Nuffnang Advertisement

Monday, May 20, 2013

Wedding sebelah lelaki...

Cerita wedding masih diteruskan lagi.....kali ni sebelah lelaki pulak. Bertempat di Selayang so tak ada lah jauh sangat dari rumah. Aku mmg dari dulu suka pergi rumah pengantin...hahaha. Aku suka tengok pengantin, aku suka tengok baju pengantin, aku suka tengok pelamin dan yang paling2 aku suka tgk make up pengantin.

Untuk pengatahuan korang sebenarnya waktu aku umur 28 tahun aku pernah bukak butik pengantin di Damansara, aku pernah belajar make up dengan make up artis Zulfazli, baju2 pengantin semua aku beli di Indonesia, butik aku banyak kali masuk majalah pengantin tapi sayang butik tu hanya bertahan 2 tahun jer sbb biasa lah kalau share2 bukak butik ni mesti bergaduh punya. Aku mmg frust giler babi ...setahun aku menggangur waktu tu aku tengah mengandungkan Adik. Sejak kejadian tu pintu hati aku mmg dah tertutup untuk berniaga lagi tapi kalau dah minat nak buat macam mana kan selepas 4 tahun aku kembali kedunia perniagaan sehingga hari ni. Biasalah dunia perniagaan mesti ada jatuh bangun..bukak kedai...tutup kedai...tak cukup duit itu semua perkara biasa. Nanti kalau aku rajin aku screen gambar butik pengantin aku ya.

Ingat lagi first time aku make up kan pengantin aku punya berdebar jgn cakap lah...aku tak konpiden waktu tu aku takut pengantin tak puas hati...lepas aku make up bila dengar kawan2 dia puji cantik lega hati aku. Dulu kalau aku make up kan pengantin En Win selalu temankan aku...bila selesai make up nanti aku suruh En Win intai dari jauh tu lepas komen cantik ker tidak?? Hahaha. Alhamdullilah since aku kawin En Win mmg dia lah sahabat rapat aku dia sentiasa support dan bagi aku peluang cuba benda2 baru.... benda2 yang aku minat. We alwiz support each others... En Win kalau ada masalah pasal bisnes atau kerja nanti dia ajak lah aku keluar lepas tu mengadu itu ini...hehehe cute jer kan!! Nasib kami punya minat yang sama.

Macam2 pengalaman waktu make up kan pengantin...ada sekali tu pengantin yang nak kawin tu kena ketumbit giler besar aku dah cuak macam mana nak make up kan mata pengantin tu buatnya meletop ketumbit tu mampus aku, ada juga pengantin yang waktu bersanding kena deman campak (campak cacar air tu) kesian kan!! Ada jugak yang fussy nak mampos tak nak tebal sangat tak nak lipstik merah tak nak foundation tebal....sabar jer lah kan!! Tetiba rindu lah pulak nak make up kan pengantin. Zulfazli make up artis yang ajar aku tu...banyak bagi aku peluang korang tau tak aku pernah make up kan Ramlah Ram waktu Rancangan Hiburan Minggu ini kat TV1. Ketar2 tangan aku...lepas dah make up semua saudara mara aku call suruh tengok TV1 tgk cantik tak aku make up...hahaha. Itu semua sejarah hidup aku...tak mungkin kot nak kembali kedunia make up lagi



Ok sambung balik cerita adik ipar aku ni. Sebelah lelaki tak ada acara merenjis...cuma duduk kat pelamin tangkap2 gambar jer. Nice colour brown and purple


Lake den!!


kali ni aku decide pakai baju sama dengan anak2. Dah lama rasanya aku tak buat baju sama2...last buat waktu diorang kecik itupun time raya rasanya.


Yaya


Adik


Pengantin. Simple and nice!!


Dan lagi


Sebabkan FIL aku tak berapa sihat jadi laki aku temankan MIL aku duduk kat main table. Lepas tu eksyen kat aku dapat makan udang besar!!



Kiddos with pengantin


My Family


MIL


Kengkawan!!

Maka selesai lah semua acara majlis. Pengantin dah honeymoon...sampai deman2 pengantin lelaki waktu honeymoon. Kau ganas sangat tu Shira...cuba pelan2 sikit...ni mesti kau gelojohkan...hahaha #cabutsambilgoyang2bontot#



8 comments:

Miss Moon said...

hahhah penganten demam ....banyak sangat OT tew ekekekke

tetiba sonok plak usik org baru kawen ..

sebab dulu aku pas kawen kemain kena sindir nko ...

siap jumpa makcik dia ...ingat tarik aku nak tanya apa sekalik tanya best tak toin toin vleyyyyyyyyyy apa aku nak jawab kat org tua weyyyy diam je sambil senyummmmmmmmmm ekekekkekek

malu la sangat kannnnnnnnnnnn

nono2612 said...

Bkn calang2 org ada bakat berniaga ni hehe

Mimy Hamid said...

baju pengantiin cantik..simple tp nampak kelas

Anonymous said...

Salam kak elly,

X sabar nak baca entry kak elly punya butik...

Fizaabdrahman

Anonymous said...

hi kak elly sya mmg plan nak bukak pniagaan bridal ni...skg tgah kumpul material n bcadang nak ke indon cr baju pengantin bleh le kirenyer kak elly kongsi2 nama2 tempat yg ada jual baju2 pgantin yg cantik ngn arga berpatutan tq kak elly

Anonymous said...

elly share le tempt2 jual baju pgantin kat indon tu bleh jd guide saya ngn partner karang nak cari baju ognatin yg best

shyda said said...

macam familiar la dewan nih..dewan sekolah cina selayang tu ke?

Twins said...

kak elly nak tengok gambar akak makeup pengantin tu.saya pun minat makeup2 pengantin ni :)