Nuffnang Advertisement

Tuesday, July 30, 2013

Sushi King...

Bila puasa ni aku sekeluarga agak lemau sikit. Kitaorang mmg kaki berjalan...hujung minggu adalah hari merendek. Bila bulan puasa banyak aktiviti kena kurangkan. Budak2 lebih suka duduk rumah kalau nak keluar lepas buka puasa jer. Samalah dengan aku...lemah gelamai jer....buat kerja rumah pun slow2 jer. Pegang penyapu ayu jer....hahahaha. Aku tengok sekeliling lembab aku jadi pening sebab aku dah biasa aktif. Badan aku sakit2 sebab tak banyak bergerak...otak aku jadi bengung sekejap. Aku tak boleh tidur petang terlampau lama nanti aku pening. En Win ajak gi bazaar ramadhan pun aku malas. Jumaat lepas En Win dah start pening tengok keadaan sekeliling yang tak bermaya...sebab budak2 lebih banyak habis masa atas katil ataupun tengok TV nak dengar suara gurau2 pundah kurang...sebab diorang lebih suka habiskan masa main ipad ataupun tidur.
 
"Ma...harini kita makan ringan2 jer waktu buka...makan kuih jer pun tak apa...lepas buka kang kita keluar makan...lepas tu kita jalan2 bagi budak2 ni aktif sikit"
 
Haruslah aku senyum...tak yah masak kan....lantas laju mengangguk kan kepala. Tempat pilihan harus aku yang membuat keputusan...dari hari tu teringin nak makan Sushi King....Jom lah beramai2 menjamu selera.
 
 
 
Ini budak sorang jer tak minat Sushi King....jadi terpaksa singgah Mcdonald dulu  belikan Yaya burger
 
 
 
Hot and Ice Green Tea. Dulu free jer air kat Sushi King ni....sekarang nak berbayar ya.
 
 
 
Chawan Mushi
 
 
 
 Ini Adik punya...
 
 
 
Makan sampai mata hilang
 
 
 
Jangan tanya aku nama2 makanan jepun ni ya....aku tahu tunjuk jer bila order....nak ingat nama satu2 makanan ni mmg nando....
 
 
 
Aku ngan En Win share...En Win kan diet!! Nyampah....
 
 
 
Shahimi...ini aku punya sorang
 
 
 
Ini pun aku punya sorang...lantaklah...ada aku kesah baju tak muat
 
 
 
Aku punya lagi....paberet Green Tea Ice Cream.
 
Lepas dah kenyang makan...marilah kita merendek di Bintang Walk....ingat nak  pi Jalan TAR...sekali tengok jem giler vavi....cancel kang aku pening balik...baik tak yah
 
 
 
Pelancong pun tak tangkap gambar ngan burung....suka hati lah janji happy yer dak!!
 
Lepas dah round2 bintang walk....macam tak puas hati lagi...macam tak hirup udara segar lagi....hahaha. Sambung gi dataran pulak...waktu ni dah pukul 11.00 malam. Budak2 mmg paberet tempat ni...diorang suka berlari2 kat padang dataran ni.
 
 
 
Lari lah sampai pengsan senang tidur malam kang
 
Actually Dataran Merdeka ni banyak kenangan. Waktu remaja jer asal 31 August dan New Year Eve ini lah tempat aku ngan kengkawan lepak. Beriya2 jerit "Merdeka"..."Merdeka" padahal mata kelain...hahaha. Pergi dalam 10 orang lepak ramai2...macam gempaklah dengan pakai seluar koyak2...T-Shirt semua sama bagi menunjukan kita satu group....poyo giler. Rambut belakang kikis botak...kena ikat tinggi2 baru nampak cun. Ingat Nora Danish jer kikis rambut....aku dari dulu  dah buat ok. Nanti kalau jumpa gambar tu aku tunjuk kat korang. Kalau ingat perangai aku dulu...macam setan jahatnya...Yaya jgn ikut mama tau....hahaha tau takut!!
 
 
 
Alahai....rasa dah tua bebenor. Tengok sekeling semua muda remaja. Semua tengah hangat bercinta. "Saya janji...saya akan sayang awak sampai bila2...sampai saya mati....melainkan awak tak sayang saya lagi"....hahaha tampar kang baru tau!!
 
 
 
Asal gi Dataran mesti melayang duit En Win beli alat mainan ni. Balik rumah mesti jahaman. Apa yang korang buat pun aku tak tahu....kitaorang lepak malam tu sampai kul 1 pagi. Baru puas hati....baru lapang sikit kepala aku ni ha....
 
 
 

6 comments:

intandayani said...

bestkan dpt jln memalam..ktrg kat putrjya ni jela..tp ok jgk xde rmai benau org

Lilynn Wifey Sham said...

salam sis elly.. blogwalking kat sini.. besh besh >.<

Lieya Von Jay said...

tergugat iman tengok makanan bukak puasa tu.. ^_^

Zura Lee said...

laki zura pun suka tol belikan anak2 benda bling2 tu klu lepak kt dataran merdeka... wt bazir duit jerk...

Anonymous said...

Shahimi anak sape pulak tu. sashimi kot. Elly cerita lah zaman remaja you I believe it would be damn interesting. Yang filla cakap kelakar gila yang you cerita dekat dia and peej tu. please please please

ninie said...

wahhh..k.elly ko punya zaman muda belia mmg best...yg rambut kikis belakang cam 'nora dahnis' tu saya
pun dah buat masa zaman remaja sy dulu kak...
dok sek. convent semua pompuan perangai kalah jantan!..pastu bila dok umah rambut tu xpernah ikat biar panjang berlemuih pun, takut makpak nmpk kepala anak daranya dah separuh botak! hahahhahah