Nuffnang Advertisement

Monday, February 18, 2013

Cuti CNY

Busy I minggu lepas uruskan benda2 yang tak sepatutnya terjadi. Takpe think positif benda ni pengajaran utntuk semua. See kalau tak terjadi  benda ni sampai bila2 gambar tak letak watermark sekarang dah pandai uolls.... En Win lagi over "Ma orang tu pandang2 I lah mesti dia beli paper Metro haritu"...."Bang ooi tak ada lah glamer mana org setakat selak baca jer ya tak ada maknanya nak ingat muka u". Ishhh over tau mengalahkan artis...muahahahaha.

Haritu cuti CNY kan panjang 4 hari....aku baru terhegeh2 nak fikir mana nak bercuti. Mmg fully booked lah jawabnya semua tempat. Tapi kesian pulak kat budak2 tak pergi mana cuti lelama ni. Fikir punya fikir kita bercuti kat KL je lah rehat2 kat hotel Concorde. Bagi budak2 berenang2 kat Swimming Pool. Tengok2 keluarga inlaw pun nak ikut sekali...moh lah kita bercuti yang tempatnya tak sampai 15 minit dari rumah.



Sebelum check in kita pekena dulu nasi kandar pelita. Kuah kasi campur sampai banjir letak bendi, telur masin dan ayam goreng...perggghhh terbaik!! Dah kenyang baru lah sedap membuta...kata cuti kan!!


Sampai jer Hotel Concorde ada Dong...Dong Cheng tarian naga. Join tengok jap sebelum check in.


Kalau urusan check in atau tempat melancong mmg aku uruskan. Mmg sejak dari kawin segala percutian aku akan uruskan. Kalau harap En Win mmg tak semegah bilik hotel nanti lepas tu jauh giler dari town. Dari aku sakit hati sakit jiwa biar aku uruskan semua....dari flight, accomodation dan tour. Bak sini credit card senang kerja aku...tahu lagi 2 minggu nak pergi aku suruh dia apply cuti jer nanti.


Keluarga kecil kami. Eh! FIL tersepit kat hujung sorry gambar tak ada.


Waktu check in bilik in law aku dah ready....bilik kitaorang still housekeeping tgh kemaskan. Ok takpe tak ada hal kita bawak budak2 terjun dulu kat Swimming pool.


Berendam lah korang dulu...mama petang2 sikit baru terjun. Sekarang tengah panas....artis mana boleh hitam nanti tak laku pulak....muahahaha


Budak2 korang bagi lah berendam itu pun dah cukup seronok bagi diorang...tak kisah lah tempat tu jauh atau dekat janji ada swimming pool.


Yaya


Suami I.... En Win.

Tak sampai 1/2 jam reception call kata bilik dah ready. Meh lah anak2 kita naik dulu...petang kang sambung balik ya...mak kau ni mata dah kuyu


Kitaorang book Family Deluxe. Ada One King Size Bed and One Extra Bed.


Katil besar bagi budak2 tidur...aku ngan En Win katil kecil ni jer...barulah best...Muahahaha. Takmo ya fikir bukan2 tak baik....I sanggup tidur katil kecil ya bekorban demi anak2....hahahahaha.


Hidup kena glamer walaupun tempat bercuti tak sampai 15 minit dari rumah tapi baju tetap kena salin dua tiga pasang. Baru diri rasa seperti melancong. Lepas tu ambik gambar sendiri...wah! sungguh puas hati...hahahahaha.


I sibuk syok sendiri...suami sibuk suapkan anak2 makan. Kejam tak!! tak kejam ok sekali sekala apa salahnya u pulak buat I nak rehat...suami isteri kena saling bantu membantu barulah aman rumah tangga....betul apa!!


Budak2 ni kalau tak di suapkan mmg tak makan jawabnya. Kena paksa sikit...kalau tidak makan cuma 3 suap lepas tu kata kenyang. Kalau En Win suap takut sikit habis licin diorang makan. Lepas ni tidur kang boleh sambung mandi balik.

Dah semua kenyang....dah puas membuta pukul 6pm kitaorang turun balik gi Swimming Pool.



