Nuffnang Advertisement

Thursday, February 21, 2013

Tahniah Filla ku sayang!!

Ala frust tak dapat masuk kan gambar first aku dapat tahu Filla pregnant. Ngada tau computer ni dekat 10 kali aku cuba tapi gambar tu tak nak keluar...dengki lah tu.

Last year kalau tak silap aku bulan 6 macam tu....waktu tu tsugoi ada meeting kitaorang jumpa kat IOI Mall. Aku ngan D dah perasan kenapa Filla ni gemuk semacam tapi diam kan je lah kang sentap lak minah ni aku cakap dia gemuk Tapi tiba2 Filla mengadu...

Filla: Wei! korang aku dah lewat 2 minggu...sepatutnya aku datang date ni...ni dah 2 minggu tak datang2 (sambil tunjuk date kat phone bersungguh2)

Aku: Ngandung lah tu

Diana: Kau selalu ker datang lambat

Filla: Tak... selalu on time...ngandung ker korang rasa

Aku: Ngandung lah tu....hahahaha


Seminggu lepas tu
Aku: Filla...kau dah check ker belum

Filla: Belum....malas lah aku....ngandung agaknya

Sah Filla ngandung...alhamdullilah rezeki tu. Filla ni kuat semangat ngandung2 pun tetap kerja kuat.



Waktu ni usia kandungan Filla dah nak 4 bulan tak silap aku.... kitaorang ke Guangzhou sbb tiket ni dah tempah awal2. Rasa macam boleh ke minah ni pergi?? larat ker???. Dia larat korang...Guangzhou tu dah lah kena banyak berjalan...dia sempoi jer tak merungut. Boleh nampak dia seret jer kaki tu kalau penat...cian jer aku tgk. Tapi waktu tak boleh nampak makanan....wei! sedapnya ice cream tu.....korang aku nak buah lah!!

Projek tsugoi tetap dijalankan seperti biasa walaupun semakin hari semakin sarat aku tengok Filla. Dua minggu sekali kalau ada benda nak di bincangkan kitaorang akan berjumpa. Cute jer datang rumah aku dengan perut besar jalan mengah2. Mmg takdi nafikan perut Filla mmg besar tahap gaban....hahaha.

 


Waktu ni dah 6 bulan nak masuk tujuh...sempat lagi jadi model untuk baju Kimono.


Waktu ni nampak Filla dah tak larat dia kerja belakang tabir jer...aku bagi dia tugas ukur2 baju jer....hahaha. Aku bolot jadi model  buat sementara waktu. Tugas ke Guangzhou aku handle dulu...filla handle bila barang sampai dan jawab email untuk order dan payment.

So far alhamdullilah...aku tak ada masalah kerjasama ngan Filla. Tak puas tak suka cakap open tak nak sorok2. Masing2 faham tugas masing2.

Aku: Filla bila kau bersalin...kita habiskan entry China ni dulu ya

Filla: Lambat lagi kot!!

Cewah! tak agak2 budget sendiri. Tapi alhamdullilah semua kerja Tsugoi dapat diselesaikan sebelum Filla bersalin. Next big projek lepas pantang nanti. Tetapi korang still boleh order baju2 yang Tsugoi jual. Aku akan handle sepanjang Filla berpantang.



Tiba2 semalam..." Li ...Blood stain dah keluar!! nak dekat dah ni" OMG!!! excited nya. Mana tak excited 9 bulan aku sama2 tgk perut dia membesar. Kau sabar sikit tunggu sampai Sabtu...biar sama dengan Birthday aku...aaauuuww sengaja lah tu nak kasi tau. Lepas tu letak nama Kasih Elly...best tak...best tak!! hahahaha


Tak sempat Sabtu korang...pagi tu juga dia admitted!! bertabah lah kau berpantang ya!!



Whatapp from Radie 6.35am !! Yahoo akhirnya...



Cute kan!!! 3 anak dara kau kena jaga ya....nanti aku datang melawat ya. Congrats...Darling!!!!


17 comments:

♥ dak pink said...

Congrats Filla. Gegirl lagi nampaknya.

Anonymous said...

cam rupa amani laaaa....

Anonymous said...

cam rupa amani laaa...

Irfa said...

Tahniah utk Filla
cutenya baby

Syue Mustafa said...

Comelnya anak Fila...

Nieda ramly said...

tahniah

Filla ~ Kasihs said...

haha i lap u elly, tp kasih elly x mungkin yeeee

~ziey~ said...

ooo...Alhamdulillah...dah bersalin rupanya...sb tgk blog dia br admitted.. :-)

NenetPenne (NP) said...

mcm muka si ani jer baby tu..
congrats to filla..

Mimi Azirah said...

salam singgah dr blog nik

tahniah utk filla

Noorshella Jaapar said...

salam kak, saya silent reader akak, sya online fb smlm nmpk post ni, bila tgk pic sya rsa mcm kenal, sanggup chek blog akak mau make sure pic ni, rasanya mmg btul ni pic hak milik akak, da kna pakai olh org lain la kak ni link dia, harap2 dpt buka sbb sya xpndai sgt komputer2 ni //www.facebook.com/photo.php?fbid=135954116573915&set=a.119266194909374.25047.100004779821980&type=1&theater

IdaShazana said...

Tahniah filla. Lepas ni turn elly la pulak


nedy LLa said...

Kak elly bile plak num 3? hehehhe

Harith Iskandar said...

wah tahniah :)

eda said...

hehe comel Fi-Di-Ly tu ..
sbb Di for Pak Radie .. hehe .. comeiiiii :-) sukeee .. korg mmg tabah .. :-)

Axie04 said...

tahniah untuk filla, selamat berpantang

rossdowsen said...

tahniah filla.... last 2 weeks sempat ber email2 dengan dia pasal baju yg order tu. rupa nya this week dah selamat bersalin