Nuffnang Advertisement

Wednesday, September 4, 2013

Air Fryer...best sangat!!

Korang duit raya beli apa?? amboi bukan main aku eskyen kat korang....nak nunjuk kan aku masih dapat duit raya....hahahaha. Duit raya anak2  baru jer aku ganti balik sebab duit budak2 tu aku guna beli handbeg (jgn cakap En Win tau....beg tu aku sorok kat bonet keta....hahaha). Minggu lepas mimpi anak2 cekek leher aku sebab ambik duit diorang...terus esok pepagi pergi bank (itu tifu).
 
Aku pakai sekejap lah sementara tunggu gaji....sebab aku kan tak menyempat kalau nak dan2 tu jugak kena beli. Bukan salah aku....siapa suruh beg tu cantik sangat...kan dah terambik duit raya anak2. Nafsu lemah betul aku ni....nak keluar duit kat bank kedekut...laju jer aku buka sarung angpow anak aku...ish3 jgn ikut perangai buruk aku ni ya! Ni dah dapat gaji aku dah masukkan balik duit anak2 aku kat bank...sumpah aku tak tifu....aku mmg dah bayar balik....betul korang.....I tak curi....I pinjam jer.....hahaha!! Ok dah settled....jgn tuduh2 I lagi.
 
Dari bulan puasa aku usha AirFryer ni....nak beli ker tak nak?? kejap kang kedekut...kejap kang rasa kena beli. Takpe aku bertahan dulu...sebab sayangkan duit....podah nampak handbag kang aku lupa daratan. Benda2 macam ni aku malas mintak En Win dia tak akan approve punya...membazir lah, nanti u pakai sekejap lah....so dari aku sakit hati baik aku guna duit sendiri...bila guna duit sendiri itu yg lambat keputusan nak buat...hahaha. 
 
Apa yang best Air Fryer ni?? Benda ni best sebab dia mengoreng tanpa menggunakan minyak. Tak caya kan!!! Betul korang aku tak tifu...goreng nugget, burger, kentang, karipap tak yah guna minyak pun. Tapi kalau nak sedap kau lumurkan sikitlah minyak dalam 1 sudu kecik kat ikan yang digoreng tu  tak adalah nanti kering sangat. Bagi orang yang nak diet mmg elok sangat beli Air Fryer ni. Rumah aku sebulan mesti kena beli 2 botol minyak masak....sebab En Win kalau mengoreng ikan atau ayam dekat setengah botol minyak dia tuang kat kuali...lepas dah pakai 2 kali buang minyak tu....sayang sangat!! Aku jenis yang tak suka guna minyak berulang kali....sebab nanti minyak tu jadi pekat dan hitam...so setakat dua kali jer lah limit aku guna minyak tu.
 
 
 
Tengok2...hari raya  boss dengan company ada bagi duit raya untuk staff. Mmg bersorak kegembiraan lah aku.....laju jer simpan kat tepi dulu lepas raya aku akan sambar airfryer ni. Alhamdullilah hajat tercapai!!
 
 
 
Korang boleh beli di mana2 kedai electric dan harga Air Fryer ni RM945.00 ada colour hitam dan putih. Agak mahal tapi aku rasa investment yang bagus untuk barangan dapur...dapat jimatkan minyak disamping menjaga kesihatan.
 
Balik rumah terus eksyen kat En Win "U jgn pakai airfryer ni.... u kedekut kan"....hahahaha. "Iya ker tak yah guna minyak...cina tu tipu u ma". Berasap telinga aku dah lah tak nak share duit lagi kata aku kena tipu. Ok kita tengok siapa tipu siapa. Aku laju ambik drumet kat fridge dengan muka eksyen terus masuk kan dalam Airfryer.
 
