Nuffnang Advertisement

Friday, February 15, 2013

GUANGZHOU BUSINESS TRIP

sticky post**please scroll down for new entry*  
PELUANG KEPADA PARA USAHAWAN, PENIAGA & PEMBEKAL UNTUK MELANGKAH LEBIH JAUH

PAKEJ KE CHINA UNTUK MENJADI USAHAWAN ATAU PEMBORONG

Since aku cerita pasal Guangzhou banyak email masuk bertanya soalan2 macam mana nak mulakan perniagaan, berapa modal, apa yang patut berniaga. Tapi aku mengaku mmg ada email yang aku tak balas…hahaha. Sorry mmg dah lama nak buat pakej ke Guangzhou tapi belum berkesempatan lagi. After dah seat and discuss dengan En Win, Filla dan agent dari China kami dah bersedia membantu korang yang minat berniaga. Jom kita sama2 berusaha utk menambahkan rezeki keluarga.

Sebelum aku terangkan lebih lanjutkan di ingatkan ini bukan Pakej Pelancongan ini Pakej Pembelajaran macam mana utk menjadi peniaga di China. Tiada bas mewah yang menunggu korang utk ke hotel, Tiada makanan yang enak, Tiada masa utk  bersuka ria. Pakej ini akan mengajar korang bagaimana utk menaiki bus ataupun keretapi ketempat2 borong agar bila korang pergi utk next trip nanti semua di dalam tangan tidak perlu menggunakan pakej ini lagi. Berlajar cara2 berurusan dengan peniaga China, Cara2 utk packing barang utk dihantar ke Kargo, Kenalkan dengan Agent2 di China supaya penghantaran barang dapat dijalan dengan sempurna.


Tempat2 borong yang korang akan lawati nanti

1.    Aksesori wanita dan lelaki

2.    Barangan Cenderamata

3.    Mainan dan Stationery

4.    Aksesori Handphone, Barangan Elektrik dan Elektronik

5.    Hardware & Tools

6.    Pakaian, Topi, Tali Pinggang & Jam

7.    Kain Ela, Kasut dan Beg

8.    Barangan Hotel, Restaurabt dan Catering

9.    Hiasan Rumah, Barangan Dapur & Toiletries

Dan bermacam2 lagi mengikut pemintaan korang bila sampai di sana nanti




Harga Pakej RM1300.00 seorang untuk dewasa, Kanak2 6-12 tahun RM840.00 seorang.

1.    Pengangkutan Airport – Hotel – Airport

2.    Penginapan Hotel (5 Hari 4 Malam)

3.    Pengakutan ke tempat borong – 2 hari

4.    Mengenal pasti & meronda ke tempat borong diatas

5.    Makan Tengahari atau Malam  - 1 kali (jangan risau di Guangzhou terdapat banyak makanan yang Halal)

6.    Bersiar di tempat pelancongan – Menaiki boat @ River Cruise  di Pearl River

7.    Visa lawatan yang dikeluarkan oleh kedutaan China (Sila sediakan passport yang tempoh tamat tidak kurang 6 bulan, 2 keping gambar ukuran passport serta salinan kad pengenalan). Visa hendaklah diberikan 2 minggu sebelum penerbangan.


*PAKEJ TIDAK TERMASUK HARGA PENERBANGAN*

Tour Guide yang akan bawak group ni nanti adalah seorang melayu. Jgn risau korang tak payah bawak kamus utk berkomunikasi dengan tour guide ni. Bermula dari airport, hotel, pengangkutan, packaging, visa dan sehingga pulang ke Malaysia Tour Guide ni sentiasa ada bersama korang. Briefing akan diberikan sebelum group bertolak ke Guangzhou. Korang juga boleh menanyakan apa2 soalan yang tak pasti tentang pembelian borong.


Cara pendaftran pakej

1.    Deposit RM500.00 (sila sediakan passport dan dokumen berkaitan bagi tujuan permohonan visa). Tempat terhad utk satu pakej hanya 10 – 15 orang sahaja yang boleh mendaftar.

2.    Sila buat tempahan tiket mengikut jadual yang diberikan.

3.    Baki RM800 (Semasa permulangan Passport – Visa siap dibuat)



Time Table Kuala Lumpur >> Guangzhou

March 2013

KUL >> Guangzhou
21st March 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
25th March 2013          2105 AK1017


April 2013

KUL >> Guangzhou
3rd April 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
7th April 2013          2050 AK1017


May 2013

KUL >> Guangzhou
16th May 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
20th May 2013          2050 AK1017


June 2013

KUL >> Guangzhou
5th June 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
9th June 2013          2050 AK1017


August 2013

KUL >> Guangzhou
22th August 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
26th August 2013          2050 AK1017


September 2013

KUL >> Guangzhou
12th September 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
16th September 2013          2050 AK1017


October 2013

KUL >> Guangzhou
3rd October 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
7th October 2013          2105 AK1019


November 2013

KUL >> Guangzhou
7th November 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
11 November 2013          2105 AK1019


December 2013

KUL >> Guangzhou
19th December 2013          0530 AK1012    

Guangzhou >> KUL
23rd December 2013          2105 AK1019


Sila pilih penerbangan dan bulan berapa korang ingin mengikut trip ke Guangzhou ini. Daftar segera untuk mendapatkan harga tiket pesawat yang lebih murah.


BERMINAT

Jika berminat sila daftar dahulu dan email ellychina77@gmail.com .Hanya RM1300.00 anda akan mendapat banyak ilmu menjadi seorang peniaga yang Berjaya!!






