Nuffnang Advertisement

Thursday, July 25, 2013

Nasi Lemak jer lah...

Selasa lepas Boss aku belanja kat PJ Hilton...budak2 tak nak ikut so aku bawak En Win je lah. Selain aku boss belanja secretary chairman dengan bodyguard jugak. Rutin setiap tahun. Berani boss tak belanja...mmg aku tuntut tiap2 tahun. Boss duit raya bila nak bagi???? hahahaha. Banyak benda nak beli ni....kuih raya belum bayar lagi...alas meja...handbeg (eh) semua belum beli lagi...hahahaha

Aku ni tak boleh tgk makanan mesti nak snap sebab nak riak kat korang yang aku makan hotel....matilah bulan puasa pun nak riak....hahaha. Aku baru jer tangkap gambar lauk kat pinggan aku sekali boss aku sound "orang yang tangkap gambar makanan ni....orang ni sebenarnya sakit jiwa...mental".....baik boss saya simpan balik camera ya. Sound tepat je boss aku ni...nyampah. Waktu cakap tu siapa tunjuk jari kat kepala dia..."orang mental tau". Dia tak tahu sebenarnya secretary dia mmg mental...suka gelak sorang2....kadang2 tetiba je angin meroyan aku datang muka muncung jer. Baik boss bagi duit raya sebelum saya lompat2 atas meja.....muahahaha



Ini jer yang sempat aku ambik sebelum kena sound

Semalam angin malas datang....bukan ke angin malas ni tiap2 hari ada....tak berani nak cakap ngan En Win ajak makan luar...sebab sebelum puasa berlagak bukan main "bulan ni i nak masak tak yah makan luar...malas nak tunggu makanan bulan puasa ni"....ha kan dah susah....tapi mmg malas pun nak keluar melainkan orang belanja...dasar kedekut kan!!

Maka terjadi lah menu nasi lemak sahaja. Pepagi gi pasar beli sotong untuk buat sambal nasi lemak.



Sambal Sotong....sahur time masak roti canai makan ngan sambal sotong...2 keping ok aku bantai!! 



Ikan bilis halus...first time goreng. Setelah 1 bulan dalam fridge. Asyik lupa jer nak goreng. Ikan bilis ni Tea lady aku bagi...dia beli kat Surabaya. Sedap giler rangup...gaul dengan nasi lemak panas2...walawei terangkat.




Macam ni kalau surah anak kupas telur dengan dengan isi2 sekali dia kupas. Sabar....learning proses katanya.



Ayam goreng kunyit



Ini lah menu saya berbuka semalam



Jemput tengok....kalau teringin gi lah buat hari ni.

Selamat Berbuka!!

Apa lagi nak masak ni....poning den!!!

5 comments:

mama leen said...

sedap tu

Mimy Hamid said...

aduss nasi lemak....sedapsssssssssss

Anonymous said...

oh sambal sotong sangatlah menterliurkan...sapa kata cik elly xpandai masakkan.

intandayani said...

tak tahan betul tgk sambal sotong tu..telur tu pun

Zura Lee said...

sambal sotong akak sgt mabeles !!!!