Nuffnang Advertisement

Thursday, August 22, 2013

Susah nak puas kan kehendak orang ni!

Aku tulis blog ni tujuan utama adalah untuk simpanan dan kenangan2 buat diri aku sendiri. Manalah tahu esok dah tua aku nyanyuk jadi bila bukak blog sendiri dapatlah pulihkan ingatan aku sikit. Oooo aku pernah pergi tempat ni.....oooo aku pernah kerja kat sini.....oooo ini rupanya muka aku muda2 dulu...cun jugak yek...hahaha.

Jadi kalau korang pun suka dengan penulisan aku ini merupakan satu bonus lah jugak sebab korang minat dengan penulisan aku...jadi aku macam bangga lah sebab terror bebenor aku menulis sampai korang suka kan...hahaha. Padahal banyak mengarut dari cite fakta.

Dalam blog aku ni aku suka share benda2 yang berlaku di sekeliling aku. Masa bersama keluarga, masa bersama kawan2, share tempat2 pelancongan, share pasal  makanan dan macam2 lagi dan selalu nyer aku akan selitkan lawak2 bodoh bagi blog ni nampak cute...cewah padahal mmg bodoh pun lawak aku...hahaha. Inilah hiburan aku di masa lapang...tulis dan gelak terguling2 dengan penulisan aku sendiri. Kenkadang sendiri tulis sendiri baca sampai 80 kali. Tapi ada aku kesah sebab inilah dairi kehidupan aku.

Kalau aku sedih aku mengadu, kalau aku gembira pun aku mengadu...kalau boleh semua benda aku nak share ngan korang sebab aku dapat rasakan korang adalah pendengar dan pembaca yang baik. Apa yang aku tulis semuanya tulus dan ikhlas dari hati aku sendiri...tak ada tokok tambah...apa yang berlaku itulah yang aku akan gambarkan. Tapi kenkadang yang menjadi salah faham sbb penulisan itu sendiri...ialah blog kena pandai guna ayat2 merapu barulah power katanya.

Bila aku menulis aku tak boleh puaskan hati semua orang. Ada yang menyampah dengan cara penulisan aku dan ada yang boleh gelak terbahak2 dan ada juga boleh meraung menangis dengar aduan aku menjadi maid...hahaha. Tapi ini lah...inilah cara penulisan aku...kalau rasa penulisan aku bodoh dan penuh dengan kepura-puraan just tutup and delete dari list korang. Bagi yang suka teruskan kan membaca ya.

Life is simple....sesuatu benda jangan ambik terlalu serius....blog aku ni blog suka2 jer...baca untuk masa lapang....tak pernah ada niat untuk mengutuk atau memerli orang. Kalau korang rasa aku ada buat benda2 yang menguris perasaan korang aku minta maaf. Aku cuma ingin berkongsi kegembiraan dan kesedihan aku jer dalam blog ni. Tak pernah terlintas nak melaga-lagakan orang atau membuat orang lain bermusuh.

Susah nak puaskan hati orang...kenkandang kita tulis atau share benda yang kita suka...tapi orang fikir kita berlagak pulak...kita share kebahagiaan....ada orang yang sakit hati doakan keruntuhan pulak. Alahai....poning. Blog sendiri tapi jadi takut pulak nak menulis....camne tu!

Malas arr macam ni!! I merajuk tau.....



54 comments:

Umi Ain said...

Salam Elly, memang susah nak puaskan hati orang ni.. tak kira apa kita buat, akan ada je yang jadi penyebab untuk orang sakit hati dengan kita. buat masa ni tak payah la nak layan sangat orang2 macam ni.. teruskan menulis dan share apa jek yang nak di share sebab ada jek pembaca setia yang akan sama-sama gembira bila ko gembira dan sedih bila ko bersedih.. jangan risau2 sangat yaa... :) aku suka jek baca blog ko.. even tetiap pagi sampai opis jek perkara pertama aku buat adalah bkk blog ko... hehehe... so pedulikan apa orang nak cakap, yang penting ko happy dengan apa yang ko buat keh... take care.. :)

Anonymous said...

Kak elly,saya rasa akak bercerita ikhlas sepenuh hati je.... gian tau, harii2 refresh blog akak, dah jangan majuk...lantak p dorang tu....

