Nuffnang Advertisement

Friday, February 15, 2013

Ini amat memalukan!!!

Aku ngan En Win memang memandang serius kes ni. Giler tak serius buatnya aku gi jalan2 kat supermarket tiba2 orang pukul aku laki bini ingat aku betul2 dera anak. En Win ni hal keluarga dia mmg tak boleh tolarate berani kau kacau keluarga dia habis korang dikerjakan nanti.

En Win: Ma berani orang tu tak minta maaf...I make sure dia datang minta maaf dekat I dan U. Keluarga I nyawa I...jgn siapa berani kacau

Aku: Ya Pa...I support u

En Win kalau bercakap mata jadi kecik aku mmg dah takut....tak berani cakap lebih kang ngan aku sekali kena marah. Aku mengaku mmg silap aku tak letak water mark dekat gambar dan ini pengajaran utk diri aku supaya lebih berhati2. Walaupun aku tak letak water mark tapi orang lain kena respect jugak hak asasi orang lain. Ini suka2 jer kau nak copy n paste and by end of the day aku jugak yang susah. Tak pasal2 laki aku glamer masuk suratkhabar hari ni (senyum tersimpul malu).

Ini peringatan utk semua orang diluar sana....jgn sekali2 menceroboh hak orang lain ia salah disisi undang2. Kitaorang bukan mencari nama atau ingin glamer kerana membesar cerita ini cuma ingin berkongsi pengajaran dan pengalaman kepada anda semua supaya tidak mengambil hak orang lain.



Korang boleh baca full story kat Metro dan Berita Harian hari ini.




Bangga dengan u Pa pertahankan maruah keluarga.



Korang tengah aku bersedih...ada juga orang yang masih tak puas hati ngan aku. Konpem dia meroyan dan giler. Benci sangat kau kat aku ya.....hahahah tapi ada aku kisah!!



Wah! gigih kau ya komen memalam. Tapi tak berani pulak bagi nama. Kutuk aku tapi laki aku kau puji pulak ya....macam ada makna jer....muahahahahaha!!

Bila pulak aku bergosip....I bukan retis uollls!! I cuma Izzah......hahahaha

"Tuhan tolong lembutkan hati dia...."


74 comments:

Farah Izza Shafik said...

klaka la kak comment dia tuh.. jgn dilayan org2 cenggini.. buat sakit ati jeks.. just stay to way u r.. :)

mama maman aka yana said...

hhmm.. kehidupan kita dan penulisan blog adalah hak kita.. salah org yg ambik pic dan letak suka2hati kat mana2 dia suka.. mmg kita berhak nak marah.. lagipun kita suka gosip ke.. suka mengata ke.. suka menayang ke.. apa hal dia nak ambik kisah kecuali dia pun suka baca benda2 gitu.. hahaha

dia boleh menegur kita tp biarlah cara yg berkhemah.. kalu setakat tegur dengan cara kasar maka cara dia lagi la salah.. aduhai.. mcm2 ragam manusia..

and mama sokong tindakan suami elly.. bagus la gitu.. panjang akal eks.. kiki

mama pun selalu malas nak letak watermark.. maybe harus dikeraskan semangat utk letak jugak lepas nih..

anyway thank sebab kongsi kisah gini.. atleast org2 cam mama nih boleh sama2 berwaspada dgn org2 yg tak reti nak hormat hak org nih..

panjang lak komen.. kikiki

adekzagai said...

As salam kak elly...saya baca surat khabar tadi pun rasa geram jek. Suka-suka hati jek amik gambar orang n buat citer yg bukan2. Akak sekeluarga banyakkan bersabar yek. Mungkin ada hikmah semuanya ni....

Anonymous said...

Salam elly....sebenarnya akak pn terkejut bila ternmpk gmbr adik kat FB smlm ....melampau btol org yg gunakn gmbr org lain nie kn gie saman jer trus org cam nie bg pengajaran sikit ngan dia.....

Madam Casper said...

Tu aa masa baca kisah tu mmg terkejut sbb tgk pic tu pic anak u. Tapi sengal jugak lah orang yang pi hentam u dan ur husband tu..periksa la betul2 baru hentam kan??.
Apa pun semoga semuanya ok..

