Nuffnang Advertisement

Tuesday, April 16, 2013

Alhamdullilah...

Alhamdullilah...group utk bulan April semuanya telah selamat sampai semalam. Untuk entry business trip nanti aku akan update ya sbb banyak gambar nak riak kan kat korang...nak eksyen sikit...hahahaha. Aku akan cuba dapatkan komen ngan feedback yg join group tu ya bagi korang lagi teruja nak join package ni. Giler berlagak....hahahaha. Ok...cite ni kita simpan dulu kasi korang berdebar-debar menanti. Eh! korang berdebar ker? ker aku ngan Filla yang over. Suka hati lah kan!!

Sekarang nak gumpat laki sendiri....dia akan baca entry ni jadi tak mengumpatlah. Itu namanya aduan dalam diam...sebab aku dah beberapa kali bebelan di rumah tapi dia tak pedulikan. Jadi aku nak share bebelan aku kat sini pulak.

Lately ni aku tension tahap gaban...after office tengah aku sibuk memasak dia akan berkaraoke dari pukul 6 petang sampai ke 9 malam. Berhenti sekejap waktu makan dan solat lepas tu sambung balik. Aku dah muak ok...lepas satu lagu kesatu lagu tanpa berhenti. Tingkap pintu semua dia tutup...rumah aku setiap kali dia tarik suara terus bergegar. Aku nak tgk TV pun tak dapat. Dia berhenti pukul 9pm sebab aku nak ajar anak2. Lepas settled semua benda dalam kul 10.30pm...dia sambung pulak main drum. TOLONG!!!! TOLONG!!! aku tension giler. Kerja aku 24 jam menjeling...tapi dia ignore jer...macam aku tak wujud depan mata.

En Win macam tak ada perasan...dia gembira jer...siap sambil nyanyi sambil tujukan lagu untuk aku. Dulu kembang2 gaks hidung ini kalau 24jam jer asyik tujukan lagu dah tak terkembang hidung aku. Itu belum lagi memalam sebelah aku tengok you tube belajar cara2 ketuk drum....aduhai! sampai bila ni???mak dah tak sanggup ok!!!!

Korang tolong lah nasihatkan En Win sebelum aku jadi giler...ini pun dah hampir giler! Lepas ni alat muzik apa pulak dia nak beli...menanggis air mata darah lah aku. Bang oooooiiiiii sudah2 lah ya....nak nyanyi sekali sekala jer lah tak payah sampai 3 jam u bantai. Agak2 3 hingga 5 lagu cukuplah.  Drum tu setakat praktis boleh lah jangan sesuka hati u nak ketuk jer. Bingit ok bingit!

Itu belum anak2 aku pasang lagu Justin Bieber kat bilik lepas tu terloncat2 menari. Siap buat show lagi depan aku suruh tengok....paksa tengok ok!! padahal show ni dah 80 kali aku tengok...redha jer lah punyai keluarga seni macam ni. Aku rasa nak masuk kelas nari2 kat tiang tu... bagi En Win teruja tengok aku...jadi dia leka sikit...hahahaha. Ok2! aku nak register sekarang!!!!


18 comments:

Anonymous said...

kah..kahh.. klaka la elly ni, patut tu masuk je kelas tarian tiang tu , biar en win telopong, dari die ulit drum, baik die ulit ko, ade gak pekdahnye, biarkan jela diorang elly, lama2 esok mesti diorang muak

Irfa said...

AKU MEMBAYANGKAN EN WIN TERNGANGA TGK KO MENARI TIANG.HEHE

OPS..X SABAR TUNGGU ENTRI TRIP NIAGA ITU

elin said...

hi kak elly,elin ni one of ur silent reader..hehehe..post yg kali ni baru terase nk comment sbb kelakar!!!hahaha siannye akak sbb trpkse tensen sorang2 masak while ur hubby bahagia karok plak...hehehe...btw,suke bace blog akak coz ur family are very the happening!!hehehe..same like my family la,masing2 sume kaki karoke bagai nak rak!!now i baru dpt baby aritu so aktiviti karoke trpakse distopkn sementare waktu..tensen jek masing2...hehehe...anyway,love to read your blog everyday!!

Anonymous said...

rindu nak baca blog akak...lama tau x update

Anonymous said...

rindu nak baca blog akak..lama tau akak x update

cikji said...

hahaha sabo kak elly,saboo.

Filla ~ Kasihs said...

hahaha... jom karaoke rumah ko sabtu nie.. aku nak tambah ke-stress-an ko hahahaha... meeting sabtu jangan lupa..

Anonymous said...

aduhai kak ellyku..giler punye lawak ok!!

Penyapu Lidi Sdn Bhd said...

hahahaahaa..elly..mmg wonderful family...


seronok dengar rintihan ko..takde pulak simpati..hehehee

all the best en win..tak sabar nak tgu album baru kuar..nak mintak sign..heehehehe


elly jgn sentap 48jam.

strawberi said...

aduhai..kesian mmg kesian..tp klaka plak..camno tuh...
saba je la kak eh..buat rules baru..blikan enbeg lagi,..baru bleh bising..hahha

zean anuar said...

hye sis...
im ur new follower...;)

do visit my blog if u free...
http://mrandmrssapic.blogspot.com/

Anonymous said...

Kak Elly. Saya rasa En. Win sedang mengalami midlife crisis. Bertabahlah.

Suria.

Anonymous said...

Elly, aku sokong 200% ko nak gi belajar tarian tiang.. jap aku bayangkan hahahha
@watieshaharin

peej said...

apa kata kau suruh laki kau buat satu bilik kat rumah khas untuk entertainment. renovate la bagi sound proof. so dia nak nyanyi ke drum ke kau tak dengar langsung. sebab dulu zaman memuda ada pergi party kat rumah sorang laki ni. condo la. umah dia sound proof ok. dalam music macam club, lepak balcony tak dengar apa. orang keluar masuk kat sliding door tu bila bukak dengar berdentum dentam, tutup rapat terus tak dengar apa langsung.
tu je solution dia aku rasa la.

Anonymous said...

sis..~!!!!sila rajin update blog yer, dah rupe ada ganja ngan blog kamu ni..nasib baik hari ni update klu tak, mampos aku makin ketagih...!!!update plak yg wat aku terus ilang ketagih...caiiiiyoookk en win, i sokong u..sis, i pon sokong u tarian tiang tu..!!!
register nowww...!!!

Asybella87 said...

so funny... besabar je la... tak sabar nk baca entry trip niaga... akak plese reply my email....

Fariza Darwish said...

Betul...middle age life crisis.. Lelaki mmg macam tu..bila nak masuk 4series.. Sabar jelah.

deharisa chantek said...

KELAKAR TU KAKAK ELYL nih ,,,,,,,,

kak, nak rasa masakan akak one day boleh tak?? mkn sambil tgk akak menari kat tiang umah tu ehehheehheheheheheheheheh