Nuffnang Advertisement

Monday, June 3, 2013

Aktiviti makan yang melampau!!

Sesiapa yang follow blog aku korang mesti dah  faham bebenor perangai aku sekeluarga yang suka makan di tengah malam...selalunya pukul 10 malam keatas....dengan alasan nak lepak2, supper makan ringan2 kononnya.

Kitaorang mmg dari dulu dari Yaya kecik2 lagi kalau hujung minggu tak ada aktiviti... kerja kitaorang mmg suka round KL...tengok lampu, tengok keindahan ibu kota dimalam hari...cewah!! kadang2 terlajak sampai pukul 3 pagi...budak2 dah terbiasa dengan perangai mak bapak dia yang tak berapa betul ni. Aku ngan En Win mmg tak boleh duduk kat rumah...otak ligat jer nak berjalan. Biasanya hari Sabtu aktiviti giler ni dijalankan...tak pernah rasanya hari Sabtu kitaorang melepak depan tv sampai tertidur...mesti keluar sekejap pun tak apa...asalkan dapat keluar rumah.

Selain aktiviti lepak2 or round2 KL...kitaorang suka menyanyi...book bilik karaoke pukul 11 malam melalak sampai pukul 2 pagi. Lepas tu balik dengan penuh keriangan dan kegembiraan...hahaha. Weekdays kitaorang terlalu busy dan stress jadi bila hari Sabtu inilah masa aku ngan En Win lepak ngan anak2, gelak2, dengar aduan anak2 yang tak habis2 pasal penyanyi kesukaan dan aktiviti kat sekolah. Kami 4 beranak mmg suka dengar muzik...jadi suka lepak tempat2 yang ada live band. Sambil makan sambil badan bergoyang.



Mana lagi kalau bukan area Bukit Bintang


My Kiddos!!


Pavillion. So far aku rasa ini tempat yang best utk supper sambil dengar muzik. Aku suka tengok gelagat orang sekeliling...cara berpakaian, gaya rambut, gaya pergaulan masa kini. Benda2 macam buat stress aku hilang dan boleh buat aku tersenyum.



Tuan Belog


Tuan Belog dan En Somi


Sabtu lepas kitaorang lepak kat Michelanglo's...ingatkan nak makan lite2 jer....nando ya sebab menu dia menusuk dikalbu. Terjebak order makanan utk dinner. Walaupun aku dah masak daging kicap kat rumah dan bantai makan 2 pinggan nasi sebelum datang kesini. Tapi nafsu tamak dan nafsu makan menguasai diri. Teruja lalu mengorder dengan tanpa rasa bersalah. En Win lah yang suka saiko bini dia..."Ma walaupun dagu dan perut u berlapis kasih sayang I terhadap u tidak akan pudar!....haktuiii jangan nak menipu ya...



adik pun bernafsu besar


Yaya....tak habis2 order beef steak



Me n Kiddos!!


Pizza...En Win


Tuan Belog punya


Share reramai!!


Yaya n Adik punya


Waktu ni pukul 11 malam...melantak macam baru pukul 7 malam. Tapi suka jer...happy jer...tunngu akhir tahun ya...apa terjadi kat keluarga kami...makin berlapis tak perut aku!!

Lepak2 malam tu sampai pukul 2 pagi...puas hati rasanya...hilang stress seminggu bekerja.


Eh! ada ice cream besar lah...hahaha




Nak jugak...


Ok...esok kita cite lagi pasal makan ya...


2 comments:

lucd007 said...

hai kak elly i suke blog u..dah lame jd silent reader. now i dah takmo silent2 lagi sbb i pun dah ade blog. meh la jenguk i. TQ

Anonymous said...

Ugrhhh rindunye tgu akk update n3 bru..huhu..k.elly update sllu k...semangat ni...akk dh jd sumber inspirasi sy ni...cmno?