Nuffnang Advertisement

Wednesday, February 6, 2013

Siapa minat berniaga????

Ampun korang...aku tahu banyak email aku tak balas pasal Guangzhou trip. Bukan tak nak balas tapi tak pasti nak jawab apa kang aku janji tapi tak buat korang kejam aku pulak. Aku tahu korang pun minat berniaga macam Tsugoi jugak kan cuma tak tahu dari mana nak mula.

Last week aku, Filla, En Win dan agent dari cina dah seat together2 and bincang macam mana kita nak tolong orang yang nak jadi pemborong dan pergi ke di Guangzhou utk mencari barang berniaga. Alhamdulilah package dah siap insyaallah next week aku ngan Filla akan publish kan. So sesiapa yang nak mula berniaga hari raya ni boleh lah fikir dari sekarang. Kalau sesiapa yang tak kopiden nak berniaga dan tak tahu nak berniaga apa pun boleh join jer package ni bagi minda korang terbuka sikit mana tahu bila sampai sana nanti idea baru datang.

Peluang macam ni bukan senang nak dapat so aku harap kalau ada yang betul2 berminat berniaga boleh join package ni nanti. Segala2 nya akan diajar dari A to Z. Aku dulu dengan En Win first time gi sana macam orang gila cari tempat pemborong, kena tipu lagi...order barang sampainya barang lain, tukar duit tgk2 dia pulangkan balik duit tipu. Terduduk aku laki bini kat sana. Nak mintak tolong tak ada orang yang kenal pun kat sana. Minum air kosong dan makan roti tiap2 malam itupun nasib baik mak aku bekalkan. Nak cakap dengan orang teksi sepatah haram pun dia tak faham bahasa Inggeris. So package ni nanti akan memudahkan korang nanti disana...join sekali jer lepas tu korang boleh pergi sendiri dengan senang hati.

Ada jugak orang tanya aku tak takut ker bagi orang peluang macam ni....habis lah perniagaan aku nanti banyak saingan. Jawapan nya senang sahaja....ada rezeki kita kongsi bersama, Allah dah tetapkan rezeki masing2 kalau kau sorang jer gi China kau sorang jer kuasai china tapi kalau rezeki tu tak ada...tak ada lah jawabnya. Kenapa nak takut pada saingan...lagi banyak saingan korang kena lagi bekerja kuat dan lebihkan creativiti.

Tungguuuuuuuuuuu ya package dari kami TSUGOI!!...Cewah

24 comments:

mayna said...

bestnyer... in sha allah ade rezeki nak joinnnnn.... baiknyer uols nk mengshare peluang cmnie....

Aimi Laili said...

alright thanks sis :)

iezza_ummi@aminammarzarif said...

salam Elly...nmpk cam bes je...ye sy memang minat niaga...nti email sy ie_zaza@yahoo.com bgtau cam ne caranya

TQVM

iezza_ummi@aminammarzarif said...

salam elly..
nmpk cam menarik je...sy mmg berminat nk niaga.nti email sy ie_zaza@yahoo.com bgtau cam ne caranya. tqvm

Anonymous said...

i like this aha aha
cepat2 publish ye kak elly

zunirrah zamri said...

k.elly..sy berminat..xsabar nak tgok package tu.mmg saya suka berniaga..da lama ikut blog akak baru hr ni nak comment..hehehe..

strawberi said...

nk tgk jugak pakej tuh..hehe

Annshalina said...

salam elly.......

minat gak, guide la camne...

Norasiah Nasir said...

bagusnyer Tsugoi team..membuka rezeki kepada orang lain..banyak pahala...

tahniah kat korang tau..aku takde keyakinan n modal...tapi aku tetap tak sabar nak tgu package tu..positip2..

:)

akmal armal said...

sukee...akak nak kongsi...tak sabar nak tengok package...dah lama cari...thank akak...silent riders akak...huhuhu

Anonymous said...

I admire your attitude! Moga lebih ramai orang macam you laki bini... :)

-F-

Irfa said...

minat jugak
cuma xde modal//penah tlg member jual tudung kat opis.aku untung atas angin je la ;)

faTmadesign said...

Berminat jugak nk tau pakej tu...
Tq k.elly

bigmommaplus said...

nak joinn kak elly...tak sabar nak tunggu minggu depan... :)

sepet a.k.a zack_u said...

Sayaaa nak!!!! hihi! Dah lama saya tunggu Kak Elly buat package ni. Huhu!

La Cocca Di Papa' said...

kak elly ....

baik sgt hati kak elly...kite x minat pun nak meniaga... tp kite sokong cara perkongsian kak elly...

harap bila org2 yg dah kak elly tolong tu dah senang takde la jd mcm kacang lupakan kulit kan....

semoga rezeki kak elly sentiasa murah hendaknya...amin!

rohayaroy said...

Assalamualaikum... besttt nye dengar.. rasa macam nak join jeee niii... akak ni tak pandai berniaga.. tengok korang rajin berniaga.. bagus2 teruja rasa.. akak ni silent reader korang elly.. di .. filla.. best baca blog korang..

MyraQhairel said...

bagus la ko kak..share mcm mana nak tambah income...suke kat ko kak..nanti klu nak pi Hello Kitty lagi bagitau ehh..saya kasi akak staff price...heheh..tak sabar nak tgk pakej ko kak..

chinta said...

hi kak elly.. kite pernah emel akak tanya pasal china busines ni.. akak tak reply tapi naseb baek ada buat entry ni.. thanxxx.... hehe..

hUnnEE a.k.a mrS cAun said...

alhamdullilah...akhirnyer...mudah2an dilimpahkan rezeki uolsss...

target 2013 sy nk berniaga..cr site income sket...klu ada peluang sy nak juin kak...

amenn.....

Anonymous said...

sangat berminat n dah lama tunggu email nanti at asliah@espritmedia.com.my

alia

n pija said...

Hi sis.
Suke konsep kak elly. Sgt positive n open minded. Not typical malay mind. Semoga dimurahkan rezeki kak elly n team tsugoi.

-Fidza-

cik shrek ijo said...

salam kak ely..saya mint nak niaga tapi nak try T-shirt.dia org kata t-shirt dari china cantik2 n bagus..bleh tolong ajarkan dan minta pandangan akk..

shrek.ijo@gmail.com

MAMALOVEYOU said...

wah baiknya hati you elly... and filla....tp i tak pandai nak meniaga.... :(