Anonymous said...

saya suka baca blog kak elly..jangan pernah berhenti menulis.tiap2 hari wajib bukak blog ni :)

Filla said...

Elly.. ko kena ingat.. ini blog kita, so ini penulisan kita.. lagipon selama ni kita menulis tak penah pulak kita memaki hamun orang lain, menjatuhkan orang lain, membuat fitnah, melagakan orang lain.... as a blogger memang sensitivity orang kita kena amik kisah jugak.. tapi as long as kita jujur dengan diri sendiri dalam penulisan kita.. aku rasa tak salah... if orang rasa kita menipu, then fineee.. biarkan je sebab Allah tahu niat hati kita... dia siapa untuk tentukan kita tulis betul ke tak betul.... selagi kita hidup dengan caci maki orang..dengan kata-kata menjatuhkan kita.. kita takkan kemana-mana melainkan hidup dalam stress.. boring kan? so keep it up, i know u well, just ignore negative people, be positive, rapatkan diri dengan orang-orang yang positive so kita pon akan dapat aura positive.. sekian, motivator fillanie melaporkan ;)

Lynn Hamzah said...

pernah juga alami keadaan macam nie kak...merajuk sekejap nak tulis blog...tp bila fikirkan balik...nie blog kita sendiri...jadi pedulikan la apa org nak cakap...

Nurhayati Mohd said...

tulis jer elly... be yourself.. asalkan kita bahagia pedulikan apa org nk kata :)

^*NaNa*^ said...

xper kita suka blog akak..even akak suka carut pun kitaorg like..ha ha..teruskan berblog..manusia memang susah nk terima hakikat dan tgk manusia lain bahagia drp diaorang..keep blogging!!!>.

intandayani said...

Npe ni Kak Elly?ni mesti ade reader yg PHD ngn akak kan?It's ok masih ramai lg yg sudi baca n singgah blog akak ni..Salah sorangnye saya la

..cHicky.. said...

sy suke blog akak. sll baca entry baru akak hehe

MAMALOVEYOU said...

eh sama la...
baca penulisan sendiri sampai 100 juta kali.....
then senyum.... baca lagi :D

mamayone said...

ala akak elly jgnlah majuk...ignore je org yg tak puas ati tu..saya suka je baca blog akak, pasal anak2...rasa dekat sgt tapi sbb saya tak pandai menulis blog..so bacalah blog akak..steady lah akak...jgn majuk2 ok..selamat hari raya...

annapeje said...

abaikan i suka jerk baca blog mengarut u ...ramai jerk suka ..org yg jeles jerk yg mcmtue

mamayone said...

ignore je org yg tak puas ati tu..akak tulis blog kan utk akak n reader akak cam saya ni suka baca lebih2 lagi part anak2 n gaduh asben n wife...mmg reality idup kan cumanya saya tak pandai menulis dlm blog...steady kak elly..jgn majuk2 tau..Selamat hari raya...

Aimi Laili said...

Kak ellyyy jangan lahh merajuk. nanti kuranglah hiburan kita hari-hari dekat office ni!, persetankan mereka yang penjeles itu.jeles bertingkat-tingkat laa tu sebab tak reti tulis kelako-kelako.

! nurul ! said...

kak ellyyyyyy!!jgn majuk plis..nk sy hanta geng ke belasah org dengki tu..hihihi

Miss Moon said...

kak elly

ai suka je blog kak elly

tetiba kan terus nko jadi kak kannnnnnnnnnn

ala elly pedulik kan je la yg penting nko jd diri nko . Sepanjang aku baca apa nko tulis sama sebijik cam nko bercakap n cara nko ...aku sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

makcik tempe said...

Abaikan je manusia yang macam tu.Janji apa yang kita buat puaskan hati sendiri dan keluarga.

Anonymous said...

i suka je baca blog u ni elly...i baru kenal tahun ni pas baca blog filla...byk gak yg i boleh belajar dan ambik panduan...i suka baca bab family, bab anak2...sbb i pon jenis yg attach sgt dgn family..i tak pulak rasa u menulis tu untuk riak atauberlagak wpon mmg ada blog2 lain yg mcm tu...dari cara penulisan kita boleh rasa sebenarnye org tu jujur atau tidak..i percaya u ikhlas menulis so i akan terus membaca nye...

