Nuffnang Advertisement

Thursday, September 12, 2013

Hantu Durian

Sebelum cite durian kite cite pasal Ampang Yong tau Foo dulu....ini semua salah Peej siapa suruh dia letak gambar Yong Tau Foo ni kat IG kan aku dah telan2 airliur. Haritu Filla gi letak gambar Gulai Lemak Ketam....lepas tu laki aku gi buka IG nampak gambar ketam Filla...terus dia suruh aku masak....waktu tu pukul 10 malam ya!! nyampah tau korang ni...lain kali sebelum letak gambar makanan call aku dulu boleh ker tak boleh...aku approved baru korang boleh tepek. Ingat tu!!Aku letak takpe....muahahahahahah.
 
Hari Isnin lepas beriya-iya gi pasal beli udang, ketam, ayam, daging, ikan merah, sayur2an penuh lah peti ais sbb nak masak...harga minyak kan dah naik so rasa perlu berjimat sikit...cewah!! Tapi berkobarnya sekejap jer lah....2 hari jer rajin masak...hari berikutnya makan luar alasan letih katanya...padahal kemalasan menguasai diri. Kadang2 asyik makan nasi kat rumah boring gak kan...betul tak???
 
Ok sambung cite Yong Tau Foo...tempat dekat jer ngan rumah aku tak sampai 10 minit pun...En Win pun ok jer waktu aku ajak makan luar...dia malas tgk muka pura2 letih aku ni...cepat2 lah disetuju....hahaha.  
 
 
 
 
Thanks Pa sebab paham kepenatan dan kemalasan I (nak muntah tak dengar ayat macam ni)....hahahaha. Takde ya ckp thanks2 berani tak setuju bila aku ajak makan luar...kang aku mogok seminggu....pening kau bang!!...EH!!
 
 
 
Lengan aku tak besar macam ni...ni salah camera cuba korang tengok sebelah satu lagi kecik kan...betulkan salah camera.
 
Tengah sedap2 melantak tetiba kan korang ada seorang perempuan ni lalu depan aku...badan dia kurus jer...kaki halus jer...cantik jer pakai skinny jeans....lepas tu rambut ala2 mat saleh. Sakit tul jantung aku....tengok kat diri sendiri dah macam maid. Nasib laki aku tak nampak kalau tak mesti mata dia terjojol lepas tu nanti kutuk2 aku. Lama gak lah aku pandang sebab jeles dengan kecantikan dia....lepas tu aku pandang kaki aku sendiri...Eh! ok lagi ni...boleh tambah lagi nasi satu mangkuk....ok sambung makan balik.
 
Aku: Pa...I cantik tak....I gemuk tak...u sayang kat I banyak ke sikit
 
En Win: Cantik....u tak gemuk lah....Ya sayang sangat kat u...
 
Ok puas hati....hoi perempuan kaki kecik... kau kalah lah....suami kita sayang kita....hahahaha...saiko
 
 
 
Terbaik.
Location: Dekat area Ampang Point
 
 
Buakan order ni je ya....ada banyak lagi...asyik panggil suruh tambah jer...sbb gelojoh maka tiada lah gambar untuk di riak.
 
Selesai makan ingat nak kopi2...tapi macam boring lah pulak....pikir punya piker...YES!! jom melantak durian pulak....apal lagi ke Chow Kit kita. Kenapa Chow Kit...sebab kat situ lah lah tempat yang best makan durian...tak ada tipu2 punya ya.
 
 
 
Hambek...terbuntang2 mata aku ngan En Win.
 
Aku dengan En Win mmg hantu durian...kalau suruh kitaorang makan tiap2 hari pun boleh. Dah makan bungkus lagi...kul 1.00 pagi repeat lagi makan. Tapi En Win suka durian jer...kalau buat pengat or tempoyak dia tak makan. Aku semua belasah....korang pernah tak makan durian dengan nasi letak santan lepas letak gula sikit....perggghhh giler sedap. Tapi sejak kawin ngan En Win dia tak bagi aku makan macam tu....dia kata geli...eh! sukati lah!!
 
 
 
yang dah bungkus2 macam ni tak best...nampak jer sedap tapi bila makan mesti tawar
 
 
 
Paberet...ok mula2 kita pilih Raja Kunyit dulu....
 
 
 
 kasi kopek Bang!
 
 
Tu dia....Raja Kunyit nama diberi.
 
 
 
Makan seulas pun dah kenyang sebab biji dia kecik jer...yang lain semua isi
 
 
 
Raja dengan Raja sudah bertemu...yihaaaa
 
 
 
Yaya pun hantu durian...bagus baru boleh geng
 
 
 
Raja Kunyit selesai....ambik lagi sebiji...kali ni kasi bukak Mosang King
 
Ok...dah boleh compare...Mosang King the best...Raja Kunyit ker....durian siam ker....durian kampong ker semua tak boleh lawan. Mosang King terbaikkkkkk!!
 
