Nuffnang Advertisement

Monday, March 11, 2013

Vitamin utk anak2...

Aku mengaku aku bukan ibu yang perihatin pasal vitamin2 ni. Setakat Susu segar, vitagen dan sayur2an adalah aku paksa budak2 ni makan tapi beli vitamin ni mmg tak ada lah. Dulu ada lah beli Appeton sekejap sebab tgk budak2 ni kurus bebenor itupun sekejap aku bagi sekejap tidak....sbb tak biasa tu yang asyik lupa jer.
 
Tahun ni baru ada sedikit kesedaran kat diri aku. Kesian pulak tengok budak2 ni semakin hari semakin banyak kerja yang diorang kena buat. Pepagi aku dah kejut diorg berangkut ke rumah inlaw. Pukul 12 tengahari dah ke sekolah. Balik buat homework sekolah, homework tuisyen. Kadang2 aku suruh diorang buat latihan piano. Belum lagi hujung minggu ada kelas tuisyen, kelas mengaji dan aktiviti lain. Badan semakin hari semakin membesar.
 
 Since 2 bulan lepas aku mencari vitamin yang sesuai utk anak2 agar diorang lebih bertenaga. Banyak kali jugak aku survey kat farmasi tapi semua macam sama jer utk tumbesaran. Tengah lepak2 kat luar piano class aku borak dengan sorang kakak ni...kagum tgk anak dia belajar macam2 alat muzik lepas satu kelas ke satu kelas...itu belum lagi art kelas n ballet kelas. Tapi tgk budak ni cergas jer...aku cuba2 tanya pasal pemakanan yang diberi...sampai ke soalan vitamin.
 
dan ini jawapanya..
 
 
 
Berina C - Plus Jus Sunnah utk IQ
 
Lepas kakak ni cerita pasal kebaikan Berina ni aku cuba order  satu kotak utk diberikan kat anak2 aku. Tiap2 malam aku beri diorang makan dan dalam masa seminggu aku boleh nampak keberkesanan Vitamin ni. Anak2 tak cepat letih, selera makan meningkat. Aku ni mmg susah sikit nak percaya sesuatu produk tapi Berina ni mmg menyakin kan aku. Lepas tu aku terus order utk 3 kotak sekaligus. Boleh dimakan kanak2 seawal 3 tahun.
 
 
 
Jus ni mengandungi 7 jenis herba sunnah kaya dengan Vitamin C utk kecerdasan otak dan membina IQ yang tinggi. Berfungsi utk
 
* Prebiotik
* Tenaga aktif
* Minda sihat cergas
* Kuat Daya Ingatan
* Sel Darah Sihat
* Immunasi Badan
* Nutrisi Semulajadi
 
Khasiat terdiri daripada
1. Estrak Saffron
2. Habatusauda
3. Kismis
4. Kismis
5. Madu
6. Buah Tin
7. Delima
8. Gam Arab
 
 
 
 Tak susah suruh budak2 makan ni sebab rasa dia sedap macam perisa rebena. 
 
 
Sepatunya Berina kena diberikan waktu pagi selepas sarapan tapi konpem kalau aku suruh nenek diorang bagi vitamin ni mmg jawabnya tak makan...so aku berikan budak2 ni waktu malam selepas dinner...berani tak makan  aku duduk depan sorang2 pastikan diorang makan vitamin ni. 
 
 

 
Tapi sekarang tak payah paksa habis jer makan malam diorang sendiri ambik vitamin tu. 

 
Aku tak berani nak rekomen kat korang kalau aku sendiri tak nampak hasilnya. Tapi alhamdullilah aku nampak daya ingatan diorang pun semakin meningkat. Dulu kalau aku suruh hafal kali 4 jap gi aku cuba tanya kali 3 yang minggu lepas dah hafal boleh lupa ok! menyirap tak darah korang. Diorang cuma ingat benda yang diajar minggu ni jer...pelajaran minggu lepas mmg x ingat langsung.
 
 
 
Bukan lah terus mendadak korang boleh nampak keberkesan vitamin ni aku pun cuba hampir 2 bulan slowly aku nampak perubahan anak2. Especially part kecerdasan.
 
 
 
So aku aku terpanggil nak share produk vitamin dengan reader semua yang ada sama masalah macam anak2 aku...sebab aku sekarang dah jadi dealer utk produk ni. So sesiapa yang berminat boleh lah order dengan aku.
 
BERINA C - PLUS JUS SUNNAH UNTUK IQ.
 
RM38.00 / 15 SACHET
(utk bulan pertama korang kena lah beri setiap hari dan utk bulan kedua korang boleh selang seli kan ambik vitamin ni)
 
Harga diatas tidak termasuk postage - RM7.00 utk semenanjung dan RM10.00 utk Sabah dan Sarawak.
 
 
Kalau berminat nak cuba utk diberikan utk anak anda boleh lah email
 
 
 

10 comments:

Anonymous said...

kak, vitamin ni boli makan trus ker? xyah nak bancuh2 ngan air? kalau masuk dlm susu boli? anak saya ni susah skit nak minum ribena..

Elly said...

Actually memang kena bancuh dgn air tapi anak2 i prefer mkn mcm tu jer lepas tu baru diorg minum air. Tak jadi masalah kalau nak letak dalam susu tapi takut pulak rasa pelik

Atie said...

salam kak...vitamin nie ada kelulusan kkm tak?...

sharifah rosidah said...

Vitamin atau supplement memang bagus Elly.

Dulu2 aunty selalu cramp kat kaki dan perut tapi sejak 2 tahun lepas makan vitamin dan supplement cramp2 semua dah hilang.

sharifah rosidah said...

Vitamin atau supplement memang bagus Elly.

Dulu2 aunty selalu cramp kat kaki dan perut tapi sejak 2 tahun lepas makan vitamin dan supplement cramp2 semua dah hilang.

Anonymous said...

salam elly...vitamin ni..kalau ikut arahan sebenar...mcmna ye? bancuh ke boleh mkn terus? vitamin ni dlm bentuk serbuk ke? tq...

Anonymous said...

salam elly...vitamin ni..kalau ikut arahan sebenar...mcmna ye? bancuh ke boleh mkn terus? vitamin ni dlm bentuk serbuk ke? tq...

Elly said...

Anony : Actually dia kena bancuh dengan air tapi anak2 i suka makan mcm tu. Dia bentuk liquid

Anonymous said...

Sesiuai untuk ibu menyusu bdn?boleh tmbh susu bdn tak?

Anonymous said...

Boleh tmbh susu bdn tak?