Anonymous said...

saya suka blog kak elly..sy tahu akak ikhlas..sy suka cara akak layan family akak..akak mmg baik..teringin nak jumpa akak in person..teruskan menulis kak..teruskan berbuat kebaikan..insyaAllah tuhan sayang akak :)

with love,
zara

eika said...

Actually saya mmg suka baca blog kak elly..memang best...lawak2 tu mmg buat saya tergelak sorang2..
Biarkan apa org nak cakap sis..
Itu blog akak..suka ati akak la nak tulis apa..
Be positive..kalau orang tak suka..tak perlu la baca blog akak kan..ni tidak..skodeng jgk blog akak..
Biarkan aja orang2 tu..Nyah kau dari blog kak elly..huhuhu

anna hashim said...

ala kak, klu ramai yg x suka baca belog akak ni, dia tak tau ada ramaiiiiiiiiiiiiii lagi yg SUKAAAAAAAAAAAAA baca belog akak..so abaikan jerk..aggp je mereka2 ni semua nyamuk2 yg nak tumpang kencing or berak..hahahahaaa

mamabeauty said...

just be what you are..
i love your writings that comes from your special heart..

"tak pueh hati buatlah blog sendiri buat apa kacau blog org"

Anonymous said...

salam...

suka baca blog elly..kadang-kadang tersenyum pun ada baca cerita yang ditulis oleh elly..

mamabeauty said...

just be what you are..
i love your writings that comes from your special heart..

"tak pueh hati buatlah blog sendiri buat apa kacau blog org"

MamaAliya said...

ala kak elly jangan la merajuk.saya suka baca blog akak. keep on sharing your story and writing sis =p.

munirah said...

sis elly,
pedulik kan mereka2 itu..blog kita..tulisan kita..cara kita..hehe..
memula baca blog sis rasa mcm dah lama kenal...sempoi je hihi..
2sbb berani berurusan dgn sis...tq so much sis sbb share pengalaman bisnes and alhamdulillah... :)

Anonymous said...

alahai kak elly. dah anak 2 pun comel je nak merajuk. hihihi. takpe kak. dalam hidup nie mmg takkan semua org suka kita. kita buat baik pun mgkin ada jugak yg mengata. so,kita doakan la org yg tak suka kita tue akan menjadi org yg bahagia seperti kita. keep writing kak elly! i like ur blog. :)

-iz-

Capt Lalok said...

alololo elly jgn merajuk..ur entri lightup my life tau....

kalau ko tulis abcef...sampai z je pun aku baca.

kalau org yg komen ko mybe dia jeles kat ko tu lantok..ramai lg memuji mu..ewahh..


serius..sila continue..klau x amuk amuk..ewahhh

Anonymous said...

saya pon suka baca blog kak elly..!!!

cikyuyiyui92 said...

same to me, blog akak antara blog wajib yg sy bukak tiap ari, kalau tak bace tak sempurna dunia! haha! btw, pekakkan telinga, butakan hati dengan pandangan2 negatif camtu.. kalau semua nak perfect susah r.. jangan merajuk tauuu kak elly!

hehe,
regards
nurul :)

NenetPenne (NP) said...

suka baca walaupun jarang komen tapi tak payahlah merajuk...

memang kita tak boleh nak puaskan hati semua orang... janji hati sendiri puas sudah...

Anonymous said...

Salam Elly, alolo metayang kakak ni merajuk plak. Ly, mai akak nak habaq ni jangan dilayan mereka yang poyo2 tu Elly. Derang ni sengaja nak kasi Elly down. Derang tu pendengki antarabangsa tu. Derang x mahu Elly jadi blogger tersohor (cewah).Eh! mana tahu kan tuah ayam nampak di peha tuah manusia sape tahu. Elly blog Elly ni sempoi. Akak sejak terbuka blog Elly ni trus jatuh cinta gedebuk. Hari hari nak baca blog ni. Kelakor. First ayat yang akak x pernah jumpa dan skang pun akak dah guna "VAVI" ha ha ha.

Anonymous said...

Keep blogging Kak Elly.Jgn majuk lelama,rindu nnti.Dah la gojes...senyum sikit.
-Zue Aziz-

Badd2222 said...

akak jangan la peduli cakap orang. boleh pergi blah dengan diorang punye jeles tu. ape2 pon peminat setia akak sentiasa ternanti-nanti update akak tau

Anonymous said...