Pemborong kasut



Pemborong  Beg dan Aksesori Wanita



Pemborong Hiasan Rumah



Pemborong Barangan Mainan



Pemborong Barangan Mainan



Pemborong Hiasan Rumah dan Lampu



Pemborong Pakaian



Pemborong Aksesori Wanita



Pemborong Hiasan Rumah



Pemborong Kain

15 comments:

munirah said...

terbaik la kak elly :)
moga2 brkesempatan nak ikut trip kak elly...tima ksih byk sbb berkongsi ilmu dan pengalaman...

Anonymous said...

sorry komen x berkaitan ngan entry, cuma nk bgtau i jmp u ngan en win kat tepi jalan kat hulu klang sabtu lps. i dlm kete masa tu..teruja cm jmp artis...

TeJa.... said...

good job sis.. i doakn u sukses dunia n akhirat k.. suka tgk u makin maju n x lokek nak share knowledge ngn org.. May Allah bless ur family n u, always..

leeya said...

Bestt nye! Nk gak ikut trip kak elly tp kene tggu duit cukup untuk beli borong kat sane..hehe hope akk buat trip nih sampai next year!:)

Anonymous said...

Salam elly, i ni peminat blog u dlm diam..hahaha...Elly i nak follow trip u ni 4 org. i,husband dan adik i suami isteri. Macam mana nak tanya lebih lanjut ekkk...lagi satu i berminat untuk mulakan business mcm u ni,tapi masaalahnya i tak ada pengalaman untuk pasarkan barangan ni boleh ker u dan husband bagi tunjuk ajar kat i dan husband? thanks Elly.

Elly said...

Anony: utk pertanyaan lebih lanjut blh email ellychina77@gmail.com . Insyaallah kalau u dah sampai sana macam2 u boleh belajar nanti.

Leeya : InyaAllah kalau sambutan ok kita akan teruskan lagi

Teja n Munirah: Thanks ya

Anony: Knp x jerit nama I...suka tau glamer2 ni...haha

GOLD FINGER said...

elly..bestnyaaa..mcm nk try jer berbusiness ni..penat dah kerja makan gaji ni..

Anonymous said...

What i don't realize is in reality how you are no longer actually much more smartly-preferred than you might be now. You're so intelligent.
You realize thus considerably in terms of this topic, produced me for my part imagine it from a lot
of various angles. Its like men and women aren't interested until it is one thing to do with Woman gaga! Your own stuffs great. At all times maintain it up!

Here is my homepage cash payday loan
My webpage: their web site

myaishahhafiz said...

salam, maaf ganngu sya selalu baca blog awak.

sya rasa nie gambar anak awak kan https://www.facebook.com/photo.php?fbid=419341961484561&set=a.279703822115043.69137.279700725448686&type=1&theater

Irfa said...

Elly suka baca pakej ni
moga bisnes korang laki bini terus sukses ye

Anonymous said...

myaishahhafiz, sya pun baru tgk kat fb td. Tu gmbr anak elly...

Zie

sharifah rosidah said...

Salam Elly,

Akak silent reader awak, dah khatam pun blog awak.

Pagi ni akak terkejut sebab muka En. Win masuk Berita Harian ...siapalah pedengki yang sebarkan cerita tak betul tu ya...kalau dapat elok diempok2 kan orang tu.

Anak sedara akak pun pernah singki jatuh atas kaki dia...darah tok sah cakap lah..punya lah banyak siap putus urat tau. Kejadian nya lebih kurang macam Ameera kena.

Bersabar lah Elly...ada juga manusia yang tak boleh tengok orang senang...dengki dengan kesenangan orang lain.

Anonymous said...

Wah, tak sangka dalam "zaman moden" ni ada lagi orang lelaki ISLAM pakai gelang emas ya. Sah tak solat tu nanti ya?

Moga KITA semua beroleh hidayah Allah.

sya said...

Aslkm anonymous feb15 at 1039 am. Saya terpanggi utk beri komen tentang apa yg kamu dah komen kan di atas. Memberi nasihat mmg sangat digalakkan dlm islam. In fact niat suci kamu mmg saya pandang tinggi. Tp dalam islam x mengajar kita utk mengaibkan sesiapa pun apatah lagi ketika memberi nasihat. Alangkah baiknya kalau kamu boleh email directly pada elly dan tegur tentang suaminya memakai emas tu rather than being sarcastic here. Niat menegur tu mmg saya puji tp janganlah sampai mengaibkan tuan rumah. Siapa kita tuk tentukan solat dia sah atau tidak? Kamu wali allah ke? Mmg jelas salah beliau memakai emas. Mmg jelas nyata dlm islam lelaki diharamkan memakai emas. Tetapi kalau.mahu beri nasihat, bukan dengan cara malukan beliau di khalayak ramai . Saya harap tuan/puan x kecil hati ngan komen saya ini. Sekadar menasihati semasa kita. Yg buruk dan hina dr saya, yang indah dan baik tentunya dari allah. Saya bukanlah die hard fan elly, cuma so happen saya terbaca entry ni dan ternampakkan komen tersebut yang mana bunyi nya lebih kepada kecaman dari nasihat. Ya, semoga kita semua diberikan hidayah.

GengUltrasSelangor said...

terbaik comment sya.. siapa lah kita nak tentukan sah atau tidak.. btolx3..nak nasihat takyah aibkan in public.. seelok2nya private msg or email..lebih etikal ye.. apa2pun sebelom nasihat centu.. cermin dulu tgk diri btol atau tidak dulu uolz.. haha :P , setuju ngan sya.. yang buruk semua dari kita.. yang indah dan baik semuanya dari Allah.. :P