 
 
Kami suka durian!!
 
 
 
Tapi
 
 
 
 
Adik tak suka...
 
Ma.....buah ni busuk!!
 

22 comments:

Watie Shaharin said...

Elly,
Ko rasa.. nnt apa lak komen haters bila baca entry ko ni ek? hahahah
Telan air liur aku weii nengok durian..........

Norma NML said...

Bestnya durian..Elly, I pernah makan durian dengan santan mcm u tu tapi I makan dgn pulut bukan dgn nasi..mmg sedap... :-)..biasa kalau musim durian kat Kelantan kami memang tanak pulut dan dah macam kenduri, makan ramai2 ngan family n sdra. Tapi mcm En Win ckp geli tu mmg ada, sbb tu bila makan jgn pandang org kiri kanan...makan aje..hehe..

Jan@Afzan said...

eee. tertelan air lior tgk durian!!!! saja je lah k.elly ni..

Anonymous said...

sis, gambar adik yg last tu...blkg tu tempoyak ke dlm balang tu...mak aiii terliur tgk...

Irfa said...

gile la pepagi tgk gambo duyan
sakit jiwa tau tak
anak lelaki aku hantu durian
durian yg org simpan nak wat tmpoyak pun dia buleh cedok ngn sudu mcm makan eskrem

nurul harnani said...

amboiiii. makan durian memang heaven. lagi makan kat kedai terasa nikmat sgt rather than makan kt umah.

ohh nak cari durian la lepas blk kerja nnt

NenetPenne (NP) said...

ampang yong tau foo tu memang best..

Suwaibah YS said...

kak elly,
hahhaa.. cam lawak je part yg tanya suami sayang ke tak tu..perempuan mmg camni kan.. bila nmpk pompuan lain yg lgi cantik ke, cam riso je laki pandang ke ape.. sdngkan x.. heheh.. tapi bukan psiko kan..kan..? :)

Za Za said...

kak...dulu sy sll mkn yong taufu tu... tp ada srg blogger tu ckp xhalal....then terus stop... skrg tak tahu lah...dl sll mkn sana sbb sy keja kat sana...

Anonymous said...

Durian makan ngan pulut...wuuiii heaben habih la.....santan pekat lak tu...en Win! Ko kena sekali nanti sure ko mintak elly buatkan lagi...pulut kalau tanak kurang siket, kalau kukus baru best! but make sure rendamkan dulu 5 6 hours ya...lepas kukus gaulkan dgn santan, hidangkan dgn gula sket dan santan .....terangkat!

maaria manurin said...

Haha klaka btlla awk ni.sedapnya durian..terliur.

Anonymous said...

Apsal husband you pakai rantai emas? Tau kan tak boleh. :-)

Amoi Farah said...

Adik macam me tak suka durian tutup hidung laju laju bila bau durian

Anonymous said...

Mcm u je yg ladyrara perli kat belog die.

Aileeza Radzak said...

Kak Elly, pls pls pls bagitau kak elly makan durian ni kat chow kit kat belah mana? nak ajak husband g makan nanti... haritu dah bagitau dah baca blog kak elly pasal makan durian, tu yang dia tanya belah mana.. huhu

Lenna Menggong said...

Durian kat gerai abg nie mmg sedap..ari tu masa stay kat Regency Hotel, boleh trn pkl 1 am semata nk mkn durian kat gerai nie..terbaik!!!
P/s: pbaca snyap2...ekekeke

Lenna Menggong said...

Durian kat gerai abg nie mmg sedap..ari tu masa stay kat Regency Hotel, boleh trn pkl 1 am semata nk mkn durian kat gerai nie..terbaik!!!
P/s: pbaca snyap2...ekekeke

nor hayati abdul halim said...

salam perkenalan kak elly... sya silent reader,now dh da blog bru la berani nk komen2...sya pn hantu durian gak...blh geng

jom follow blog saya tp xla sehebat blog akak
http://izatishop.blogspot.com/

Anonymous said...

Elly, akak dah bertahun2 jadi customer aunty Liza ni. Rempah dia sedap2. Rempah goreng ayam belacan dia best sangat. Hari tu masa nak raya nampaak Elly kat situ, Segan nak tegur.

Anonymous said...

Elly, akak dah bertahun2 jadi customer aunty Liza ni. Rempah dia sedap2. Rempah goreng ayam belacan dia best sangat. Hari tu masa nak raya nampaak Elly kat situ, Segan nak tegur.

Anonymous said...

Bestnyer kak Elly, Heaven je rasa. Klu nk gi mkn kol 1, 2 pg pun no hal. Mcm life sy dulu la ngan hubby, rs nk mkn durian gi kt chow kit even pg2 buta. Lps tu jln sn sini biar pun x de tujuan. Rs rileks je.. now dh x dok kl, panas buntot la.. thats y sy suka bc blog kak Elly, life routine lbh kurang mcm sy...

Norazlina Idris said...

interesting!!