Elly, kalau nak.puaskan hati semua org dgn kehendak dia org , jawabnya ...mampus lah engkau!! Manusia mana ada puas, semua nya tak kena, semua tak betul...
Be yourself....you cant be somebody else just to please people surround you!
Teruskan blogging.....

Kejora

wani@syadz said...

kak elly..pedulikan apa org kata..saya suka baca blog akak..klu diaorg xsuka..sila blah..jgn jenguk2 n jadikan modal nak mengutuk..

ceywie ku said...

salam kenal elly. saya pun suka baca blog elly. suka cerita pasal anak2 elly.
tengooook, dah ramai yg komen pujuk elly jgn peduli kata2 yang negatif tu. ceria, ceria selalu. ;-)

syafiza said...

Ala.kak elly jgnlah majuk.ignore je org2 camtu.saya suke blog kak elly ni. Menarik,kelakar leh jd tmpt rujukan lg.sebab kak elly suke share info2. Kak Elly. I support u!

syafiza said...

I support u kak Elly. Teruskan penulisan.

syafiza said...

Ala.kak elly jgnlah majuk.ignore je org2 camtu.saya suke blog kak elly ni. Menarik,kelakar leh jd tmpt rujukan lg.sebab kak elly suke share info2. Kak Elly. I support u!

quya anuar said...

kak Elly, Quya suka je dengan gaya penulisan akak. lebih suka gaya penulisan yang santai. mcm style kak filla, peej and moon.

nak formal sangat pun nak kemana kan? lagipun ni blog jeee.buka surat kiriman rasmi.hehe.

keep on sharing and writng kak Elly :)

Kawan Kami said...

kak elly jgn pedulikan haters. yang penting ramai lagi yang suka kak elly menulis. btw, saye suke sgt baca blog k.elly. hari2 bukak blog k.elly ^^

Anonymous said...

Baru mule bace blog Elly nieee..and so far ok je..takdek ape ape pon..hehehe..i love the way you write kenkadang over tp still under control..
keep writing positive and innovative stuff..
jgn merajuk...hehe..

Anonymous said...

kak elly jgn berhenti menulis.. kalau berhenti menulis .. saya tak mau kawan lagi ngan kak elly.. Ini serius tau!!

- Fiza Abd Rahman (FB friend)

Anonymous said...

I love your writing Kak elly. And I love you too hehe

Muahh Kak elly santik

Anonymous said...

Janganlah meraaajuuukkkk

Anonymous said...

we hate kak Elly haters...!!!!! Because,,,,, we love u Kak Elly...

Amoi Farah said...

saya tahu perasaan akak elly *boleh ke panggil akak..??*
kekadang ada saja org akan kondem kita malah lebih teruk ada yg jadikan blog kita sbg bahan bukti contoh kat mana kita pergi holiday sakit jek hati... Tapi suka baca blog nie sempoi jek

Anonymous said...

elly, am i missing smtg here?apahai ni apa sudah berlaku?

Anonymous said...

dun wuri kak. ko persetan kan je ckp2 busuk tu. lantak la kan. bukan dia bayo hutang bank kita pun. dia dengki sgt tulis la blog sendiri. dogol2 mcm ni mmg selalu ada. ko buat tak tau je kak. buat bodo. ko tulis mcm biasa. aku suka baca. walopon kita tak penah bertentang mata..cewahh..tapi aku rasa ko kakak yg baik dan happening. tak sombong dan humble gitew. syg ko kak. - irma

Mimy Hamid said...

elly in wonderland...muahhhhhhhh i support u..tak yah sedih sangat la...ignore key yang penting ko kan ceria ...

Anonymous said...

kak elly..tulis je.sy suka baca..:)

marlia zaini said...

Org yg idop nye asyik nak menjatuhkan org memburuk2kan org x sng dgn kebahagian org...itu tandanya org tu kurg kaseh syg.....ape jadah nye nk sakit aty tgk org lain.....cemburu tu normal....tp dengki tu yg x normal....tah hape bende!!!

Irfa said...

banyak ari x masuk blog ko ni.so x tahu la pulak ko nak majuk.takyah la majuk ellu,nanti buat tambah kedut kat dah je.

ikhlas cakap,setiap baris dan titik kat blog ko aku baca tak miss walau sebaris pun.itu tandanya aku suka baca apa je yg ko tulis