Nuffnang Advertisement

Friday, May 17, 2013

Cyber Cafe

Aku ni waktu remaja bukannya jenis suka melepak kat internet cafe berchatting or main games. Daripada aku melepak kat internet cafe baik aku jadi promoter jual kasut dapat gaks duit. Aku memang dari dulu tak suka berchatting salah satu sebab rumah aku mmg tak ada computer jadi bagi aku satu pembaziran nak ke cyber cafe semata2 nak berchatting. Aku lebih prefer berkenalan secara face to face senang aku nak tengok muka, cara berpakaian, cara percakapan. Kalau chatting2 ni susah sikit aku nak percaya. Ini pendapat aku lah...kang ada pulak yang marah....korang kan suka marah aku....muahahahaa.

Aku lebih suka jumpa kat kedai mamak dari berchatting. Aku prefer perhubungan yang cepat. Ni kalau berchatting aku tengok ambik  masa berbulan2 baru nak jumpa lepas tu apa yang kau tulis lebih kepada kearah kebaikan dan aku rasa korang akan lebih menjadi perahsia dan kurang tonjolkan diri korang sebenarnya (pendapat aku ya). Bagi aku semua ni lambat.... kalau kau suka aku meh kita jumpa lepas tu korang boleh dengar betapa kuatnya suara aku dan betapa kuatnya aku melantak. Agak2 kau tak berkenan tak yah jumpa minggu depan...senang cite kan. Aku jenis orang yang tak sabar....very straight to the point. Kau nak aku datang jumpa secara gentlemen tak payah nak ayat2 aku kat telefon or chatting aku geli ok!!! "I suka lah dengar suara u lembut jer"...."Dari cara penulisan U ni I boleh tahu u ni seorang yang penyayang".....haktuiiiii....padahal sebenarnya garang nak mampus.

Sebenarnya aku nak cerita pasal cyber cafe dah melalut laks ke cite lain . Minggu lepas aku ada assigment penting kena habiskan line internet kat rumah pulak macam haram....jadi terpaksa aku gi Internet Cafe sbb aku kena submit assigment malam tu jugak. Bila masuk jer tetiba aku rasa seram sebab gelap bebenor cyber cafe ni...ok takpe kita cari computer dekat2 dengan tingkap. Dah settled semua urusan dekat counter aku pun start lah buat kerja depan computer. Selang dua tempat dari aku duduk ada budak remaja perempuan...aku tak tahu lah dia buat apa depan computer siap pakai headphone kat telinga. Ok belakang aku pulak ada seorang budak lelaki Cina remaja sebelah tu kawan dia aku rasa.

Tengah aku leka taip asssigment.... budak tudung yang duduk tak berapa jauh dari aku tetiba gelak terbahak2 lepas tu kuat giler. Hahahahahah.....hahahahaha....bodohlah kau ni......hahahaha....gelak sampai jatuh kerusi...tak tahu apa yang lawak sangat....dan yang menghairankan.... aku sorang jer pandang budak tu orang lain buat dek jer. Aku macam nak sound jer suruh dia pelan sikit...tapi baru aku teringat tempat ni bukan library yang aku boleh sound2. Hahahahaha....kalau aku jumpa kau aku bunuh kau.......hahahahahaha....lawak lah kau ni. Ok tak apa aku sabar lagi.

Kau ingat tak budak cina yang duduk kat belakang aku.....habis jer budak tudung tu gelak dia pulak sambung jerit kuat2.....kasi tendang cepat.....ok2 tumbuk perut dia.....pusing leher dia...lepas tu kawan sebelah dia sambung pulak...wei! jangan lari.....elak2 cepat jangan bagi dia tendang. Eh! apa ni kenapa semua cakap sorang2...lepas tu kuat2....serius aku jadi cuak. Aku tahu lah diaorang tengah main game....tapi bukan ker kalau main game tekan2 button jer tapi sekarang dah lain ker?? kena keluarkan suara ker??.

Ok kita sambung balik pasal budak tudung perempuan tudung tu....tadi bukan main gelak kan tetiba nangis pulak. Budak ni mental ker apa??? kenapa u nak break dengan I....U dah ada orang lain ker??? dah kau gelak macam setan macam mana jantan tak lari. Tak sampai 10 minit dia gelak balik...ooooo u usik I ya....hahahahaha....hahahaha. Budak cina tu tak habis suruh tendang, suruh teranjang. Sebelum aku jadi giler baik aku chow....lantak lah assigment tak siap aku tak sanggup duduk lelama kat sini. Mana lah tahu tetiba giler aku datang aku bersilat pulak kat tengah2 tu...hahaha. Tapi serius aku tak tahu knp budak tudung tu jadi macam tu....takut dowh....hahaha!!

