Nuffnang Advertisement

Wednesday, March 6, 2013

Birthday Celebration!!

Kelasss....aku kan!! dah berminggu2 lepas tarikh birthday still teruja nak cerita jugak kan. Giler tak cerita..rugi kalau korang tak dengar lagipun banyak gambar aku nak riak kan kat korang...muahahaha. No...No...No jgn cebik kan mulut siapa suruh bukak blog aku kan dah tension...hahaha.

Masuk jer office boss ajak keluar makan Yee Sang reramai ngan staff...Chinese Food Restaurant dekat One World Hotel...waktu tu pun dah hampir nak Chap Goh Meh so apa salahnya Yee Sang buat kali terakhir utk tahun ni. Aku tak fikir pun diorang nak celebrate birthday aku waktu tu sbb boss yang ajak ni bukan boss tempat aku bekerja tapi boss dari Subsidiary lain tapi kita orang still satu company mmg rapat giler. Bila habis makan waiter bawak cake...the best part aku blh join jer nyanyi sekali sbb boss tu pun lahir bulan 2...aku ingat staff nak sambut birthday boss diaorang lah. Tgk2 cake tu hantar depan aku...eh! utk aku lah...over tak??? hahaha..



Maka tiup lah cake penuh kesopanan...ini semua poyo...hahaha. Aku gelojoh ok kalau tiup cake tapi depan boss muncung aku halus jer bila meniup. By d way thanks boss!!!

Next day sambut dengan anak2 pulak. Ini satu kemestian sambut dengan keluarga sendiri. Kalau korang tengok mmg over kan dengan semua orang aku nak sambut. Tak boleh ker berkumpul ramai2 sambut sekali....jawapannya tak boleh sbb aku mmg over suka jer sambut banyak kali barulah rasa diri disayangi. 


Ahli keluarga saya


En Win ajak makan kat Pavilion...Carlos. Walaupun banyak kali celebrate makan tetap meriah...aku mmg suka makan.


Dessert.


Hari yang seterusnya....celebrate berdua dengan En Win. Ini permintaan En Win katanya dah lama tak candle light dinner dengan aku. So lepak makan berdua2an dalam suasana romantik...aaaauuuwww!!

Aku : Pa mana u tahu tempat ni...cantik sangat

En Win: I google... key in Romantic Japanese Restaurant. Lepas tu dia keluar nama restaurant ni. I book jer lah.

On the way nak pergi restaurant ni aku berdebar2... nak pergi makan pun nak debar2 apahal over sangat aku ni kan. En Win ni bukan betul sangat kalau cari tempat makan mesti ntah apa2 dia book by end of the day makanan terbuang. Restaurant mmg cantik meletup tapi makanan tak sedap langsung. Nanti dengan muka bersalah dia tanya "knp ma...tak sedap ya". Hahaha sian aku tengok.

Aku: Pa u nak bawak I makan mana ni? U jgn tempat ngarut2

En Win:  Don't worry kali ni mmg meletup.



Serius mmg meletop cantik tempat ni...sangat2 romantik utk couple yang nak candle light dinner sambil menikmati makanan Jepun. Tak caya cuba tgk muka aku...teruja kan!!



Makanan mmg Kelasssss....terbaik!!


Eh! ada siput lah...aku tak makan..tak berani memasuk kan siput kedalam mulut..hahaha.



Dessert!!



Thank you...Darling!!

Ahad lepas makan dengan family aku pulak...Fatty Crab Seri Kembangan. Aku kan kesayangan bapak aku harus kena celebrate...muahahaha. Ini kalau adik beradik aku baca konpem kena maki perasan anak kesayangan. Iya lah...abah sayang aku lebih banyak berbanding korang...tak caya tanya abah...dia selalu call aku cakap dia sayang aku sangat2...muahahaha


Seperti biasa tak dapat berkumpul ramai2...kak long, adik no. 4 & 6 tak datang. Sengajalah tu sabotaj aku.


Walaupun korang tak ada makanan tetap meriah...muahahaha



Fatty Crab...Yummy!!


Mmmmm....memang sedap tahap gaban. Next makan2 ngan in law pulak...tapi masih tak berkesempatan nak pergi lagi....memasing busy. Jgn harap nak melarikan diri. Korang kena gaks belanja aku...baru aku puas hati!! hahahaha... #larigoyangbontot#

14 comments:

peej said...

kelas kau elly, makan banyak gila n meriah tapi maintain je badan. i is jealous.

genuine1224 said...

menarik ar makanan yg part last.mkn ramai2,best kan?

sharifah rosidah said...

Happy belated birthday Elly.....ok nanti bawak laki ku pergi try tempat2 makan yang Elly tunjuk kat sini......kalau best kita kasi rekomen kat orang lain pulak.

Eh kita pun anak kesayangan arwah abah kita juga tau......hahaha nak jugek khen.

IdaShazana said...

Kalah rozita che wan, celebrate birthday berkali2

Anonymous said...

halal ke kat situ..jgn nnt jd darah daging makan benda haram.

Anonymous said...

Xpenah tau pon ada fattycrab kat seri kembangan...best x food dia?ada alamat dia?

Anonymous said...

Akak,pe nme restaurant jepun tu?

Elly said...

Anony: alamat cari kat internet key in nama fatty crab seri kembangan

Anony: nama restaurant tu fukoyo kalau x silap

Elly said...

Anony: alamat cari kat internet key in nama fatty crab seri kembangan

Anony: nama restaurant tu fukoyo kalau x silap

Anonymous said...

woi elly nape lah deme x rase siput tu... haiiishhh rs sket pun x pe pastu kasi tau ape rs.... sgt esotik that siput.... nak sgt tau ape rs...

u ni mkn je koje nye tp badan x naik2... i ni yg mkn berpada2 badan tetap x turun2....

Anonymous said...

halal ke fatty crab tu?...yg sy dgr x halal....

mizzleen said...

kak elly, fukuya rasanye nama rest. tu..kat area bukit bintang kan? area banglo2 eh...

Irfa said...

banyaknya makan2
untung ko elly
ramai yg sayang ;)

nurlita rustam said...

happy belated birthday elly..:))))..syok nyer berkali kali makan..badan kurus kering gak...kaloo ai dah kelaut dah tuh...:)))))...