Nuffnang Advertisement

Monday, August 5, 2013

Selamat Hari Raya...

Ini entry akak yang terakhir minggu ni....amboi ber akak2 aku sekarang. Ini entry adik elly yang terakhir untuk minggu ini....kang sedap telinga tu mendengar hahahaha. Esok aku dah mula cuti...tapi tak balik kampong lagi. Aku cuma akan balik ke Melaka pagi raya jer nanti. Maklumlah bapak En Win tak berapa sihat jadi nak balik awal2 tak sampai hati rasanya.
 
Kenapa aku cuti awal2?? sebabnya aku memang busy. Esok pepagi nak pergi pasar beli barang yang order hari tu. Hantar rumah mak, mak mertua dan rumah aku sendiri. Tahun ni aku nak masak sendiri untuk keluarga tercinta....aaaauuuuwww. Rendang tok dan kuah kacang hamba sediakan. Rabu pulak lepas masak nak berkemas pulak tukar cadar, kusyen, isi kuih raya semua. Raya  tahun ni nak buat kelainan sikit nak bagi rumah nampak meriah sebab selalunya malam raya kitaorang jarang ada dirumah. Lampu lip lap lip lap dah beli, pelita pun dah beli...malam kang nak pasang....suka3.
 
Permintaan En Win nak makan sambal goreng dan kuah lodeh....so pagi rabu tu nak lari rumah inlaw belajar cara masak. Hambek dah kawin 11 tahun baru sekarang nak belajar masakan kesukaan suami....hahaha. Selama ni malas ok!! mak mertua masak laju jer sumbat kat mulut...ni bila dah akak2 ni baru terasa nak belajar semua benda....very the slow kan. Anak dah besar baru rasa macam mak2 sikit. Esok2 kalau menantu datang rumah tengok2 meja kosong...camne I is malu nanti.
 
Ok..sebelum menutup tirai untuk minggu ni. Akak sekeluarga memohon ampun dan maaf jika ada terkasar bahasa atau menguris perasaan anda semua. Akak ni kadang2 menulis ikut perasaan jadi kalau ada yang terasa tanpa akak sedari....akak menyusun sepuluh jari memohon maaf ya. Bagi yang pulang kekampung berhati2 dijalan raya ingat keluarga tersayang menuggu kepulangan anda.
 
Akhir kata dari kami sekeluarga
 
 
 
Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin.
 
 

9 comments:

Irfa said...

selamat hari raya elly
maaf kalau ada komen tak sedap dibaca kat kotak komen ko ni..suka baca kisah ko n family, kira mcm peminat setia lah ni.hehe

smoga bergembira di hari raya

Jojet said...

selamat hari raya kak elly..maaf zahir batin..semoga memasing hepi, seronok!

anna hashim said...

selamat hari raya aidilfitri jugak kepada akak n family :-)

cikji said...

Slmt hr ry kak elly. Nt jgn lupa keek time msk tuh. Suka tgk.hihi

syieda said...

Selamat hari raya elly...

Anonymous said...

Selamat ari raya elly, en win dan dua anak.dara you tu! Suker i nengok you all siap pozing2 ateh pelamin lg! Kelas gitu nyah! I jer x der peluang camtu! Dah jgn nak ngada2 sedey gitu! Smlm buke kat umah boss you! Ramai you!

mrs kayrul said...

selamat hari raya kak elly

Wan Fauzi™ said...

selamat hari raya idulfitri maaf zahir & batin...

miss shuwa said...

suka kaler baju akk.. suwet sgt... :)