::bOnie:: said...

salam..
hai Kak Elly...smg kak Elly tabah dalam mengharungi dugaan yang menimpa...percayalah skrg nie seiap pembalasan bknnyer perlu menunggu di akhirat....Allah tue maha adil didunia nie pon bole ditunjukkanNYA pembalasan....smg keluarga Kak Elly terbela..dan bagi yang menganiaya, smg diberi rasa keinsafan yang setimpal hendakNYA...

nabila aridzuan said...

tabbiikk sspppriingg untuk En Win!


"peringatan jgk utk diri sendiri supaya lebih berhati2."

:: Cik Viva :: said...

Salam...sy mmg ade bace artikel ni dlm fb smlm, prasan juga budak tu mcm ank kak elly..tapi piker tak mungkin kot...actually cite pasal budak yg kena rotan ni dah sangat kot, sy pnh dgr since 2011 lagi...mmg patot pon husband akak buat report polis...biar padan muka admin tu...suke2 je pkai gamba org....

yasmine said...

elly...confirm org yang buat dan orang komen ni dalam diri ada "sakit"...bertabahlah yer...ramai org "sakit" lupa kata dia "sakit"...

Puteri Satu said...

laa tu kan gambar anak ely yang tangan cedera kena sink pecah kat bilik air tu kan... laaaa. boleh diorang create citer memacam ye... sanggup tu buat cerita sampai cam tu sekali... bahayanyer....

Anonymous said...

hahaha..kak elly sengal. sempat lagi izzah bagai..nnt sis writeup ending citer ni tau..nk tgok dpa mntak maaf ke dak

-sueUtara-

nurlita rustam said...

Dengki lettew..dh biorkan org tuh elly..aper pn I suka baca blog u..:)))))..teruskan usaha u..:)))...

GOLD FINGER said...

elly..i pun selalu dapat comment camni..selalunya ada sorang yg mmg akan jaki ngn kita..i teruk kena kutuk pasal entry TONY ROMAS jer pun..pasal halal haram..pastu i biar display comment tu..lastnya, reader bergaduh ngn reader dlm entry i pasal halal haram..bengong sungguh rasanya

Irfa said...

hai memalam pun sempat meroyan?konfem takde keje..memalam duk mengomen 'taik' kat blog org..semoga dia diberi petunjuk

Dini said...

kak elly,abaikn jer mulut2 puaka tu kak.....biasalah manusia mmg xleh tgk org lain hidup senang....papepun blog akk d best...n tq sbb approve friend request dr sy kt fb akk pagi td....love u kak :)

genuine1224 said...

kelas kak elly dah jadi izzah skang.. hehe.. sokong tindakan korang. ramai org mcm ni skang ni, main ambik je hak org. klau utk kebaikan xpa gak. ni siap buat crita cenggitu walau crita tu dah basi. xpasal2 glamer elly wonderland.

Yati Ali1 said...

sempat lagi jadi izzah ya...hahaha...
memula baca kagum dgn en win, sekali bila part izzah tu...terus gelak

Anonymous said...

kenapa la i x jumpa gambar tu......

elly abaikan komen dari org yg giler mcm tu...

hidup i hepi biler baca blog u n tgk gambar2 yg u publish..... sbb ade yg i leh ikut jd pnduan n yg x elok tu tepuk dada tny selera.....

ape pun

ur blog make my day :)

Syue Mustafa said...

Ada juga tengok gambar tu kat fb tapi tak perasan plak anak Elly. Saya sokong tindakan En Win tu.

Amanda Suria said...

selalu dapat komen mcm tu..malas nak kasik appear jerk..buat sakit hati..sukati kita la kan hak kita..ni aku kerja kat KL pun jadi dengki jugak..anak mak abah aku nak jaga pun mcm2 dia ckp..mcm la ko kenal aku sgt kan...eh..eh...emosi plak..

yana.abu.bakar said...

Org tu takde kekuatan nk ckp dgn akak depan2...dia brani taip tanpa nama jek....puiii!

sabby said...

saya betul2 tak faham apa yg org tu tak suka sgt elly sampai buat mcm ni. mmg sakit mental. blog elly semua pasal family n daily life, nampak sgt dia nak jatuhkan elly. just remain strong and happy ok. stay calm coz u did nothing wrong at all.