 
 
Tak puas hati masukan benda2 lain juga....sosej, nugget semua aku sumbat
 
 
 
dan inilah hasilnya....mengoreng tanpa menggunakan minyak. Tanjat En Win...."Pandai u beli barang"...podah lah. Kualiti dan rasa dia sama dengan kita mengoreng dengan menggunakan minyak. Sekarang kerja aku jadi laju goreng ikan, goreng ikan bilis, goreng ayam, goreng karipap dan cucur badak frozen semua aku sumbatkan dalam airfryer ni. Bijak tak aku....bijak kan!! hahahaha
 
Memandangkan aku tak dapat part time maid lagi.....aku dah macam orang giler mengemas, membasuh, memasak, menggosok semua....sekarang aku tengah usha pulak stim iron yang kalau gosok tak payah terbalik2 kan....kalau kau gosok depan belakang baju tu otomatik tak berkedut sekali. Harga tak silap aku RM1500.00 ini confirm kena mintak laki (kita share 70 - 30)....siapa suruh jadikan aku maid. In maid ada kelasssss ok!! *matilah kejap lagi mesti kena lahar dengan haters"....hahahaha ada aku kesah!!
 
 
 

55 comments:

Malinda said...

Kihkihkih....pinjam xpe elly jgn curi...wah!!mesti byk dpt duit raya ni akak nye duit raya jgn ditanyer cedih ko....

nurul said...

i pun nak iron mcm kat butik tuuuuu....gantung baju kat hanger pastu guna stim iron dah siap takde kodut2....

Malinda said...

Kihkihkih....pinjam xpe elly jgn curi...wah!!mesti byk dpt duit raya ni akak nye duit raya jgn ditanyer cedih ko....

sha said...

wahhh..magic laa...kagum kejap dgn kehebatan airfryer nih...ni yg nak kene beli nih..*start menabung dr skrg*

Anonymous said...

Kak Elly menarik la air fryer tu..kena himpun duit singgit sehari ni..n iron tu pn menarik jgk..oh myyy kena himpun 2 hinggit sehari la camni utk fryer n iron steam tu sekali, muahahaha...

Shah Hazim said...

letrik tarik kuat x pakai air fryer ni..

Anonymous said...

Hi Kak Elly,

Thanks share info pasal barang2 rumah. Nak tanya, steam iron tu jenama apa & apa model no? Saya pun nak beli...... dah tak sanggup nak iron pakai iron biasa tu, sakit satu badan, kena tekan2 banyak kali utk kasi licin. Dah cuba hantar banyak kedai dobi, bila first2 hantar, ok je, lama2 baju mcm tak di iron, kadang2 terkena mcm kotoran lain dari kedai kerana pekerja dobi cuai.

yati

NenetPenne (NP) said...

sekarang ni ada satu jer brand yang keluarkan product air fryer ni so harga adalah mahal laa jugak kan??? ....kita tunggu byk brand keluarkan...baru boleh beli sebab masa tu dah murahhh..hehheee....

Filla said...

ko ni suka hasut dalam diam.. ni aku dah terhasut dah ni caner? *korektabung*

Irfa said...

wah..kagum kejap sbb x penah tahu kewujudan mende alah ni.sgt magik gtu.bagus utk kesihatan sbb x pakai minyak

boleh tahan reganya,aku dapat rm50 je bos bagi duitraya,so mgkin lambat nak cukupkan jumlah tu.hehe

miszme_ieda said...

amboii...best giler air fryer...kena masuk dalam wishlist ni.. nanti nak lawan dengan my sisters sape paling rajin ke dapur dan paling laju sekalii..haha =P

Anonymous said...

pakai garment steamer ok tak ganti iron?

MokcikKentinKSKB said...

kak ellyyyyy kat parkson sy tengok kat kuantan ni rega dia 1199..awatnye kak elly beli lagi murah? sy dh lama dh aim ni semenjak tgk akak lemongrass dok puji. kena kompol duit jugaklah camni.

RuSyam said...

comel lah kak elly ni. Betullah kak, sekarang kena beli benda yg mudahkan hidup.Kalau ada mesin basuh siap cuci dgn iron sekali, I would be the first one to buy agaknya.Seronok baca blog akak ni. Keep up!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

bagus air fryer ni kak.. untuk kesihatan, lagipun kuranglah tangan kena percikan minyak kan. lagi2 goreng ikan keli.. huhuu

Nurul Nadila said...

saya suke betul cara kak elly ni tau..sempoi yet power!

ayat last tu terbaik kak.hahaha

Aidanisme Rohaida said...

perghh best gile kak elly!
nak beli jugak lah

beta kupu said...

aritu dah tgk akak post kat fb kan...mmg best tp harga menangis! hewhew

Watie Shaharin said...