See macam pelanconng kan!!!


Dinner Time!!! Kat lobby Hotel diorang sediakan benda ni....kuih muih sempena CNY. Kau tengok tangan anak aku semua benda dia ambik. Bagus gak....ada jugak benda2 nak kunyah kat bilik nanti.



Kitaorang tak makan kat hotel sbb fully booked. Apa lagi pergi Kampung Baru lah makan nasi lemak...perghhh sedap giler sehingga menjilat jari.


Sila lap air liur tu yg menitik kena keyboard computer tu....hahahaha

Kenyang makan jalan2 pulak kat KLCC. Kata pelancongkan!!!


Hasil duit belanja sekolah yang Yaya kumpul.... dapat jugak beli Perfume Justin Bieber. Minat sangatlah kat penyanyi ni. Segala gambar semua di lekatkan kat dinding. Suka hati kau lah Nak...


Dah dinner, dah shopping, dah lepak ngan anak2 dan inlaw. Sekarang masa aku pulak lepak dengan En Win tgk live band dekat Concorde Hotel. Suka jer tgk orang nyanyi2....orang nari2.

Kitaorang stay satu malam jer esok lepas bekpes terus check out. Seronok jugak ya sekali sekala cuti macam ni.


 CLICK HERE for Guanzhou Business Trip!!

15 comments:

mama leen said...

wowww.. romantik loo tido katil kecik... hehe

Anonymous said...

salam kak elly... saya mmg minat baca blog kak elly... mmg best... cuma kalau akk letak watermark tu... silang kan watermark dekat picture... jangan letak watermark tu dekat bawah... sebab org lain boleh copy d picture, and crop bottom (ur watermark td tu)... anyway harap sabar dengan segala dugaan yg dtg... :-)

Anonymous said...

salam kak elly... saya mmg minat baca blog kak elly, mmg best.. cuma kalau letak watermark tu jangan letak bawah... sbb org lain boleh copy d pictures and crop the bottom (watermark). kalau buat watermark silang kan watermark td tu dekat all ur picture... harap sabar dengan segala dugaan yg dtg... ;-)

mamalyssa said...

salam kak elly... kalau boleh watermark jgn letak kat bwh, sebab org still boleh copy ur pic and crop the watermark... yang seeloknya silangkan watermark td... ape2pon sabar menghadapi segala dugaan yg datang...

genuine1224 said...

dekat pun xpa, yg penting quality time with family kan?

NenetPenne (NP) said...

eh tak nampak pun u mendera anak teruk2 sampai tangan kena potong..dera suruh makan adalah... :)

Irfa said...

elly ko letak watermwark kat bawah sekali tu sama mcm x letak jugak,boleh je crop buang nama ko tu
kalau nak letak..cer letak tengah2 tu
tp nanti x nampak pulak muka ko.hehe

Amanda Suria said...

lama x bercuiti mcm ni...

qaseh zara said...

hai kak elly, cerr buat right click diasbled?boleh ke idok?

nadiya sayyida Jamalludin said...

haah kak,buat watermark style2 sikit besar plak tu kt tgh pastu set kn bg xleh right click..

Anonymous said...

Kak elly sy jeles ngan yaya sbb die blh beli perfume justin bieber... Sy pon nk beli tp suami is xbg... Haha... Die kata ape la justin bibir nie.... Erkkkk....

Anonymous said...

sis, watermark tu jgn letak bwh sgt, nanti org boleh curi gmbr lagi n crop watermark tu plak. letak tgh sikit, kaler font tu light2 pun ok, janji nmpk watermark......

siti.

Dini said...

kak elly...ni ada citer psl anak kak elly lagi....sy xnk mention nama akk kt sini,kang ramai lak add fb akk...try akk tgk....

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=135954116573915&set=a.119266194909374.25047.100004779821980&type=1&theater

sharifah rosidah said...

Aunty kalau boring2 duduk rumah....terus ajak husband pergi tido hotel kat KL....lepastu kita orang merayau rayau cari makan yang sedap2.....

adlina said...

Hai Elly,nak tanya dress tie dye tu you beli kat mana? cantik sangat colour dia..