantik

Cpt Lalok: Feminin ya...wa nak rock kali ni!!

Nurul: Aaaauuuwww...

intandayani said...

k elly iols mampu beli yg bundle jerk..tu pun skit gak pkai..yg baru cam akak tak tau ler..

Anonymous said...

Hahaha anak you ada misai!

:: Cik Viva :: said...

lawa kasut kak..smart arr

Anonymous said...

Kak elly kita geng.. Seb sikit haha.. Tp boleh tahan keras kasut tu, klu jln lelama melecet huhu.. Tp xpe, beauty is pain haha...

Anonymous said...

kak ellyyyy,ni dr martens yg kt mana?omg lawanya...
kak elly do u mind bagi price boot yg kak elly beli tu?lawa sgttt...

Anonymous said...

kak elly,how much is it?:)

Elly said...

Anony: I beli kat Garden tingkat 2. Nama kedai Sole What. Harga RM569.00. Jom pakai ramai2.

strawberi said...

ranggi tuh..kna ngan jaket kullit...wahhh..kemain

tp mmgla..kalo nk bjln..tkde baju/kasut baru..tak semangat..kena ade..baru rasa vogue sket..wpun org tatau baru ke tak...

Anonymous said...

Kak elly, I'm ur silent reader.tiap2 hr mesti nk check ur new entry.k.elly publishla 2 entry sehari...hihi.

shuweet said...

last sunday saw your hubby and his fren tu kat klcc...cari2 u jugak tak nampak plak

Nurul Ain said...

Cantiknya k,elly.. omg gojes gila,,, tapi kalau sy pakai. en asben x suka. huhuhuh nak mcm tu jugak blehh

Rafi said...

Doc mart cherry red n brown memang lawa..btw,ur boots also nice.salam perkenalan..
xyruszone.blogspot.com