Nuffnang Advertisement

Wednesday, July 31, 2013

Makan luar...

Aku kalau dah start makan luar...tabiat malas masak dah start menjalar...hahaha. Tetiba badan lenguh2....korang macam tu jugak ker??? Sanggup keluar kan duit sendiri asal kan dapat makan luar. Aku selalu perasan...kalau start jer makan luar esoknya pun mesti makan luar jugak...kenapa ek?? dan2 lauk dalam fridge tak ada....padahal melambak jer lagi.
 
Tapi tak kesahlah kan sekali sekali ambik angina luar...eh!!. Tahun ni sekali jer aku makan kat hotel itu pun boss aku belanja. Giler mahal sekarang ni buka puasa kat hotel....ada tu aku call sampai RM178.00 hinggit pun ada. Kalau kali 4 orang...mampus tak berbaju raya lah budak2 sebab makan punya pasal.
 
Kalau dulu aku orang yang paling sibuk kalau raya2 ni....tapi tahun ni otak aku macam tak bergerak. Ini semua salah En Win pasal dia aku busy macam orang giler. Time ni lah nak buat interview, time ni lah nak beli barang2 office, bukak account....siapa yang dia suruh aku jugak. Sampailah semalam borak2 ngan kawan office...rupanya raya minggu depan jer ya. Aku tak order satu benda pun lagi. Daging untuk rendang, bawang2, duit raya, bra raya, kasut raya, kemas rumah, bawak mak makan luar, bawak gi shopping semua aku tak buat lagi....matilah. Patut lah mak aku asyik hint2 jer....bila nak keluar ni....aku selamba jer jawab nanti2 lah lambat lagi mak....hahaha. Sian mak aku.
 
Dengar lagu raya bukan main terjerit2 nyanyi sekali...tapi raya lupa bila. "Pa sabtu ni jangan kacau I...melambak kerja I kena buat...u uruskan lah sendiri company u ya!!
 
Weekend lepas mmg tak masak 2 hari berturut makan luar...meh lah cuci2 mata sambil telan air liur ya. Sambil tengok sambil putarkan lagu raya....bagi korang ingat sikit raya minggu depan ya!!
 
 
 
Eh...tetiba nampak anak sendiri comel...laju2 snap picture.
 
 
 
Sotong Kangkung
 
 
Kueh Teow Goreng tanpa taugeh...
 
 
 
Chicken Wings
 
 
 
Satay
 
 
 
The O ais
 
 
Repeat makan steamboat lagi
 
 
Sayur2an segar dicelup dengan soup panas...Yarabbi enak sekali!!
 
 
 
 

2 comments:

Jojet said...

sama laa kak, mood malas dah menjalarr..sekali dapat mkn luar, esok lusa tu pon mkn luar..suami dah jeling2 mcm nk telan je! hahaha..arinih nk masak!

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com