Anonymous said...

org sedengki tu mmg patut bg makan ubat cacing kasi mati cacing2 n ulat2 dlm perut dia yg busuk tu.harus la kongsi ksah khdupan klu dh ada orang yg FOLLOW...wakaka.dengki tp still follow.malu jer!ahaks

tiNi Aziz said...

nie laa tindakan terhebat tau. berani pertahankan hak kita. saya pernah kena dulu kak elly.. masa tuh dok jpn, upload gambar dlm fotopages(masa tuh semua pun tgh giler fotopages) sekali kawan email bgtau gambar kami laki bini dijadikan iklan untuk bazar bulan puasa kat sek7, shah alam. gambar tuh kitaorg amik masa raya kt jpnlaa.. mentang2laa kami jauh, dia ingat buat kt tempat ceruk(masa tuh sek7 sunyi sepi lagi x mcm skrg)takde org jmpa/kenal kot. saya bgtau kakak, kakak pegi sana maik no phone management. diaorg ckp sebelum nie dh ada org dtg suruh turunkan gmbr nie(adik iparyg g serang dulu) pastu kakak ckp kalau tak turunkan kitaorg akan saman. luckly kakak kerja bahagian penerbitan, so diaorg mmg turunkan semua iklan tuh cpt2. nie semua kes tak letak watermark laa.. lps tuh rajin letak watermark tp skrg dh malas balik...

Anonymous said...

hai elly, ai nyampes betui arr ngan mangkuk2 yg takleh nengok org bahagia neh.. u cite life u apsal derang meroyan plak? yg pelik tu meroyan tp still follow..

apapon ai suka baca blog u walopong maleih nk komen baik ai gi romen hahaha... semoga u bahagia sekuarga hokey.. nnt nak carik balik kes hapo neh sampai uols glamer sekuarga..

taking care...

Puan Pisang in da houz

huda said...

kelakar betul komen anon tu. dah blog kak elly mesti la cite kak elly. takkan nak cite hal org pulak. nanti kata mengata org pulak. kalau tak suka tekan je la X kat top right corner tu. dah benci tak suka menyampah masih nak jadi stalker hidup org. maybe dia seorang looser. kesian...

Cik Syida said...

hahahaha.. kak elly bertabahlah.. perempuan tu mungkin ada masalah mental.. tak puas hati tak yah lah baca blog akak, ni sanggup juga baca sebab nak tahu perkembangan hidup akak.. owh ..itu namanya stalker busuk hati.. hehehhe

Norasiah Nasir said...

Elly, aku rasa dia minat kat en win dr dulu kot..hahaahahahahaa..

Xpe pe elly, bak kata pak jabit dlm hantu kak limah 2: hidup memang untuk buat salah"

btw,tercapai jugaklah impian ko nk glamour kan..laki ko dah masuk paper..tak pasal2 aku nak pi kedai anney cari metro.

lepas ni elly..buh hakcipta terpelihara..


jgn serik berblog n share yer..sbb aku suka..biar je cik anon tu sakit ati..kaung..kuang..

Zarina Zulkifli said...

Phewwwwwwiiiitttttt. ....En Win, tabik spring

~AP3I said...

~apa2 cerita yang orang publish dekat FB buknnya semua boleh percaya... mana2 yang percaya marah , apa semua tu menunjukkan sifat diri mereka macam mana... suka dengar sebelah pihak dan percaya sesuatu perkara tanpa fakta yang sahih dan kukuh. sometimes , saya terfikir jgak, cerita yang begitu bagus karangannya tu betul ke? atau sekadar "cerita" yang diceritakan.. Untuk kak elly, bertabahlah. semoga fitnah gambar ni akan buka mata semua orang, supaya tidak mempercayai sesuatu source membabi buta. Kita doakan la diorang akan dapat hidayah... Untuk yang pukul Kak Elly tu , seriously x ada adab! kenapa tak tnya before pukul ttng kesahihan cerita! ...

~AP3I said...

