Nuffnang Advertisement

Thursday, June 27, 2013

Dulu dan sekarang kami tetap berkawan...

Sukalah tu dapat tengok gambar aku dulu2...gelak syaiton lah tu...hahaha. Muka aku besar cawan jer waktu ni. Berat aku 39kg jer tau. Pakai baju semua longgar. Sekarang jangan tanya berapa berat aku sebab ia boleh melukakan hati dan perasaan aku...hahaha
 
Korang tahu tak punya lah nak gemuk waktu ni sebab aku tak boleh tahan dengan kekurusan aku...angin bertiup pun rasa nak melayang jer kaki ni...aku ngan Hani sudah jumpa satu cina ni dia jual ubat gemuk...kalau tak silap aku dekat Ampang Point. Makan ubat tu tiap-tiap hari dalam masa dua minggu badan korang boleh naik....hahahaha. Ubat tu bukan murah ya RM400.00 hinggit. Zaman aku RM400.00 ni boleh beli gelang emas. Punya lah nak cantik badan tu sanggup kerja part time sbb nak kumpul duit. Adakah aku berjaya menjadi gemuk!!!
 
Jawapannya Ya...cuma pipi aku ngan Hani je tembam tapi badan tetap kurus. Bila pipi dah tembam hidung menjadi kecik dan macam tomato aku tengok...Hodoh ok!! Patutlah waktu diorang tunjuk sample gambar tak tunjuk badan semua tunjuk muka jer...tertipu rupanya. Aku ngan Hani bila makan ubat gemuk tu melantak macam orang giler semua balance makanan kawan2 kitaorang rembat...tahap lapar mengalahkan Syaitan....muahahaha. Akhirnya decide berhenti makan ubat tu sebab takut tgk muka sendiri.
 
 
 
Yang baju pink tu lah Hani...dulu sibok nak gemok....sekarang sibok nak kurus. Holloh3 baiknya muka aku...macam budak bijak bistari sungguh!! Muka macam ni pun En Win boleh terpikat..."I tak pandang rupa...I pandang hati u...Haktuiii!!!
 
Kami berlima bersahabat baik...susah senang bersama...paling kiri Pujy, Hani, Ija, aku an Kak Nurul
 
 
 
Camera dulu2 tak canggih betul...kalau tak lawa tak boleh nak oter2 kasi lawa. Kalau camera sekarang berjerawat pun boleh buat licin.  Itu yang tipah tertipu...gambar lawa bila jumpa lari pecut korang ya...hahaha. Aku dulu dah lah kurus lepas tu suara macam petir dah macam mak enon aku rasa. Tapi kan riak tu tetap ada tetap perasan bila gi Kuliah macam cite Beverly Hill...muahahaha.
 
 
 
Waktu ni lecturer kitaorang punya wedding. Umur aku 19 tahun ok...cepat giler waktu berlalu. Korang mampu gi wedding pakai beg rotan...bangga ok orang lain tak bawak handbeg tapi aku ada handbeg. Sama pulak colour handbeg ngan baju...muahahaha.
 
 Rambut paling tak boleh blah...kembang tepi...cewah kira dah habis cun lah waktu ni!! Pernah sibuk nak colour rambut tapi tak mampu buat kat kedai so beli kat farmasi .. pilih colour rambut tak agak2 ambik colour merah. Arahan suruh pakai 1 jam tapi aku kan tak suka ikut arahan...konon lagi lama pakai lagi cantik lah konon merahnya....bantai pakai 2 jam. Hambek bila cuci jadi colour pink terus rambut aku....muahahah. Giler takut wei waktu ni...takut nak keluar bilik....berbalut 24 jam kepala dengan towel....suruh kakak aku gi farmasi beli warna hitam balik...hujung2 rambut aku jadi keras macam batu.
 
 
 
Ini lah lecturer kitaorang...Puan Harlina. Waktu ni dia baru 24 tahun. Student muda....lecturer muda so dah jadi macam kengkawan. Boleh bergurau senda...rindu giler zaman ni!!
 
Tapi sekarang semua dah ada kehidupan masing2....semua dah berkawin dan beranak pinak. Susah sangat nak berjumpa...setahun sekali pun belum tentu. Padahal semua duduk KL jer kecuali Hani yang menetap di Texas sbb berkawin dengan omputih...over kau kan pilih mat salih jer!!
 
Last week Hani balik KL...maka berkumpul lah kami semua di Concorde Hotel. Tapi sayang Pujy tak dapat join waktu ni...sibuk menjahit katanya.
 
 
 
Kak Nurul
 
 
Hani
 
 
Ija
 
*sila refer gambar sebelum dan selepas ya*. Dah besar korang ya!!
 
 
 
Us!
 
 
Seronok giler dapat berkumpul balik...macam2 cite keluar. Tak tahu bila dapat jumpa lagi macam ni..kena tunggu Hani balik baru kami dapat berkumpul semula.
 
 
 
Bila tengok gambar ni rasa rindu sangat kat korang semua!!
 
 

10 comments:

honey bedazzled said...

confirm cina tu jual steroid. sbb tu tembam muka dia panggil moon face and naik nafsu makan. ubat tu murah gila. tu bahaya dulu senang je tah jual apa apa. sbb tu if x berdaftar jgn makan.

Anonymous said...

kak elly, dulu sy pun penah kaler rambut siap bwk tido lagi esk pagi bru bsuh hahaha kejung rambut sy...then pegi saloon abis kene mrah ngn cina saloon tu..."lu mau mati ka" haha

Jojet said...

hani makin kurus la kak..tp makin gelap kulit dia, duduk texas kot sebabnyaa..

Anonymous said...

dalam ramai2 ni elly yg paling lawa..hehe

SueGinola said...

Masing-masing makin cunla....i like!!

Irfa said...

turun naik turun naik aku baca entri ni sbb nak compare buka korang zaman dulu ngan zaman sekarang ;)

Anonymous said...

cantiknya u ni elly...muda2 pun smp skrg ni still lawa

Syima Emi said...

kak elly, bukan dior tu nak beli kaler pink/fushia ke? hihiii.. itu je yg nampak.. hahaha..

Anonymous said...

Salam Elly semua dah berubah ya. Paling ketara berubahnya si Ija dulu kecik kemetot aje skang dan bam-bam. Si Hani dulu badannya besar, tapi skang dah kurus sikit tapi maybe disebabkan rangka badannya kot besar, still nampak besar cikit. Si Hani ni baru balik bercuti dari beach ke masa gambar kat hotel tu? Nampak gelap btul, cerah lagi masa gamba dia muda2 dulu ya. Akak suka Elly sekarang,cantik (kembang la tu) dulu2 muka cengkong semacam aje badan cekeding macam x cukup zat he he he. Jangan marah ya Elly. Akak menyakat sikit. Kak Rynn.

Anonymous said...

Korang mampu gi wedding pakai beg rotan...bangga ok orang lain tak bawak handbeg tapi aku ada handbeg. Sama pulak colour handbeg ngan baju...muahahaha.

ayat di atas buat wa rasa tak cukup napas nak gelak. sumpahh lawak nak mamp.