Itu jer nak cite....ok bye!! hahahahahahah....aku bunuh kau nanti!!! hahahahaha

21 comments:

cik ara said...

ahahah. normal tu kak elly. org yang suka g lepak cyber cafe ni mungkin mental sikit . opss! tapi betul tau , kalau nak lepak cc tu diam jela ni memekak memang macam org mental. hikhik

strawberi said...

fuhhh...mintak dijauhkan dari anak2 kita perangai budak2 pelik camtu

maz said...

hahaha.. seriuuss.. klaka gilerr.....

rohayaroy said...

Assalamualaikum.. elly.. haiiii i tak penah komen slalu silent reader je.. hahahahaha tapi kali ni nk komen pulak.. sebab memang lawak... i pon gelak2 depan pc baca.. uishhhhhh mcm tu ke kt cyber cafe.. gillerrrr aaaarrr kaaan... ngeri.. hahahahaha

Anonymous said...

dieorg buat voice chat tu k.elly

Anonymous said...

serious lawak.. tetiba rasa nak pegi CyberCafe lepas ni.. :P

Anonymous said...

lawak giler bace cite kak elly ni..guling2 saye depan pc..haha sengal je budak pakai tudung tu..mental ke ape? haha



~aliaa~

etty said...

semakin jatuh cinta dgn blog elly...perangai sama kelakar mcm filla gak :)

Ms. Whoda said...

Sumpah entry ini kelakar kak elly! teringat zaman lepak cc dulu hahahaha!

Irfa said...

aku pun ada kisah psl cc
singgah sbb nak bunuh masa
dlm tu ada beberapa remaja lelaki tgh main game..gelak kuat2 dan mencarut2
maki mak pak semua ada..sekali aku dgr 'eh.aku balik kejap nak masak nasi.kejap lagi mak aku nak balik keje..ko tunggu tau,nanti aku datang balik'

sedih aku dgr..mak ayah yg kerja x tahu apa xtvt anak2 kat rumah..
risau wei

Anonymous said...

Lawak giler n3 ni...aku gelak giler smpi anak2 dtg tanya...ma..nape ma...nape gelak...hahahahah

Filla ~ Kasihs said...

serious??? seram la plak apake mental gitu? aku ok sikit la tKat ckp sorang dlm kereta, gila punya olang la ituuu...

Twins said...

haha dapat bayangkan muka akak masa tu.serious seram diorang ni haha

cik gObu said...

hahaha kelakar plak baca

tp serius dh berpuluh tahun tak masuk cyber cafe
zaman belajar dulu ye arrr

riadah masa senggang hahahaha

Anonymous said...

mmg scary kalau first time masuk cc ni..aku pernah tgok budak2 skolah gaduh dlm cc sebab nak pinjam duit dgn kawan sebab nak main games...bila kwn x bg pinjam,di belasahnya budak tu...

-ZaNnA- said...

kak elly, camtu laa rupe paras kat cc...raser nak cabut kan kabel org lain agar tak dpt tenet...tah ape2 menjerit2 lagi memaki hamun tambah lagi dengan speaker sorang satu yang keluarkan bunyi macam nak pecah gegendang masyaa allah....kesiann kebanyakannya melayu :(

Anonymous said...

Sakit ati baca ni!!! http://m.facebook.com/photo.php?fbid=599880226696890&id=576388619046051&set=a.576392855712294.1073741826.576388619046051&refid=7&_ft_=qid.5879657449646170129%3Amf_story_key.-59180667361761

impian indah said...

takut nyer citer kak elly ni..seram dari citer misteri peej..huhuhu

Mrs.Izi said...

saya pernah ke cc masa kat kg.sbb lupa nk print boarding pass.budak2 dlm tu semua pelik2.dahla cc tu gelap.memang ngeri.

eby.safiah salehuddin said...

Me to pernah ada pengalaman macm nih. T'paksa masuk CC sbb ada assign urgent. Bebdk dlm CC tu mmg nmpak mcm mental. Geli hati ada, takut pun ada. Ngeri kot!

Salfiza said...

Kelakar blog akak... tgh2 baca ni saya tergerak nak komen pasal budak2 main game sambil keluar suara tu.. saya pernah tidur rumah member yang hantu game kafe tu... yang ada waiter, pelanggan, etc tu... sambil2 main tu siap ckp keluar suara lagi "oiii.. ambillah ayam tu bodohhhh.. nanti hangussss" lepas tu gelak guling2... saya yang takde kena mengena pun tergelak tgk dia gelak.. then intai apa dia main... rupa2nya dia cakap ayat yg dia taip.... nak kasi feel lebih gamaknya.. so akak tak payah risau eh... diorg waras lagi cuma mungkin terlebih emosi. hehe