~apa2 cerita yang orang publish dekat FB buknnya semua boleh percaya... mana2 yang percaya marah , apa semua tu menunjukkan sifat diri mereka macam mana... suka dengar sebelah pihak dan percaya sesuatu perkara tanpa fakta yang sahih dan kukuh. sometimes , saya terfikir jgak, cerita yang begitu bagus karangannya tu betul ke? atau sekadar "cerita" yang diceritakan.. Untuk kak elly, bertabahlah. semoga fitnah gambar ni akan buka mata semua orang, supaya tidak mempercayai sesuatu source membabi buta. Kita doakan la diorang akan dapat hidayah... Untuk yang pukul Kak Elly tu , seriously x ada adab! kenapa tak tnya before pukul ttng kesahihan cerita! ...

Fatin Izuwan said...

kak elly ni lawak la..sempat lg jd 'izzah'..hahaha..saya yang tgh serius baca entry ni pon x jd nk serius,tros bantai gelak..muahahahaha.stay strong kak elly.. ^_^

Anonymous said...

salam kak elly, apa yng terjadi ni harapnya ramai la orang2 Malaysia ni buka mata , beri kesedaran pada mereka untuk tak percayai sesuatu source membabi buta dan terlampau taksub pula mengomen2 dan ambil tindakan sendiri pukul2 di khalayak. apa ni? mana adab diorang sbgai manusia? x boleh ke tnya dulu tntng kesahihan cerita. cerita2 circulating kat Fb , or web jngn percaya bulat2. Bila kes kak Elly berlaku , ianya mmbuktikan cerita2 yang circulate kat Fb tu tk smuanya benar. some of them are too well narrated... mungkin kisah untuk peringatan ke oklah, tpi bila ada yang "extremist"2 ni bawa ke level pukul2 orng ,harsh comments, seriously mmng ada masalah dngn diri mereka... In the first place, saya sangt kecewa dengan pihak yang menggunakan gambar anak akak tanpa izin sbb bg saya ianya adalah tak bermoral n tak berprinsip. hnya untuk dapat like banyak2... to kak Elly n family, be strong ..

kekunang said...

Strong akak...masih ada yang faham akak dan mahu akak gembira...yg negatif2 tu...biarkan saja...takkan berubah sikap org mcm tu.

Haizan Qaseh said...

jgn layan kak elly org cenggitu..jeles lettew! hahaha

anna hashim said...

kak, saya bersedia tolong klu2 akak nak back up lawyer.....ape punya bodoh manusia zaman skrg ni..xde keje cari keje...haiihh! buduh punye org..

NenetPenne (NP) said...

kesian gila kat orang yang meroyan tu... kalau tak tunjuk hal kehidupan sendiri kat blog, abis tak kan nak tunjuk pasal kehidupan orang lain pulak kot.. tu lah elly, u kena tunjuk jugak kehidupan dia kat blog..dia pun nak glamer mcm u jugak... ha ha ha...

so lame laa anoy tu... get a life laa wey...

apapun gambar kita walaupun tak ada watermark, faham2 jelah, mana boleh orang lain amik sesuka hati...

momnsofea said...

subhanaallah ada jgk manusia cam nih..mmm byk2 bersabar ye kak elly..sesunggunya org yg difitnah akan termakbul doanya.Amin.
Anywhere sy dh beli BH hari nih kes nih dh jd serius..
moga dipermudahkan segala urusan.

nifalnin... said...

sabar bebanyak yer kak

org mcm ni sbnrnya diorg tgh sakit sgt2 tu...

sakit sbb x dpt nak tgk kehidupan kita jatuh...

take care kak...

Akmal aqeyma said...

kak elly abaikan sampah tu...semua tu poyo...pendengki...
tabik springgg kat en win kerna mempertahankan maruah keluarga....
teruskan bekarya...sy suke baca blog kak elly...

Rhea Greatale said...

bodonye org yg sengal tu kak elly! nama pun blog-mmg jurnal kehidupan la.
bagus encik win pertahankan yg benar :)

Unknown said...

salam kak..

selama ni saya ni silent reader jer..tiap2 hari tah bpe kali buka blog akak ni nk tgk de update ke x?? hihihii..sbb saye ni xde fb maka adalah ketinggalan cite2 ni..sabar la kak..

manuasia ni kita buat baik pn de jer xkena nya..kite buat jahat lg la xkena..kesimpulan kita xmampu nk puaskan hati smua org..

abaikan ajer jari jemari (amboi jari jemari uolls..) yg puaka tu..yg mana nasihat baik2 tu kita ambil la kn..

sabar jer la kak..y puaka..y ambil kesempatan..bak kata nye y buruk2 la smua tu ujian..hikmahnye en.win dh makin glemer u..hahaha..gurau jer..akk pn learn something..we olls y bc pn learn something..

eh terpanjang plak..all the best kak..

