Nuffnang Advertisement

Monday, July 22, 2013

Steamboat

Aku dah nampak anak bulan...eh! itu pun nak kasi tau ker....hahaha. Lately ni aku perasan bila datang bulan pinggang aku dah start sakit balik...lepas tu badan lesu jer tak bermaya Nampak sangat simpton2 tua tu nak menjalar didalam badan. Bila aku tanya kengkawan kat office selamba badak jer diorang cakap....kau dah tua Ly tu sebab sakit2 badan. Vechi putus kawan 2 hari....
 
Maka terjadilah malas2an dirumah...nak terbaring jer macam ular sawa. "Pa hari ni u belilah budak2 makanan kat Bazaar Ramadhan...I tak larat lah". Hahaha....alasan tak agak2 suara lemah gemalai jer telipon suami kasi dia simpati sikit kat bini yang tengah sakit ni. Tapi serius pinggang aku lenguh giler .... rasa nak panggil orang lipatkan dua badan aku bagi berbunyi sikit.
 
Aku kalau period...mulut aku ni rasa macam nak makan  sup2 yang panas2. Bila benda2 panas masuk dalam perut rasa macam lega jer. Korang macam tu ker?? ker aku sorang jer yang ngada2. Tapi sukati lah kan nak ngada ker tidak perut aku bukan perut korang kan...hahaha. Lepas buka ala kadar bersama anak2 ajak En Win makan cucuk2 steamboat tu kat Cheras Down Town. Tapi En Win pulak malas sebab confirmed ramai orang kat sana. Pikir punya pikir teringat Concorde Hotel ada Buffet Steambot setiap hari Jumaat dan Sabtu. Tapi start pukul 11 malam keatas jer. Takpe I sanggup tunggu demi perut tercinta.
 
 
 
 
Sementara nak tunggu kul 11...meh lah kita syok sendiri bergambar dulu.
 
 
 
Kiddos
 
 
 
Suami I...hahaha. Nampak tak muka aku lesu jer waktu ni. Lakonan kena hebat dekat suami barulah boleh anja2 lerbih....hahahah. Kali ni aku tak tifu pinggang aku mmg sakit ya.
 
 
 
Vegetables
 
Demi korang semua aku sanggup round2 dengan handphone lepas tu macam wartawan tangkap gambar makanan....hahaha. Buat muka tebal ajukan handphone kat makanan lepas tu snap satu gambar ke satu gambar...biar arrrr aku suka jer
 
 
 
Daging....ayam...udang....semua binatang laut ada ya
 
 
 
Anak beranak cendawan
 
 
 
Anak beranak mee pun ada juger
 
 
 
Dessert
 
 
 
Buah-buahan
 
 
 
Bubur
 
 
 
Fish ball bersama kengkawan nyer
 
 
 
Ada dua bahagian sup dan tomyam. Tapi kitaorang makan sup jer...tonyam aku kurang minat sangat.
 
 
 
Thank Pa...melayan bini yang over ngada2 ni.
 
 
 
En Win punyer
 
 
 
Aku haritu tu makan vege jer. Kena pulak sup panas2....giler sedap ok!!
 
 
 
Yummy!!
 
 
 
Lega giler bila makanan yang di idamkan masuk dalam mulut....buffet kat Concorde ni kalau tak silap aku RM40++ (korang check lah sendiri ya aku tak sure sangat). Tapi  mmg berbaloi sebab macam2 ada. Buffet ni alwiz fully booked. Korang kena call and book awal2 ya.
 
 
 
Mama dah kenyang....jom lah balik ya.
 
 
 

5 comments:

linalucx said...

same la kak elly,

ni dekat ofis 1st day period,
sakit giler, sejuk menggigil,
sampai g bilik aircond nk panaskan badan,,,nak berdiri n jalan pn xlrt..lutut n kaki terketar2 jer..
td 10 minit rehat dkt bilik solat,bukan rehat pn....buat semua benda xkena.menahan sakit sgt2..
keje lagi lg la, out terus..
sy selalu jadi mcm ni sebab berat badan turun atau period datang awal dr masa kitaran.

ana kimi said...

T.T kite dh lama gila gidam nak makan stembot, entry ni buat kite nak nages,

A.I said...

kau mkn sayur je..? kalau aku, sume binatang tu aku sumbat. ketams, udangs...hehe..

Anonymous said...

Wah bag baru ya...longchamp!dari London?

Anonymous said...

salam..
elok seminggu dua sbl period makan sup berempah benda benda berempah kari ....letak halia banyak banyak. kdian buat air halia rebus..minum kosong buat air teh ...but minum.
insyallah sengal dan cramps lega..

n