Elly,
Aku dah mula menabung ni..nak kan menda alah ni.. huhuh nak korek tabung.. tabung koson.. so kena menabung.. insyallah... akan aku beli gak.. senang menda alah ni..x de ah berminyak dapur aku.....
@WatieShaharin

sharon m.q. said...

bagus air fryer ni..saya ni nak tunggu hasil tabungan cukup je..nak hadiahkan kat mak..mih mih mih..

arween razak said...

oh akak..
saya memang tengah aim kan airfryer tu...
tengah gigih kumpul duit..
terasa senang ja nak buat kerja-kerja memasak neh...

*salam kenal kak elly.. *

Shah Hazim said...

kat living social ada promotion brg ni..rm780 je..hehee

https://www.livingsocial.com/products/malaysia/tag/home-living/37039-authentic-phillips-air-fryer

Anonymous said...

i mmg ur hater but yg air fryer ni i love, idea yg terbaik, i pun nk beli

GOLD FINGER said...

uishhh bagusnya elly..sesuai utk yg takde maid ni..hehe

Anonymous said...

kak xfahamla konsep dia
kene set timer ke??

Anonymous said...

Just share some info. Airfryer ada 2 product loni satu yang ni satu lagi tefal. Harga kedua2nya hampir sama. Regarding the electric dia sebenarnya agak jimat, tak pakai banyak pun. Saya dah pakai airfryer for more than a year, so I can tell you this product is worth for money.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

best nih...tak yah pakai minyak kan ? bagus lah untuk kesihatan !

mummy_icha said...

Elly. Cer citer sikit kaedah gunakannya supaya lebih terbako jiwa nak membeli.hihihi *tetiba tinggalkan tapak arini*

Kak Jah said...

wow best nyer...harus letak dlm wishlist ni..Akak cer akak tayang sikit koleksi handbag2 akak...nak tengokkkkk...

shaza said...

elly, air fryer ni blh goreng ikan ayam mentah tak? taruk kunyit n garam, pastu masak dlm tu?

Anonymous said...

Kak elly if nk bl steamer iron tu sy ade dlu sy bl mse butik sy bkk...tp pki kejap je..so skrg xpki dh..if nk akk email kt sy ye azreenzainal86@gmail.com

Sy bg special price kt akk..

:: Cik Viva :: said...

sy sebenarnya pelik, mcam mana boleh goreng tp tak pakai minyak..magik sungguh air fryer ni..

rieyz said...

Kak Elly..kat pesbuk cer taip barangmurahukdotcom..dia ada jual Philips AirFryer..Tefal Actifry..dan lain2 barang yg mg gilerrrrrr sgt nk beli..harga berpatutan and bole bayar partially sblm brg ETA to deliver..

rieyz said...

kak Elly...kat pesbuk cer taip barangmurahukdotcom..dia ada jual Philips AirFryer ni ng Tefal Actifry..dan byk lagi barang yg best2 dan gilerlah nk beli!...payment pun ble by partial sehingga barang sampai..cer tengok..cer tengok..

Rieyz said...

Kak Elly..cer taip barangmurahukdotcom..ada gak jual Philips AirFryer n Tefal Actifry ni..bole buat partial payment till brg sampai..dan byk lagi lah brg yg dia jual..giler terjebak ni...cer tgk..cer tengok..

Anonymous said...

cer buka pesbuk barangmurahukdotcom..ada jual Philips Airfryer ni ng Tefal Actifry

rieyz said...

Sorry sila delete komen2 sy yg bersepah2 masuk tu yer..sb lappy mengong..asik taip semula ja..pastu padam sdr..huhuhu..sadisss

Madam Casper said...

berapa riban air fryer tu? nak start menabung jugak

Anonymous said...

air fryer ni kat oversea da feymes ...msia je lmbat cket smpainye.. ppepun nk bli jgk laaa..lalalalaa....

Anonymous said...