-ati-

sharifah rosidah said...

Elly,
Berhati hati....kadang2 musuh datang dari dalam.....kadang2 orang yang baik dengan kita, yang mungkin rasa cemburu dengan kehidupan kita....

~aYu~ said...

takut rasanya nak letak gambar sesuka ati kalau camni kan.. adoyai..
sy mmg tak letak watermark pun. harap org tu akan menerima balasannya. fitnah dan mungkin ada hasad dengki tu..

Anonymous said...

uihhhhh....ramai benoyg jaki ngan ko ye kak...al maklum le ko gojes kak, deme tak......heheheheh

ape2 pun me is bangga sbb en win masuk paper... eh?

kim salam adik...dia tau ke dia pun dah glamer cam mak dia :)

Nuriesya Nadia said...

Kak Elly , okay lepas ni nak letak watermark jugaklah. Oh bahaya bahaya.

Kepada anon tu mesti die jeles , sebab nak tulis blog tak mampu. SADIS !! :)

Filla ~ Kasihs said...

sabar ye yang.. auwwww... ko sempat nak jadi izzah kan.. nak aaron ajis jugakkan??? haha.. well, apa Win buat tu memang patut pon.. apa pon family come first.. kene protect habis-habisan... jgn simply orang pergunakan kita... pasal anon tu.. get a life lah.. sebab aku rasa blog ko takde pon nak menggossip orang tak tentu pasal kot? cerita pasal life sendiri pon salah, abis nak citer pasal life siapa pulak kan?.. ok take care!!!!

lieyalatif said...

bodoh betul yg curi gambar tu....yg komen anon tu pun bodoh...dah namenye blog mmg le gambar ke citer ke pasal family kite bubuh....

sabar yeak elly...yg penting tindakan yg ur hubby dah buat tu mmg i tabik....hope yg berniat jahat tu kene balasan cash di muke bumi nie...

suerynn.adie said...

sengal la itew org... abis lepas kena dera bawak gi europe.... nie org memang tak de akallah.. depa jeles ngan u lah tu elly

PILOT LOVER said...

tadi naz bukak BH tetibe nampak encik win..
seriously benda ni tak sepatutnya berlaku...
hak org kat blog tak patut dicuri oleh mana2 pihak...
blog akak mmg best.. naz always baca tapi tak faham dgn org yg sukar buat fitnah ni... haiishh bertaubat lah si Anonymous

MyraQhairel said...

kak..ko kene hati2 kak...kekadang org yg dekat dgn kita or kenal kita tu yg jeles giler babeng...pasal gambar tu better letak watermark from now onwards...takpon ko usaha sikit kak cari org yg pandai ICT ni tgk Ip address dia..lokasi mana dia guna n nama pemunya nya...be strong oke kak....

Anonymous said...

Your family is toooooo adorable. Sebab tu dia komen macam tu. Dengki la tu. You are so lucky to have a protective husband. Bukan semua org dpt mcm tu. Semoga berbahagia k! :)

Adriea Jeng said...

a'ah la kak.. sgt la sesuatu bila dia kutuk akak.. pas tu dia puji hasben akak lak.. haha... semoga org yang buat aniaya tu dpt petunjuk utk mohon maaf pada famili akak nanti..

*nak adiah tak? jom join contest kat blog sy!
http://adriea.blogspot.com/2013/02/contest-create-nama-page-fb.html

Anonymous said...

Salam..kak elly abaikan je anon tu..die hati bucukkkk...agak bengong org tu..bangga ngn en.win....take k..

citramimpiayu said...

Kesian kat akak diaorg buat mcm tu..xpatut amik pic org sesuka hati.mmg dunia blog mcm tu ker? Sy bru nk suka2 tulis blog,bile dgr mcm ni takut nk upload pic..mmg diaorg leh copy ker pic kite??..

Anonymous said...

Sila buat aduan kepada Facebook, boleh juga buat kepada cyber security Malaysia.untuk dapatkan maklumat punca dari mana.

