Nuffnang Advertisement

Wednesday, April 10, 2013

Jenjalan

Sebelum aku cite lebih lanjut...esok aku dan En Win akan berangkat ke China bawa Group bulan April. Excited sebab bulan lepas aku tak dapat join. Doa kan semua berjalan dengan lancar. This time Filla tak dapat join...kejam lah aku kalau suruh dia ikut..habis anak dia nak menyusu macam manakan...I fikirkan u..
u know...i tak jahat...yang penting kita support each other...kan Filla Kan. Semalam keluar jenjalan ngan Filla ngan Peej. Filla nak cari baju katanya dah setahun tak shopping...last2 aku terjebak sama. First time jumpa Peej berlainan dengan apa yang aku fikirkan selama ni....Peej pemalu nko....hahaha suara sopan santun jer...tak caya kan...aku pun tak caya sampai sekarang. Tapi kepala sempoi wa cakap lu. We all having so much fun semalam. Nak tengok gambar semua nanti tunggu filla update ya...hahaha.

Ok meh cite pasal keluarga aku pulak!!

Rasa macam lama sesangat tak lepak minum petang ngan family kecik aku ni. Ntah apa yang aku busy pun aku tak tahu...ada jer benda laki bini sibuk kan. Sekarang pulak kiddos ada kelas tuisyen setiap hari Sabtu dan Ahad tak dapatlah nak gerak kemana. Ahad lepas Cikgu tuisyen tak dapat datang itu yang dapat lepak2 minum petang. Ke mana lagi kalau bukan ke KLCC.



Tuan Belog!!

Aku kalau tetiba malas...mcm ni lah jadi muka aku... keluar tanpa make up hanya lipstik sahaja. Eh! bukan aku selalu comot jugak ker...hahaha. 

Lately ni aku rasa letih giler...orang anak semakin membesar semakin senang tapi aku semakin letih pulak. Mana tak nya sampai rumah kelam kabut masak...sbb anak2 dah pandai pilih lauk...asal balik sekolah jer terus kedapur tengok apa aku masak? kalau tak berkenan dihati terus cebik kan bibir....aku tampar kang baru tahu...mkn je lah ini banyak hal laks. Dalam hati jer lah...tapi kesian tetap mengunung tinggi...masak kan lah jugak lauk kegemaran memasing. Dah settled makan berkemas pulak...cuci kuali bagai...mop lantai lagi. En Win anak beranak berkaraoke...terbakar je aku tak dapat join. Settled kerja dapur, sental baju pulak...aku rasa budak2 ni diorang tolong lap meja kat kantin sekolah agak nya..hitam giler lengan baju. Belum lagi makan ice cream menitik-nitik kena baju...nak nangis tak dengar...aku bukan menangis jer meraung pun tak ada orang peduli.

Lepas kerja sental menyental selesai terus mandi...continue pulak ajar anak...kalau aku tak monitor memanjang jer tak ada kerja sekolah. Adik tulisan herot berot nanti. Bukan tak bagi En Win handle bebudak...dia kan sempoi bila anak tanya terus bagi jawapan....bukan dia nak ajar macam mana cara utk mendapatkan jawapan.  Manalah aku tak tension...semua aku...aku...aku!!

Ok lega sikit dapat luahkan....hahaha


Yaya yang semakin membesar....tapi penakut... asal malam jer merayu2 nak tidur dengan aku. Habis bapak kau nak tidur dengan siap...Eh! Kadang2 siap En Win temankan sampai diorang tertidur....tapi esok pagi bila bangun jer...tau2 dah berimpit2 4 orang atas katil...bila diorang datang pun aku tak tahu. Susahlah macam ni aktiviti malam tak dapat dijalan kan....hahaha



Adik yang suka ber"keek" dan ber You tube. Semua benda dia nak laporkan kat Keek. Lantak lah korang asal jgn lapor aku dera korang sudah...kang tak pasal2 ibu mithali mu ditangkap.



En Win yang lately ni sangat over berkaraoke.



Ni aku punya


Kiddos!! French Fries jer...kenyang katanyer



En Win punya....

Lepas lepak2 minum...gelak2 dengan lawak bodoh aku...nyampah ingat aku clown agaknya asyik suruh cite kelakar jer...maka kami pun meneruskan perjalanan Window shopping sahaja tanpa dapat membeli apa2...sbb En Win kata jgn nak mengada2 asyik nak membeli ajer...simpan duit katanyer



Hanya termampu bergambar di depan kedai sahaja!!



6 comments:

Nurul EL-Huda said...

suka dgn ragam anak2 akak....
hehehe, c0mel je....

Anonymous said...

Elly cantiknya kimono cardigan yg elly Pakai tu. apasal tokei tsugoi x sama pattern bj Dgn customer. Huhu.....
Cantik, sesuai Dgn kulit gebu elly.

mrs kayrul said...

klu adik dah tak tau bertwitter nanti...abis la....laporan setiap masa

Anonymous said...

kak elly cantik..

Anonymous said...

Hi Kak Elly ! Aritu saya nampak kak elly dekat Hayaki area danau kota tu! Cantiknya !!

Irfa said...

GAMBAR LAST TU MCM KAKAK SULUNG DGN ADIK2NYA..
KONFEM KEMBANG HODUNG ELLY BACA KOMEN NI..TP SIYES.KO MMG VOGUE DAN SLIM
AKU JELES,HUHU