JANGAN TERTIPU DENGAN STEAM IRON YG MCM KAT KEDAI TU OK, PAY ATTENTION EVERYONE!!!!

hahahha tajuk nak gempak tp seriously i dah kena
sbb i dh beli sbb nmpk org kat kdai snang jer iron baju sambil sembang2 n relax xkeluar peluh pun, so i bought one and it turned out to be mcmsialgilababi

steam iron tu sesuai utk baju atau kain jenis chiffon, or silk or kain2 delicate mcm tu, nak iron sluar slacks, baju kurung, baju kemeja adalah sangat susah ok especially kalau kain cotton. sbb kita xboleh nak tekan bagi line dia cantik, even my friend yg keja high end boutique pun guna iron yg biasa most of the time, steam iron tu utk baju2 yg delicate ja, baju yg handwash tu sesuai la.
i iron baju kemeja husband i lg cpt bila guna iron biasa compared to the steam iron.

tp kalau nk senang sket beli yg iron biasa tu, yg kena tekan tu but with steam, the one yg kena letak air tu, yg still kena guna iron board tu, so kita xpyh tekan kuat n baju tu akan smooth cantik ja. yg tu murah dlm 100++ kot

ok tu ja psal iron pun dh bleh jadi satu entry kat blog u.

sharon m.q. said...

Kak Elly, boleh share link ni kot-kot ader yg nak beli air fryer kat groupon.

http://www.groupon.my/deals/national-deal/SWH-Timur/717410671

Anonymous said...

kak ellyyyy...tolonglah update blog..dari last week sy kuar masuk blog kak elly ni..update byk2 sket tau

Anonymous said...

Kebetulan k.elly sy br dpt philips airfryer tu..black color..order dr fb..dia bwk msk dr uk. Gigih tgu dr bln 6 hehe..nak murah pny pasal..rm679 kalau x salah. Mmg best. Steam iron tu mcm reader atas ni ckp la..leceh..takat bj chiffon ok la. Baju kemeja husband skali refill air dpt steam sehelai je. Dahla lg lmbt. Last2 parking steam iron kat ceruk blk. Better beli iron biasa yg ada steamer function. ~intgeena~

Jan@Afzan said...

ohh..air fryer! menabung gak lah!! kak elly, cerita lah dengan lebih lanjut pasal penggunaan air fryer tuh..

hehe, nak tgk handbag baru..hehe

Anonymous said...

Hi,

Nak tanya utk 1st time guna airfryer tue mcm mn? yg tang cuci airfyer..kt instruction tu ade told use hot water, tp still not clear. cuci jaring je ke or dgn bekas bwh jaring tue. i pon br dr Uk gak? btw, electric power still same dgn kat mesia erk? pls advise. Thx

Elly said...

Anony: Akak lepas pakai mesti cuci...tapi makesura u lap dan keringkan betul2. Satu lagi tips bila masak lauk supaya tak jadi terlalu kering u spraykan dengan minyak jangan terlalu banyak bagi lembab sikit2.

Anonymous said...

Memang best airfryer ni..
I pun ada beli direct from uk..
Boleh tgk fb page Gorgeous Shop Uk..skrg ade offer hihi
Comel kak elly ni :)

Anonymous said...

Memang best airfryer ni..
I pun ada beli direct from uk..
Boleh tgk fb page Gorgeous Shop Uk..skrg ade offer hihi
Comel kak elly ni :)

MamaHarriz said...

WAH BEST2..TGH USHA2 GAK AIRFRYER NI..KOMPIUS NAK PHILIPS OR TEFAL HEHEE

Azma said...

Salam..
Sekarang ada promo..saya jual Phillip Airfryer rm 650.
Like FB page Pandanmall.com

asma saili said...

mmg kagum n best!!save duit dh xplu bli mnyk lg..

farysa said...

Salam
saya ada jual airfryer ni RM650, depo RM350 je dulu. ETA 2 bulan sebab guna sea freight dari UK. apa2 boleh email sy ya sementara tgh sale lg dekat UK skrg.

seven wonders said...

Boleh usha juga www.facebook.com/bizforfun
Skrg tgh offer Philips Airfryer XL Digital tu. Boleh order brg dan bayar secara ansuran... Philips Steam Generator Iron ada juga bole dpt murah...

zul said...

Salam. . beli dgn saya pun blh juga.. Philip Air Fryer XL & Philip Steam Generator Iron dgn bayaran ansuran bulanan yg sgt flexible. . 011 1069 7775 Zul

Norhayati Amat said...

Assalamualaikum.. berminat untuk dapatkan Philip Air Fryer Philips XL boleh hubungi saya. Memang mudah sesangat panggang atau goreng ayam seekor dalamnya tanpa minyak. Boleh call Anum: 018-3665534