MAMALOVEYOU said...

kesian pompuan tu kan...kutuk2 you, u langsung x kesah..sure dia berbulu lebat pas ni....bila bacer...hahahaha

Anonymous said...

salam, mang xptut org 2 amek pic nk jdikn crta len lak...cme better pic letak watermark ataupun kurgkn ltk pic yg leh cetuskn isu2 negatif cmnie...pa pe pn...ni smua pngjrn dlm idup kn..thanx cz share..

MISS DIVA said...

ntah2 yg komen tu la yg muat gambar anak kak elly dlm fb..

Anonymous said...

mana peginya page tu eh?dh hilang, ke dia tukar nama...

btw anon, ko jgn nak busukkan persatuan anon2 sedunia dgn bg komen bodoh mcm tenuk, kau xnak si elly ni citer semua ps life dia tp at the same kau yg suka baca..mesti life kau x best sbb tu kau emo kann..

eby.safiah salehuddin said...

Hai elly...

Ada t'nmpk gambar adik dkt fb dgn citer dera tu. Terdetik juga dlm hati mesti admin page tu guna tanpa kebenaran. Hanya t'senyum sbb tahu tgn adik cedera sbb kena sink yg pecah tu.

-silent reader-

dunia si pinky said...

salam kak elly.. hari tuh ade tgk kat fb.. pastuh macam kenal je gmbr tuh.. rupe2 nye betol la anak kak elly.. tatau plak kes ni jd serius cenggini.. btw.. thumbs up to en.win sbb dye berani nak pertahankan family dye n hikmahnya bley gak glemer.. hehe..

mamayone said...

ya allah kak, apalah dorang tu dengki yg akak bukan akak kacau idup dia pun n tak minta pun duit dorang..lau benci jgn baca blog akak ni tak...lagi ari2 nak bukak pastu meroyan sorang2 tak puas ati...Ya allah berikanlah ketenangan dan lindungilah kak elly dan family..dan berilah petunjuk kepada org yg penuh hasad dengki kepada sesama manusia...amin...go kak elly im with u..

ct fesyen said...

OOHH...gambar anak akak ke..
patut macam kenal je gambar laki akak tu...

Fariza Darwish said...

Boleh saman tak orang yg amik gambar sesuka ati tu..buat pengajaran kat org lain... Lawakla..nak jadi izzah pulak..hehehe

makcik tempe said...

ek eleh anonymous cam tu pun boleh. dengkilah tu.jangan pedulik dorang ni.

Anonymous said...

i'm silent reader yg sgt suke bace blog sis elly...kpd yd x suke x pyh la follow n cmnnt, ko sndirik yg skit hati aku tgk sis nie steady jar muahmuahmuah....

roy said...

patutlaaa tgk gmba kt fb mcm anak elly yg kecik tu.... smp ati org tu buat citer mcm tu... yg tu gmbar ms bila tu elly? adehh mcm2 org zaman skrg....

CuCuCamber said...

kak elly, picture tu go viral now..today ke kat my newsfeed brp ramai yg dah share...

mrs kayrul said...

kak elly, saya baru baca fasal citer yg dishare kat FB...x patut la sesuka hati ambik gambar tanpa kebenaran macam tue...tabik spring kat en win ambik langkah yg bijak

Me, Myself and I said...

saya pun ada terbaca org share kat fb..
pastu saya letak link blog akak ni, supaya org tau..ok ek..

SoNice said...

salam..
sy silent reader blog u..
sy suka baca blog u...very the selamber gitu..
masa mula2 baca status kt fb tu, tgk gambar je dh agak tu anak u..tapi ceritanya mmg 100% lari dr citer asal...yg buat aii heran tu , makhluk tu sgt gigih mengarang dan mereka2 cerita..mcm takde keja pulak makhluk tu..
nasihat saya setiap gambar tu letak la watermark utk elak benda2 mcm ni berlaku lagi..

sekian..

shahira yasin said...

saya pilih kakak ipar saya...walaupun dia sengal, tapi dier mangsa. Hidup RASA YELLY!!!

Anonymous said...

Very soon this web page will be famous among all blogging and site-building viewers, due to it's pleasant posts

Look at my website - Tips Isteri Idaman