Nuffnang Advertisement

Tuesday, March 5, 2013

You Tube!!!

Tak sangka selama ni dua orang anak aku ada bakat terpendam. Kuat berangan..hahaha sebijik macam perangai aku kecik2 dulu. Tapi zaman aku tak adalah you tube macam zaman sekarang ni...cuma nyanyi depan cermin je lah. Pakai baju mak, pakai eye shadow biru, lipstik merah menyala, pegang sikat lepas tu terkinja2 depan cermin "angan2 bila mencari pasangan"...hahaha bangga sekejap.

Yaya dengan adik memang giler tgk you tube...cari macam mana cara nak dance lah, cara macam mana nak buat cake lah, tengok penyanyi kesayangan diorang buat concert lah. Memag dua beradik ni akan terperap kat bilik pegang sorang satu ipad tengok benda ni semua. Kadang2 aku pantau gak tengok history yg diorang tgk...ialah takut jugak tgk benda2 yang terlarang ni.

Asal gi karaoke jer masing2 semua nyanyi lagu latest siap dance bagai...mana tidaknya kalau itu hari2 diorng bukak siap praktis menari bagi step sama...hahaha kagum aku sekejap kat karaoke tu. 

 2 minggu lepas Yaya ada cakap diorang dah buat you tube...aku angguk2 kan jer kepala ingat diorang berangan dan suka2 jer cakap macam tu..hahaha tak perihatin langsungkan. Asal balik sekolah mesti diorang tanya "mama dah view you tube kitaorang...aku jawab selamba jer...belum". Bila aku jawab belum diorang tak ada paksa2 aku suruh tgk so lagi lah aku kuat katakan diorang ni berangan jer kot. Sampai lah 3 hari lepas aku tgk diorang berlari bawak microphone masuk dlm bilik...aku intai pelan2...tgk diorang tgh buat video menyanyi lagu Justin Bieber...OMG mmg diorang ada you tube lah....hahahaha.

Terus tanya Yaya...apa nama You Tube diorang...WINIRFAN1

OMG!! bila aku bukak..tanjat monyet aku macam2 diorang buat rupanya...giler terror anak aku...bangga sekejap tgk you tube diorang...tergelak dan tersenyum aku sorang2. Bukan main cakap omputih korang ya siap slang bagai. Terus ngadu kat En Win..."Pa terror nya anak2 kita"...En Win pun tak terkata bila tgk you tube...senyum dan tengok berulang-ulang kali. Aku tahu dia pun teruja.




Ni yang aku sempat share kat Facebook. Ada banyak lagi...kalau free korang visit lah sbb diorang akan teruja bila view meningkat. Mana tak tumpah kuah kalau tak ke nasi...giler glamer macam mak kau juga ya...hahahah.



Ni paling cute aku rasa..hahaha ada hati nak ajar cara make up...tapi pakai bedak johnson dulu.





Dua beradik ni masing2 ada penyanyi pujaan. Yaya tak habis dengan Justin Bieber. Tak blh nampak langsung benda yang ada kena mengena dengan Justin Bieber mesti nak beli. Majalah jgn cakap lah walaupun ada gambar kecik penyanyi ni pun dia paksa aku beli. Buku kat atas ni bukan murah ya dekat RM100 tak silap aku...itu lah dia merengek2 kat telinga aku tiap2 hari suruh beli. Kalau korang ada info pasal concert Justin kat Malaysia or Singapore kasi tahu yek...aku nak buat suprise utk Yaya.



Bilik penuh dengan gambar Justin.

"Mama..Yaya kalau tak boleh tidur Yaya akan berangan pergi concert Justin lepas tu dia panggil Yaya naik atas pentas"...Hollo2 cutenya angan2.

Aku ngan En Win sampai nak muntah dengar lagu Justin ni dalam kereta...asal start enjin jer laju jer tangan tekan button CD...dari pergi sampai balik menyanyi terjerit2  kat belakang....angin aku satu badan.



Adik artis pujaan dia Greyson chance. Dalam kereta kalau tak lagu Justin mesti lagi Greyson chance.Ya ampun tak blh tahan itu belum lagi diorang pasang kat rumah.



Ada pulak jual perfume Justin Bieber...harus Yaya beli. Macam ni lah perangai anak dara 2 orang aku kat rumah. Habis belajar ambik ipad lepas tu duduk dalam bilik tak keluar2. Tapi senang gak kerja aku...asal korang senyap, korang tak bergaduh buat lah apa2 nak...hahaha.

18 comments:

Miss Moon said...

aku pun kagum tgk video dia org ...perg kagum jugaks slang anak anak nko ...klas gitew

Anonymous said...

kagummmmm

Irfa said...

okey..aku dah tengok you tube Yaya
tutorial mekap pakai bedak bayi :)

Anonymous said...

hehe..klaka si adik nyanyi..penuh konsentrasi...si yaya lak nampak pemalu time nyanyi..skali time makeup tutorial..perghh..dasat wlaupun pakai bedak johnson..hehe..ni pengaruh maknyer apa rajin makeup ni..slang pung not bad..ko kat umh spikang london ke elly ngn anakk2 ko..giler berhabuk depa spikang...

meh bg tips skit camna nak bg anak2 terror spikang london...hehehhe

-kakmah-

MyraQhairel said...

kak elly..peberet retis si adik tu namanyer "greyson chance" ler....hehehe...sy dah tgk da utube..alololo budak2 skrg..cute !

Anonymous said...

kak elly..kasi la link you tube tu... x jumppe....nk tgk..

Anonymous said...

yelah..terror betul dorang speaking london...ada amik advance class ke?

Anonymous said...

So adorable..yg tak syok tu pintu toilet buka masa recording tu :)...sound effect pun ada...bunyi ada org berperang kat dapur ngan kuali n sudip... :)

Anonymous said...

hmm...bdk2 skang..

genuine1224 said...

hehe..budak2 nak besar kan,gitulah..nak2 pulak ada geng,mmg menjadi la

Anonymous said...

dah tgk..berbakat..
p kak elly len kali suh depa pakai baju elok sikit..kalo dah nmpk pusat camtu dah jadi x comel dah..

peej said...

dah tengok. suka tengok yaya. pandai make up bagai. english pun best sangat. eh kau takda suruh dia jadi pelakon ke weyh? macam boleh pergi je.

sharifah rosidah said...

Hahaha kemain kak nam kak nam ni yeah......bebijak tau korang ni.

Anonymous said...

kagum ..baru pas tgk ..kemain lg background...

strawberi said...

kemain dorg..siap bunyi lagi si adik jd direktor..bisik2 suh cepat sket..haha..klaka....dorg kawen sok2..psg masa majlis kawen dorg...hahahah
bagus dorg ..berani..

Anonymous said...

Kak! Nak link youtube yaya nyanyi pelissss

nurlita rustam said...

dah tgk dah..cecomel anak anak u elly..kaloo sepeking kemain..hehehhee...ader satu part yaya nak draw mcm dgr suara u jer...:)))))))...

Anonymous said...

There's certainly a lot to learn about this issue. I love all of the points you've made.


my site ... http://wiki.comunitavalledisole.tn.it/