Nuffnang Advertisement

Monday, July 15, 2013

Tsugoi Photoshoot....

Tengah updated stock list baju Tsugoi....tetiba teringat time Photoshoot dengan kanak2 riang...hahaha. Anak aku, Moon ngan Filla. Budak2 ni bukannya rapat sangat semua malu2 kucing kecuali Ani di mana berada pun tetap nak jadi ketua kumpulan. Anak aku....Ani buli selamber badak je...."Jangan main dulu...Ani nak turun sekejap"....tak main ok...punyalah takut dengan arahan budak tenit Ani ni...hahaha.
 
Seawal pukul 11 pagi semua dah berkumpul rumah Abang Filla....aku dah siap2 bawak Make-up, Baju, Kuih Raya dang Ang Pow raya untuk menampakkan suasana raya. Excited nak mampus...3 hari berturut2 whatapp Filla dengan Moon fikir macam mana nak jalankan photoshoot....perancangan macam nak buat pilem. Kitaorang punya teruja kalau korang boleh nampak perasaan tu macam tengah meloncat2 di awan biru....hahaha...itu over ok!!
 
Sampai jer location...cewah!!!. terus make up kan budak2. Awal2 Ani dah merajuk  sebab Filla make up Acih tak panggil dia dulu. Muka tension jer duduk kat sofa...hahahaha. Hambek time Ani make up mulut tak leh tutup ok takut lipstick habis...sanggup sedut airliur dari tutup mulut. Moon terpaksa make up anak dia Yaya kat hujung sudut sebab Yaya sangat2 pemalu....siap blow rambut ok anak Moon...walaupun malu tetap nak vogue juga.
 
Dah selesai siapkan budak2...cari tempat yang sesuai pulak untuk photoshoot. Prepare kuih raya masuk kan dalam botol.....sediakan ang pow. Bukan senang ya nak handle handle kanak2 ni.  Mood berbeza2. Ani belum start shoot air dah tumpah kena baju...tak berani marah takut mood dia lari. Filla senyum jer...pandang Ani....hahaha bagus
 
 
 
 
Waktu ni korang jangan tak tahu aku ngan Filla kat depan terloncat2 nak bagi diorang senyum. "Ok angkat tangan macam ni"...."Senyum bagi nampak gigi"...."pandainyer Ani"...."Pandang Mama"...fuh! lap peluh.
 
Anak Moon kalau tak ada abang dia tak nak shoot....nasib baik abang sporting kan.
 
 
 
 
Tetiba nampak bapak Filla naik...siap pakai baju melayu ngan kain pelikat....tarik juga jadi pelakon tambahan....hahaha. Sporting giler bapak Filla ikut jer arahan kami berdua. Tapi yang ni tak berani jerit...aku biarkan Filla yang bersuara.
 
 
 
 
Shoot makan kuih raya...kitaorang suruh eksyen jer makan...diorang makan sampai habis kuih dalam baling tu ok! Ani siap pegang botol kuih raya takut habis....hahahaha 
 
 
 
 
See malu2 kucing!!
 
 
 
 
Anak siapa lah ni....hahahaha
 
 
 
 
Cewah....duit raya time!!
 
 
 
 
Ani terpaksa pakai2 baju....peplum dan kaftan. Waktu ni model dah letih ok...tapi disebabkan  Wan (mak filla) bagi kata2 semangat kat Ani terus ceria kembali. "Cantiknya Ani"...."Cuba pakai baju ni pulak Wan nak tengok".
 
 
 
 
Dah mula berborak 
 
 
 
 
Adalah dekat 2 jam Photoshoot ni dijalankan. Makin lama diorang dah makin ceria. So dah senang sikit bagi arahan. Yang terlebih over pun ada siap silang2 kaki, tak pandang camera, duduk tersimpuh malu...aaaauuuuwww
 
 
2 minggu selepas tu aku ngan Filla pulak photoshoot. Ini tak payah ajar...terlebih excited dari budak ok!!
 
 
 
 
Salam Raya katanyerrrr...
 
 
 
 
Sanggup bergambar tengah panas ok....lepas tu ada longkang besar nak kena langkah...terkangkang aku ngan Filla...takut jatuh.
 
 
 
 
Cewah! tak pandang camera konon!!
 
 
OK.....sesiapa berminat untuk membeli Peplum dan kaftan for mommy and Kids....still available ya. For more info please click Tsugoi koleksi Raya untuk price dan size.
 
Saya sudahi dengan koleksi gambar raya kami sekali lagi.
  
 
 
Kaftan
 
 
Peplum
 
 
Kaftan for mommy
 
 
Kaftan
 
 
HAPPY SHOPPING!!
 
 

8 comments:

Irfa said...

comel2 modelnya ;)

strawberi said...

tgk gambar..tros rasa cam nk raya

mama leen said...

comel2 model dengan bajunya... rumah ni cantik betul..

NenetPenne (NP) said...

elly, anak sulung u tu ayu lah...sopan jer... :)

NenetPenne (NP) said...

lagi satu..rumah kayu tu pun cantik...

Anonymous said...

Elly,

Suruh la si Filla tu review pasal rumah abang die ni, nak jadikan contoh, kot2 nak tambah rumah nanti, suami suka sgt dengan design rumah ni, itu pun kalu tuan rumahnye tak keberatan.

MISS DIVA said...

dah jd anak dara dah anak akak tu..

Anonymous said...

tahun ni ramai la org raya baju kelawar