Nuffnang Advertisement

Monday, August 26, 2013

Open House yang Ketiga

Fuyoo giler melampau ni buat open house berkali2....hahaha. Aku mmg dah jadi giler sebab penat mengemas tapi puas hati dapat berjumpa dengan kengkawan dan kaum keluarga. Open House Sabtu lepas khas untuk keluarga, kengkawan aku dan En Win punya Pekerja. InsyaAllah kalau diizinkan tinggal satu lagi open house minggu depan...itupun kalau aku larat. Ini macam dah tak larat jer...haha. Patah pinggang aku mop satu rumah....belum lagi membasuh pinggan mangkuk.
 
Tapi kepuasan jangan cakap lah sebab kali ni semua tetamu aku dapat ramah mesra dan yang paling penting aku dapat makan berkali2. Sepatutnya open House ni bermula dari pukul 1.00 tengahari sampai kul 3 jer...tapi terlajak sampai kul 9 malam. Alhamdullilah....tetamu datang tak henti2...dan lauk yang aku order nasib baik cukup.
 
 
Aku: Mak orang nak buat open house Sabtu ni mak tolong masakan ayam sambal boleh
 
Mak: Pandai kau yer...kau jemput aku datang...tapi aku yang kena masak
 
Hahaha....Macam mana tu???Tak kisah janji menu meletupkan. Aku dah start busy dari hari Jumaat lagi...pergi pasar beli ayam dan bahan2 memasak. Aku dah siap2 basuh ayam, cili dah potong, bawang dah mesin baru serahkan kat mak....jadi kurang lah bebelan sikit sebab tinggal masak jer tak payah buat apa2. Bijak tak??? Muahahaha. Menu lain order jelah...aku cuma masak nasi dan rebus telur masin jer...hahaha.
 
 
 
Pukul 12.30pm makanan semua dah siap terhidang...so tinggal tunggu tetamu datang jer. Kita bergambar dulu....3 dara yang menunggu tetamu....aaaaauuuww
 
 
 
Air oren siap dihidangkan
 
 
 
Ulam2. Sambal belacan yang sedap melampau
 
 
 
Ayam Sambal dari Ibu tercinta.
 
 
 
Kari Ikan
 
 
 
Ikan Cencaru sambal Petai
 
 
 
Sayur Campur
 
 
 
Kerabu Mangga
 
 
 
Dessert - Pengat Pisang
 
 
 
Ala lupa laks nak tangkap gambar telur masin aku yang sedap giler tu...semua orang puji ok aku pandai rebus telur masin....hahaha
 
 
 
Tetamu yang mula2 sampai adalah pekerja En Win. Maklumlah umah boss semua datang mengikut masa...hahaha. By the way aku mmg respect giler pekerja En Win yang tudung pink tu. Nama dia Intan.....yang sedang makan tu semua anak dia...baik2 jer makan...yang aku rasa macam wow dia boleh handle semua anak dia tanpa batuan sesiapa ok....suami dia tak dapat datang ada kerja tapi dia relax jer...badan lah kecik. Kalau aku dah jadi pompuan giler agaknya anak reramai...tak pun aku tak keluar rumah sebab tak boleh handle anak2 aku.
 
 
 
Radie dan Ben. Kau Nampak tak muka aku kena pegang budak kecik....tension jer kan....hahaha. Aku pegang 15 minit semantara Filla makan....tapi Filla makan bukan ambik masak 15 minit ya tapi berbelas2 minit. Agak2 aku tak larat bagi kat mak aku suruh jaga pulak....konon2 macam busy lah....hahaha
 
 
 
Filla lagi senang baringkan terus budak tecik ni kat Sofa...bagus gaks idea tu.
 
 
 
Waktu bergambar nampak sangat suka kan kanak2...hahaha. Jgn tertipu ya!!
 
 
 
Aku, Filla and Peej
 
 
 
Filla ada event dan Peej nak kena pergi rumah lain pulak. So diorang tak boleh lepak lelama kat rumah aku.
 
 
 
Model Tsugoi pun ada...aaaaauuuwww
 
 
 
Anak Jepun mana terlepas ni!!
 
 
 
Kawan Sekolah adik pun datang
 
 
 
My Family
 
 
 
Family
 
 
 
Mak in the house AKA Master Chef Ayam Sambal
 
 
 
Kengkawan En Win. Yang tutup muka tu korang tak yah  tanya siapa...dia ingat dia glamer sangat kot aku nak snap gambar dia. Tak yah lah Lang....kau tutup muka tak ada masa aku nak pujuk2....tutup lah nko.
 
 
 
Waktu ni dah pukul 9.00 malam. Tetamu masih datang....jemput2 kata open house mmg rumah open sampai kul 12 malam.
 
Sorry gambar tak banyak kali ni tuan rumah busy...maklum lah....Puan Sri lah katakana....muahaha.
 
 

12 comments:

intandayani said...

Ikan cencaru tu menarik la..

Fiz said...

Kak elly..sumpah lawa baju kak elly warna putih tu. beli kat mane? **matiklatanyabajuorg**

Lylis said...

yunk! share ler mana u order makan2 selalu.. npk menarik dan tertarik..tp klu i nak telo asin rebus i oder kt you.. :))

Anonymous said...

Elly, ni akak nak tanya bekas air olen tu cantik bangat la.Beli kat ne tu?



p/s : Ini kakak yang tanya botol kuih rayamu yang gorges tu. Suka sangat dengan barang2 rumah Elly. Kalo boleh lapik meja pun nak tanya beli kat ne. Ngade tul kan akak ni.

Puspa ibrahim said...

Elle share la sapa caterer u ni......n mana beli bekas air yg cantiik tu.............

kimi said...

kak elly, alas meja tu chantekk.. beli kat ne :D

Anonymous said...

wakakak elly..aku lak nak wat permintaan..kalo ko ada masa wat la satu entry psl umah ko..dapur kaa..toilet pun ok..aku suka ah umah ko..

#peminatnomotsatublogmu

ezass said...

elly nak no contact catering u ni hehehe!

Elly said...

Fiz: Beli kat Uluwatu

Lylis: Bukan catering...ni kengkawan tolong masakan

Anony: Bekas air oren and bekas kuih tu beli kat Robinson. Lapik Meja tu actually I beli kat kedai curtain...tapi jadikan lapik meja



Anonymous said...

Elly, nak tempah ayam sambal cili mak elly tu blh x? soalan serius ni..

Anonymous said...

Kak elly buat la satu entry pic time ngandung yaya & adik.. Nk tgk pic akak ngan baby bump..

Malinda said...

nampak meriah sungguh terutama menu makn2 tp balang air tu serius sangat cantik....